Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποδοκιμάζουμε και καταγγέλλουμε κάθε μορφής βίας εναντίων διαδηλωτών και Χριστιανών πολιτών στην Αίγυπτο, ζητώντας άμεση επαναφορά στις δημοκρατικές πολιτικές διαδικασίες

Η Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων με δήλωση του Γραμματέα κ. Μιχάλη Κουφαλιτάκη έκανε το εξής σχόλιο σε σχέση με τα γεγονότα της Αιγύπτου.
«Η Μουσουλμανική Αδελφότητα από την πρώτη στιγμή ύπαρξης της και κατά την πάροδο των χρόνων, επιδεικνύει αυξανόμενο μίσος ενάντια στις μειονότητες στοχεύοντας στην εξάλειψη τους με πρακτικές που μόνο καταδικαστέες μπορούν να χαρακτηριστούν.

Η σφαγή και οι εχθροπραξίες που επιτελούνται από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη, σπέρνουν ανησυχία και προκαλούν την διεθνή κοινότητα. Η Τουρκία των Ερντογάν και Νταβούτογλου προσηλωμένη στους νέο-οθωμανικούς σχεδιασμούς, προκαλεί τη κοινή λογική και ηθική, στηρίζοντας τη Μουσουλμανική Αδελφότητα παρά τα εγκλήματα που έχει διαπράξει.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποδοκιμάζουμε και καταγγέλλουμε κάθε μορφής βίας εναντίων διαδηλωτών και Χριστιανών πολιτών στην Αίγυπτο, ζητώντας άμεση επαναφορά στις δημοκρατικές πολιτικές διαδικασίες.

Είμαστε στο πλευρό των φίλων Αιγυπτίων και των Ελλήνων ομογενών που διαβιούν στην χώρα και δηλώνουμε την έμπρακτη στήριξη μας στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, όντας έτοιμοι να προσφέρουμε κάθε πιθανή βοήθεια στην Ελληνική κοινότητα της χώρας.»

Σχόλια