ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΑΜΑΡΑ? (FAILURE STORY)

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»

Κοιτάζοντας γύρω μου, ακούγοντας και διαβάζοντας, αυτά που ανακοινώνονται κάθε μέρα από τα ΜΜΕ (εκτός ΕΡΤ την οποία ο κ. πρωθυπουργός έκλεισε με το έτσι θέλω) πιστεύω ότι δε ζω στην Ελλάδα.
Ένας πρωθυπουργός που μιλά σα να βρίσκεται σε άλλη χώρα,
γι αυτό εξάλλου αναφέρεται σε success story, δε μπορεί να δει γύρω του την κατάντια και την εξαθλίωση στην οποία έχει περιέλθει ο λαός με τις πολιτικές τους (το 21,4%, του πληθυσμού, δηλαδή σχεδόν 2,3 εκατομμύρια πολίτες, ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ΕΛ.ΣΤΑΤ), ενώ ο λαός παρόλο το χάλι του έχει εναποθέσει τις ελπίδες του σε μία κυβέρνηση που συγκροτείται από στελέχη κομμάτων που έχουν δώσει εξετάσεις και έχουν αποτύχει όλοι τους παταγωδώς.

Συγκροτήθηκε η νέα κυβέρνηση και ο κ. Πρωθυπουργός, μιλά για καινούργιο ξεκίνημα λες και ένα χρόνο τώρα δεν είναι πρωθυπουργός, λες και ένα χρόνο τώρα δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει πράγματα τα οποία επαγγελλόταν πριν τις εκλογές. Μα τι άλλαξε τώρα; Έγινε Αντιπρόεδρος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είχε χαρακτηρισθεί το 2011 από τους Financial Times, ως ο χειρότερος Υπουργός Οικονομικών της ΕΕ?

Έχει περάσει ένας χρόνος και το μόνο που βλέπουμε είναι έναν πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει συνέχεια τις λέξεις ανάπτυξη και ανάκαμψη (χωρίς στην ουσία να γνωρίζει την έννοια των λέξεων αυτών) και ότι «πρέπει να κάνουμε κάτι για την ανεργία και ειδικότερα των νέων», ενώ ο ίδιος δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Αλλά ξέχασα αγωνίζεται!!!! για να πέσει ο ΦΠΑ της εστίασης και δεν προλαβαίνει, ένα χρόνο τώρα αγωνίζεται, (όπως λέει) αλλά τζίφος.

Και ξαφνικά εμφανίζει ως επιτυχίες της κυβέρνησής του την πώληση του Σκορπιού!!!! και την πώληση της νήσου Οξειάς!!!, φοβερή ανάπτυξη και για να δείξει ότι πρόκειται για κάτι σπουδαίο δέχτηκε τους αγοραστές και στο Μέγαρο Μαξίμου, να επισημοποιήσει το γεγονός.

Μήπως όμως η περιπλάνησή του σε εξωτικά κράτη, όπως η Κίνα, πρόσφερε κάτι στην ανάπτυξη; Μα πως!!! πρόσφερε στην ανάπτυξη της Κίνας!!! Σήμερα 184 πλοία Ελλήνων εφοπλιστών ναυπηγούνται στα ναυπηγεία της Κίνας τη στιγμή που τα δικά μας Ναυπηγεία ρημάζουν, με ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν ούτε βάρκα.

Και μετά ανακαλύψαμε το Αζερμπαϊτζάν, υπογράφηκε να περάσει ο αγωγός TAP (η κατασκευή του θα αρχίσει το 2015 θα μεταφέρει το πρώτο αέριο το 2019) και από την Ελλάδα προκειμένου να μεταφέρει το Αζέρικο αέριο στην Ευρώπη, δηλώσεις επί δηλώσεων για την μεγάλη επιτυχία για την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα για το success story, ότι θα λύσουμε το πρόβλημά μας, είναι έτσι όμως? Αμφίβολο.

Για να δούμε όμως τι έγινε στη διάρκεια του ενός χρόνου που είναι στην πρωθυπουργία ο κ. Σαμαράς.

Το ΑΕΠ συρρικνώθηκε με ρυθμό 5%.

Προκλήθηκε νέο ρεκόρ ανεργίας διαψεύδοντας τον κ. Σαμαρά που είχε υποσχεθεί 150.000 θέσεις εργασίας το χρόνο. Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 220.000 και το ποσοστό ανεργίας έφθασε στο 27,4% έναντι 22,6% του Α’ τρίμηνου 2012. Καλό είναι να υπενθυμίσουμε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2010, πριν μπούμε στα μνημόνια, το ποσοστό της ανεργίας ήταν στο 11,7%.

Η ακίνητη περιουσία έχει γίνει μεγάλο οικονομικό βάρος γι αυτούς που την έχουν. Δεν πουλιέται και δεν ενοικιάζεται τίποτα, οι τιμές των ακινήτων έχουν πέσει μέχρι και 30%.Το πρόβλημα επιδεινώθηκε τον τελευταίο χρόνο, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στις ελληνικές οικογένειες.
Μειώθηκε η οικοδομική δραστηριότητα (50% κάτω οι άδειες) και η κυκλοφορία νέων αυτοκινήτων κατά 38,5% το 2012.

Η αγοραστική δύναμη του καταναλωτή έχει φθάσει στα επίπεδα του 1970 και οι τιμές προϊόντων που γεμίζουν το καλάθι της νοικοκυράς αυξάνονται μέχρι και δέκα φορές πάνω από τον πληθωρισμό, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Μισθοί και συντάξεις καταβαραθρώθηκαν, οι προεκλογικές κορώνες του κ. Σαμαρά έμειναν στον αέρα, το 2012 ο κατώτατος μισθός ήταν 751 ευρώ ενώ το 2013 κατέβηκε στα 586 ευρώ. Τι να πούμε για το επίδομα ανεργίας; Είχε υποσχεθεί ότι θα δίδεται για 24 μήνες αντί για 12 και όχι μόνο αυτό δεν έκανε, αλλά μειώθηκε στα 360 ευρώ (454 ευρώ το 2012) και εκτός αυτού φορολογείται.

Ψαλιδίζεται η φαρμακευτική δαπάνη, κλείνουν Νοσοκομεία.

Κλείνουν Σχολεία υποβαθμίζεται η Παιδεία, κόβονται τα επιδόματα σε πολύτεκνους. Κόσμος τρέφεται από τα συσσίτια των Δήμων και της εκκλησίας ή από τα πεταμένα των λαϊκών αγορών, αυξήθηκαν οι άστεγοι.
Το μηνιαίο εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών έχει μειωθεί, 30% και πλέον σε σχέση με το 2009. Για το 30% η μείωση του οικογενειακού μηνιαίου εισοδήματος σε σχέση με το 2009 είναι μεγαλύτερη από 50% (πανελλήνια έρευνα Focus Bari).
Εξαιτίας της ασκούμενης φορολογικής πολιτικής έχουν κλείσει και κλείνουν χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις και άλλες μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό. Και ο κ. Πρωθυπουργός παρακαλεί και δίνει γη και ύδωρ στους Κινέζους να επενδύσουν στην Ελλάδα, επενδύσεις που μόνο θέσεις εργασίας δε θα φέρουν, αν σκεφτούμε ότι η μεγάλη επένδυση της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά έχει προσφέρει μόνο 254 θέσεις εργασίας.
Η ύφεση έφτασε κοντά στο 5% αντί της πρόβλεψης 4,2%.
Και ο κ. Σαμαράς μας μιλά για ανάπτυξη, μια ανάπτυξη που μόνο ο ίδιος βλέπει (εικονική πραγματικότητα).

Δε γίνεται να υπάρξει ανάπτυξη κ. Σαμαρά αν κλείσετε όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις και αφήσετε όλους τους Έλληνες ανέργους.

Δε γίνεται να κάνετε πως διαπραγματεύεστε με την τρόικα ενώ οι αποφάσεις είναι προειλημμένες.

Δε γίνεται να λέτε ότι αντιστέκεστε στις επιταγές των Γερμανών, όταν στο νεύμα της κ. Μέρκελ τρέχετε ως υπάκουος υπηρέτης.
Πως γίνεται να μας έχετε εξαθλιώσει και το δημόσιο χρέος στο διάστημα Μάρτιος 2012 - Μάρτιος 2013 αντί να μειωθεί αυξήθηκε κατά 29 δισ. ευρώ καθώς ανήλθε στα 309,3 δισ. ευρώ, από τα 280,3 δισ. ευρώ;

Μάλλον το success story του κ. Σαμαρά είναι failure story. Δυστυχώς για μας.

Ο «Τιτανικός» μπορεί να έχει άλλο καπετάνιο, αλλά συνεχίζει να πλέει ακόμα προς το παγόβουνο, έτσι και αλλιώς εμείς είμαστε επιβάτες της τρίτης θέσης.





Σχόλια