Υπάρχει συνιστώσα «Καραμανλικών» στη Νέα Δημοκρατία;

Διαβάζω μετά μεγάλης προσοχής πολλά ρεπορτάζ έγκριτων δημοσιογράφων στα οποία συχνά-πυκνά γίνεται λόγος για την δυσαρέσκεια των «καραμανλικών» σχετικά με τις πρόσφατες πολιτικές επιλογές του κ. Σαμαρά....


Η αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζα ότι υπάρχει συνιστώσα «καραμανλικών» στη Νέα Δημοκρατία. Γιατί εάν εν τέλει υπάρχει είναι απολύτως βέβαιο σε αυτή την πολιτική ομάδα ανήκει τόσο ο κ. Αντώνης Σαμαράς όσο και ο κ. Κώστας Καραμανλής.

Το επισημαίνω αυτό γιατί εάν θέλουμε να μιλάμε επι της ουσίας για «καραμανλικούς», μιλάμε για τους οπαδούς της πολιτικής του αείμνηστου ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής- εξ’ όσων γνωρίζω - δεν φαίνεται να επιθυμεί στήριξη από τέτοιου είδους fun club. Άλλωστε ο ίδιος δεν παραλείπει να σημειώσει αλλά και να διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θέλει καμία ανάμειξη στα εσωκομματικά ζητήματα της φιλελεύθερης παράταξης της οποίας όπως υποστηρίζει «ηγείται με επιτυχία ο Αντώνης Σαμαράς».

Γιατί όμως κάποιοι θέλουν να τον εμφανίζουν να δρα στο παρασκήνιο; Να προεδρεύει μυστικών δήθεν συσκέψεων ή άλλου είδους συγκεντρώσεων;

Ο λόγος είναι προφανής. Οι άνθρωποι αυτοί που τον επικαλούνται δεν έχουν σήμερα ενεργό ρόλο. Η ίδια η πολιτική- καλώς ή κακώς- τους έχει περιθωριοποιήσει με αποτέλεσμα να αναζητούν σανίδα σωτηρίας σε ότι δεν μπορεί να τους εκθέσει.

Και μια τέτοια περίπτωση είναι ο πρώην πρωθυπουργός.
newpost.gr
citypress-gr

Σχόλια