ΣΥΡΙΖΑ και... πράσινα άλογα!

γραφει ο αρισταρχος
Μια κυβέρνηση προσηλωμένη στην εκποίηση των πάντων κατά τις επιταγές των “αγαπημένων” συνεταιρο/τοκογλύφων. Μια βουλή που οι διεργασίες και οι μετακινήσεις τελευταία περνάν σχεδόν με αδιαφορία από την πλειονότητα του κόσμου και διεγείρουν μόνο τους κατ’ επάγγελμα ενημερωτές, τους δημοσιογράφους. Ο κόσμος καίγεται γιατί…

…δεν τα φέρνει βόλτα, είτε γιατί είναι άνεργος αυτός ή τα παιδιά του και μοιράζονται τα εισοδήματα με περικοπές ”θανατηφόρες”(Θεός να φυλάγει μην υπάρχει χρηματοβόρα ασθένεια/ είσαι χαμένος) είτε γιατί από τις κλοπές αλληλεγγύης τα λεφτά δεν φτάνουν( οι υποχρεώσεις έμειναν αναλλοίωτες όπως ήταν και πριν το 2009).
…πληρώνει “ανακεφαλαιοποιήσεις”(άλλο φρούτο αυτό!) και η περίθαλψή του είναι για… φτύσιμο. Μεθοδεύεται η υπαγωγή σε ξένες ασφαλιστικές ιδιωτικές εταιρείες με… ανώτατα στελέχη ξένους και όχι  Έλληνες (Θεέ μου, τι ξεφτίλα!)
… το τοπίο μπροστά του είναι απροσπέλαστα θολό, και…
Για ποια πολιτική χροιά μιλάμε; δεξιά;, αριστερά, κέντρο, άκρα; Ποιο κόμμα, ποια παράταξη. Τα συμφέροντα και η προτροπή του “ο σώζων εαυτόν σωθήτω” πηγαινοφέρνουν βουλευτάς/ιδεολογικές μονάδες(sic) από δεξιά μέχρι αριστερά. Άλλο ψηφίζεις, άλλο κυβερνάει και κανείς δεν διαθέτει στοιχειώδη ευαισθησία να παραιτηθεί και να πάει  στο σπίτι του σαν ολίγιστος.
Έρχεται τώρα η αξιωματική αντιπολίτευση και από ομάδα διαμαρτυρίας προσπαθεί να μετεξελιχθεί σε… κόμμα!  Και μάλιστα με εμφανείς προσπάθειες να μοιάσει με κάτι που ο κόσμος πληρώνει ακόμη σήμερα(σας λέει τίποτε η σημερινή δημοσκοπική κατάντια του ΠΑΣΟΚ;).
Συνέδριο ενόψει και το “κομματίδιο” της διαμαρτυρίας προσπαθεί να ανοίξει το δέλεαρ προς το κέντρο με απειλές για περικοπές των ακραίων συνιστωσών(ως ένα όριο).
Φίλε Αλέξη, τι να σε κάνω σαν μια καινούρια μηχανή που θα μπει μπροστά και θα “οδηγήσει” τον συρμό στις ίδιες γραμμές με την ίδια κατεύθυνση. Ξέρουμε τι υπάρχει πίσω από το τερματικό της γραμμής. Δεν χρειαζόμαστε μάντεις. Σωτήρες θέλουμε! Σωτήρες που σε κάθε δυσκολία θα αποτείνονται στον λαό(που τον αφορά) και δεν θα αυτοσχεδιάζουν έτσι, ανέξοδα και ανεύθυνα.
Για τον Θεό βοηθήστε να απεγκλωβιστούμε από των Γερμανών την κατοχή. Βοηθήστε την πατρίδα να μπει στην θέση που δικαιούται. Είναι καθήκον και υποχρέωσή σας.
Και ότι είναι να κάνετε κάντε το τώρα γιατί σε λίγο θάναι πια αργά… για σας. Για εμάς, η βλάβη είναι ανήκεστος και η επιστροφή απλά μια επιθυμία.

Σχόλια