Χημικά και δακρυγόνα, οργή κι αγανάκτηση στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη


Με τη ρίψη χημικών και δακρυγόνων κρότου λάμψης απάντησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν παρατεταγμένες στο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, στην επιχείρηση μιας ομάδας κτηνοτρόφων να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.
Για λίγα λεπτά επικράτησε χάος.
Ένας κτηνοτρόφος έπεσε λιπόθυμος και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Τα επεισόδια έγιναν όταν το μεγαλύτερο μέρος των συγκεντρωμένων είχε αποχωρήσει δίνοντας ραντεβού στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη.
Μία ομάδα όμως παρέμεινε και ήταν αυτή που ήρθε αντιμέτωπη με τις ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που είχαν αναλάβει την φύλαξη της γαλακτοβιομηχανίας.
Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή κατήγγειλε ότι την στάση της διοίκησης σημειώνοντας ότι εξ αιτίας προκλήθηκε η ένταση και τα επεισόδια.
Νωρίτερα ο διευθύνων σύμβουλος της Δωδώνης Δημήτρης Κάφαλης έκανε γνωστό στους κτηνοτρόφους ότι τα χρήματα για τις ποσότητες γάλακτος που προσκόμισαν τον Απρίλιο θα τους καταβληθούν τον Αύγουστο και για τις ποσότητες του Μαίου θα πληρωθούν τον Σεπτέμβριο.
Η ανακοίνωση όπως ήταν αναμενόμενο πυροδότησε την ένταση καθώς οι κτηνοτρόφοι ζητούν άμεση καταβολή των χρημάτων τους, σε διαφορετική περίπτωση αδυνατούν να συντηρήσουν τις μονάδες τους.
Στη σημερινή κινητοποίηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων της περιοχής. Αξιοσημείωτο είναι ότι αποδοκιμάστηκε έντονα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, στον οποίο δεν επετράπη ούτε καν να μιλήσει στους συγκεντρωμένους.
Και η σημερινή συγκέντρωση κατέδειξε ότι τα προβλήματα στο χώρο της κτηνοτροφίας είναι πλέον εκρηκτικά ενώ η αδιάλλακτη στάση που κρατά η διοίκηση της Δωδώνης κλιμακώνει την ένταση.

Σχόλια