Στον ανακριτή ο Κόκκαλης για τη σύμβαση Ιντραλότ - ΟΠΑΠ

Στις 18 Ιουλίου αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή ο πρόεδρος της Ιντραλότ Σωκράτης Κόκκαλης και άλλοι 4 κατηγορούμενοι, στους οποίους αποδίδονται, κατά...
περίσταση, τα αδικήματα της απιστίας και ηθικής αυτουργίας σε αυτή. Η υπόθεση αφορά στη σύμβαση για προμήθεια τερματικών και υλικών τεχνολογικής στήριξης μεταξύ Ιντραλότ και ΟΠΑΠ το 2007.
Συγκατηγορούμενοι του κ. Κόκκαλη είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Ιντραλότ Κώστας Αντωνόπουλος, ο Ανδρέας Παπούλιας της Εταιρείας Στοιχημάτων Α.Ε., ο πρώην πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Σωτήρης Κωστάκος και Βασίλης Νειάδας.  
Ποινική δίωξη σε βάρος τους είχε ασκηθεί το 2011, μετά και από μηνυτήρια αναφορά της εταιρείας Glory Technology, σύμφωνα με την οποία 10 ημέρες πριν λήξει η οικονομική ισχύς των προσφορών παραιτήθηκαν ο πρόεδρος και ένα μέλος της επιτροπής αξιολόγησης, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει η διαδικασία, ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος και το έργο να περάσει με απευθείας ανάθεση στην  Ιντραλότ.
Η Glory Technology υποστηρίζει στη μήνυσή της ότι ενώ το 2007 είχε ανακοινωθεί πως η αξία της σύμβασης ήταν 96,4 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ, ο ΟΠΑΠ κατέβαλε στην Ιντραλότ 280,8 εκατ. ευρώ
Ο ΟΠΑΠ είχε αποκτήσει το 20% των μετοχών της Glory Technology το 2003. 
enet.gr

Σχόλια