Κυβέρνηση και βουλή οδηγούν την χώρα στα νύχια των δανειστών.

Τα γεγονότα αναδεικνύουν περίεργες προθέσεις των κυβερνώντων. Από την μία προχειρότητα λήψης αποφάσεων και από την άλλη η τυφλή υπακοή στην «λάθος συνταγή» σηματοδοτούν νέα ύφεση και την ανάγκη λήψης νέων μέτρων, τα οποία θα οδηγήσουν σε νέο σπιράλ ύφεσης.
Η εικόνα ξεκαθαρίζει εάν λάβουμε υπ’ όψιν το ενδιαφέρον των
Αμερικανών (βλέπε συνάντηση Σαμαρά με Ομπάμα) για την ανάληψη της διαχείρισης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.) και του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Με πρόσχημα την καθυστέρηση των αποκρατικοποιήσεων  απαιτούν η πώληση τραπεζών  και  της Εθνικής Περιουσίας να περάσει στα χέρια των δανειστών.
Ενδεικτική των προθέσεων είναι η προβλεπόμενη τιμή πώλησης της Eurobank και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αντί 600 εκ. ευρώ καθ’ ην στιγμή έχουν ενισχυθεί από το ΤΧΣ με 4,5 δις η πρώτη και 5,5 δις το δεύτερο. Δηλαδή μεθοδεύεται η πώλησή τους στο 6% της αξίας τους.
Το υπόλοιπο 94% θα το επιβαρυνθούν οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι μάλιστα δεν γνωρίζουν που κατευθύνθηκαν τα 10 δις ευρώ που δόθηκαν στις δύο Τράπεζες.
Τα παραπάνω από μία «Ελληνική Κυβέρνηση», η οποία μέσω μιας μεθοδευμένης προχειρότητας και με επικοινωνιακή πολιτική τύπου «Χότζα» οδηγεί την χώρα στα χέρια των δανειστών.
Ι. Δέμος   

Σχόλια