Πυρκαγιές 2007...Να που πήγαν τα λεφτά..

Αγαπητοί φίλοι,
Την 08/07/2013 ανέγνωσα την συνημμένη καταγγελία στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.
Την επομένη, οι ιστοσελίδες κατεκλύσθησαν από το ίδιο σχεδόν περιεχόμενο – καταγγελία  των Βουλευτών (θηλυκού γένους) της Ν.Δ. κας Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου και του ΣΥΡΙΖΑ κας Ευσταθίας Γεωργοπούλου-Σάλταρη, αμφοτέρων βουλευτών του Νομού Ηλείας, σχετικά με τα χρήματα που το Ελληνικό Δημόσιο όφειλε να χορηγήσει στους πυρόπληκτους.

Με τα χρήματα των πυροπλήκτων του 2007 χρηματοδοτήθηκαν εταιρείες που ιδρύθηκαν το 2009, σε μη πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές, και οι οποίες, σαν αν μην έφθαναν όλα αυτά, ενισχύονται και από το ΕΣΠΑ. Οι εταιρείες αυτές με τις μεγάλες πλάτες, στον δε βωμό της αναπτύξεως, μολύνουν το περιβάλλον, τις παραλίες, την αγροτική παραγωγή και έχει ο Θεός τι άλλο γίνεται με βάση Υπουργική απόφαση κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος από μη πυρόπληκτους, κολλητούς, φίλους και γνωστούς.
Θαυμάστε κράτος και ηγεσία που αγωνίζεται να σώσει τους Έλληνες!!!
Απορώ όμως με τους συμπατριώτες Έλληνες που επιμένουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!!!


κ. Κωτρότσο,

Τα όσα καταγγέλλω βεβαιώνουν ένα, μη τοπικό αλλά, πανελλαδικό νοσηρό φαινόμενο των δημοσίων αρχών και υπηρεσιών:

  • αδράνεια,
  • αδιαφορία,
  • συγκάλυψη,
  • ενθάρρυνση παρανομίας,
  • ενθάρρυνση καταπατήσεως δημοσίας γης,
  • αδράνεια για καταστροφή του περιβάλλοντος, κίνδυνο επιδημιολογικής μόλυνσης του πληθυσμού, καθώς και της τοπικής γεωργικής παραγωγής.

Όλα αυτά πείθουν ότι, παρά το κατάντημα της Ελλάδος, οι αρμόδιοι και επιτήδειοι συνεχίζουν το μπαχτσίσι και το πλιάτσικο του δημοσίου πλούτου.

Μετά από επίπονες και πολυέξοδες προσπάθειες 18 μηνών, έχω πλέον στα χέρια μου επίσημα έγγραφα τα οποία βεβαιώνουν την τέλεση των προαναφερθεισών παρανομιών, οι οποίες θέτουν, σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και την γεωργική παραγωγή της αγροτικής αλλά και τουριστικής περιοχής ΜΠΟΥΚΑ-ΒΕΛΙΚΑ του Νομού Μεσσηνίας με επίκεντρο την ΧΡΥΣΗ ΑΜΜΟΣ του χωρίου ΑΝΑΛΗΨΗ. Η μόλυνση προέρχεται από τις δραστηριότητες ξενοδοχειακής εταιρείας, η οποία:

  • ιδρύθηκε το 2009,
  • δραστηριοποιείται σε μη πυρόπληκτη περιοχή,
  • έλαβε άδεια κατασκευής ξενοδοχείου εντός Ζώνης Υψηλής Αγροτικής Παραγωγικότητος, γεγονός που απαγορεύει ρητώς το Σύνταγμα
  • χαρακτηρίστηκε ως πυρόπληκτη των πυρκαγιών του 2007, μολονότι ιδρύθηκε το 2009.
  • ως πυρόπληκτη, ενισχύθηκε με ευνοϊκούς όρους, από το ΕΣΠΑ, με 24.000.0000 ευρώ.

Αυτό έγινε με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών που ισοδυναμεί με «πρόσκληση φίλων και γνωστών προς πλιάτσικο του δημοσίου χρήματος» δεδομένου ότι, η συγκεκριμένη απόφαση:

  • επιτρέπει την συνεχή επιβάρυνση, άνευ ορίων, του κρατικού προϋπολογισμού, καθ’ όσον προέβλεψε, παρά την ρητή απαγόρευση του Συντάγματος, το απροσδιόριστο της επιβαρύνσεως του κράτους για την εφαρμογή της αποφάσεως,
  • ενέταξε στους πυρόπληκτους ακόμη και εταιρείες που θα ιδρύοντο στο μέλλον.

Μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες, η Περιφέρεια Πελοποννήσου βεβαίωσε πλήθος παραβάσεων, από τις οποίες 5 υγειονομικής φύσεως. Για τις παραβάσεις αυτές ο Περιφερειάρχης επέβαλε πρόστιμα, πολύ χαμηλότερα του ελαχίστου ορίου που ορίζει ο νόμος. Η πράξη αυτή του Περιφερειάρχου ισοδυναμεί με απιστία και παράβαση καθήκοντος, γι’ αυτό και υπεβλήθη μήνυση εις βάρος του.

Από το σύνολο των βεβαιωθεισών παρανομιών, και προς οικονομία χρόνου, αναφέρω μόνον τρεις. Η ξενοδοχειακή εταιρεία:

  1. έχει καταπατήσει 16 στρέμματα του παλαιού αιγιαλού, από τον οποίο έχει αποβληθεί με πρωτόκολλο οριστικής διοικητικής αποβολής. Όπως είναι φυσικό, το πρωτόκολλο παραμένει ανεκτέλεστο δεδομένου ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες, ήτοι ο Δήμος Μεσσήνης και η Εισαγγελία Καλαμών κλείνουν τα μάτια. Κατά του Δημάρχου Μεσσήνης έχει υποβληθεί μήνυση.
  2. Έχει προβεί, με την ανοχή του Δήμου και του Α.Τ. Μεσσήνης, σε μόνιμες εγκαταστάσεις επί της παραλίας, και έχει αποκόψει την πρόσβαση προς αυτή, μετατρέποντας την de facto σε ιδιωτική, όπως και την διαφημίζει.
  3. Δεν έχει άδεια διαθέσεως των υγρών αποβλήτων και με την ανοχή Δήμου και Α.Τ. Μεσσήνης και πρωτίστως, των Διευθύνσεως Υγείας και Πολεοδομίας Καλαμών, εναποθέτει τα λήμματα επί του αμμώδους εδάφους, σε απόσταση 50μ από το κύμα.

Το αποτέλεσμα της διοχετεύσεως των λημμάτων στο αμμώδες έδαφος είναι ΤΡΑΓΙΚΟ για την δημόσια υγεία και την γεωργική παραγωγή της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα, το ΙΓΜΕ, σε έλεγχο δείγματος ύδατος του υπογείου υδροφόρου ορίζοντος, από τον οποίον αρδεύεται όλη η περιοχή, βεβαίωσε ότι σε κάθε ελεγχόμενη μονάδα και με μέγιστο όριο ΜΗΔΕΝ, υπάρχουν:

    • 45 Ολικά κολοβακτηριοειδή,
    • 36 Escherichia coli (εσερίχια κόλι)
    • 21 Εντερόκοκκοι

Τα αποτελέσματα αυτά αποδεικνύουν ότι υπάρχει πρόσφατη μόλυνση, κοπρανώδους προελεύσεως.

Παρά τον κίνδυνο της δημόσιας υγείας και τις πάμπολλες ενέργειές μας προς όλους τους αρμοδίους φορείς και την εισαγγελία Καλαμών, ουδεμία δημοσία υπηρεσία και αρχή ασχολείται.

Οι εμπλεκόμενες δημόσιες υπηρεσίες:

  • είτε εκδίδουν ψευδείς βεβαιώσεις για να διευκολύνουν την λειτουργία του ξενοδοχείου (έχει υποβληθεί μήνυση)
  • είτε δεν εκτελούν ελέγχους και απαντούν προφορικώς «κάντε μήνυση» (ετοιμάζεται κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και αγωγής).
  • είτε εκτελούν ελέγχους και αναγράφουν ψευδή στοιχεία τα οποία απορρίπτονται από τον συνήγορο του πολίτου, πλην οι υπηρεσίες αγνοούν συστηματικώς τα έγγραφα του Συνηγόρου του Πολίτου (ετοιμάζεται αγωγή και μήνυση)
  • είτε δηλώνουν αναρμόδιοι,
  • είτε διαβιβάζουν το θέμα σε άλλες υπηρεσίες,
  • είτε αρχειοθετούν πάραυτα τα αποσταλέντα εξώδικα

Με δεδομένο ότι στους 18 μήνες προσπαθειών βρέθηκαν δύο έντιμοι υπάλληλοι οι οποίοι τόλμησαν και βεβαίωσαν τις παρανομίες των οικονομικών παραγόντων, αναζητείται ο τρίτος έντιμος δημόσιος υπάλληλος και Εισαγγελεύς προκειμένου να εκκαθαρισθεί, ο θέτων σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, κόπρος του ξενοδοχείου.


Σχόλια