Στην τελική ευθεία δυο εβδομάδες πριν το μεγάλο αγώνα OLYMPUS FAETHON MARATHON

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τον OLYMPUS FAETHON MARATHON , που διοργανώνεται για δεύτερη  συνεχή χρονιά στη Θεσσαλική Πλευρά του Ολύμπου .
Πρόκειται για τον υψηλότερο αγώνα τρεξίματος στην Ελλάδα αφού το μεγαλύτερο μήκος της διαδρομής είναι σε υψόμετρο πάνω από 2.000 μέτρα .
Η περσινή επιτυχία του αγώνα , ψηφίστηκε 3ος καλύτερος αγώνας στην κατηγορία του στην Ελλάδα, έχει ανεβάσει πολύ τoν πήχυ των προσδοκιών για τη φετινή διοργάνωση . 
Για αυτό το λόγο έγινε συνάντηση στην Ελάσσονα στην οποία συμμετείχαν : ο περιφερειακός σύμβουλος  Παιδής Αθανάσιος,  ο Πρόεδρος του ΧΟΣ Ελασσόνας Τριαντάφυλλου Γιώργος , η πρόεδρος του ΧΟΣ Σκαρμού Βίκυ Νίκου , ο εκπρόσωπος του Δικτύου Περραιβία Κώστας Φουρκιώτης , ο εκπρόσωπος των Ελλήνων διασώσεων Στέφανος Πούτας καθώς και τα μέλη του συλλόγου ,  Κωστούλης Δημήτρης , Γρηγόρης Κοντός , Μεζίλης Νίκος , Αδάμου Αθανάσιος .
Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου 2013. Οι αγωνιζόμενοι θα ξεκινήσουν από το χωριό Κοκκινοπηλος και  αφού διανύσουν απόσταση 42 χιλιομέτρων με υψομετρική  διαφορά 3200 μέτρα  Θα τερματίσουν μετά από 8 περίπου ώρες στο σημείο εκκίνησης . Η εκκίνηση θα δοθεί στις 06:05 το πρωί με την ανατολή του ηλίου   και οι πρώτοι διαγωνιζόμενοι θα τερματίσουν , μετά από 7 ώρες περίπου ,  στις 13:00 στο χωριό Κοκκινοπηλος όπου και θα γίνει η απονομή των βραβείων στους νικητές.
Στον αγώνα θα συμμετέχουν περίπου 120 αθλητές από όλη τη χώρα ενώ στόχος των διοργανωτών είναι ο αγώνας να αποκτήσει  διεθνή χαρακτήρα με τη συμμετοχή και αθλητών από το εξωτερικό
Μέγας  Χορηγός του φετινού  Αγώνα είναι η Οικογένεια  Απόστολου Τσουρέκα ενώ συνδιοργανωτές του αγώνα είναι η Περιφέρεια  Θεσσαλίας και ο Δήμος  Ελασσόνας. Αρωγοί  επισης στην προσπάθεια είναι  οι σύλλογοι:Π.Α.Ο.Ε.Ε.  «Όλυμπος». Χ.Ο.Σ.  Καλυβίων  «Χριστάκης». Χ.Ο.Σ.  Ολυμπιάδας  «Μύτικας». Χ.Ο.Σ.  Σπαρμού  «Ο Όλυμπος». και οι παρολύμπιες κοινότητες Καλυβίων , Καρυάς , Κοκκινοπηλού , Κρυόβρυσης , Ολυμπιάδας , Σπαρμού ,καθώς και επαγγελματίες  της περιοχής .

--
Παιδής  Γ. Αθανάσιος
  Περιφερειακός  Σύμβουλος
            Θεσσαλίας

Σχόλια