Πρόγραμμα Επίσκεψης Επιτροπής Περιβάλλοντος σε πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας

Eπίσκεψη Κλιμακίου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007
Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων μετά από δύο συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 19/3 και 21/3/2013 με θέμα την πορεία αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών του 2007, με πρόταση της Προέδρου κας. Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου και με ομόφωνη απόφαση των μελών της θα επισκεφθεί ενδεικτικά πυρόπληκτες περιοχές των Νομών Αρκαδίας, Ηλείας και Αχαΐας τη Δευτέρα 3/6 και Τρίτη 4/6/2013.
Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη κλιμακίου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής στην περιοχή μετά το καλοκαίρι του 2007.
Στο κλιμάκιο της επίσκεψης θα συμμετέχουν Βουλευτές-μέλη της Επιτροπής, εκπρόσωποι των αρμόδιων Υπουργείων, καθώς και εκπροσώποι Πανεπιστημίων και φορέων που είχαν εκπονήσει μελέτες μετά τις πυρκαγιές.
Σε αυτό το πλαίσιο και με στόχο να συζητηθούν όσο το δυνατόν ευρύτερα τα θέματα της αποκατάστασης των περιοχών αυτών, θα οργανωθεί ευρεία σύσκεψη θεσμικών φορέων στον Πύργο του Νομού Ηλείας την Τρίτη 4 Ιουνίου και ώρα 12.00 στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο , αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Πλατεία Σάκη Καράγιωργα) παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Εμμανουήλ Αγγελάκα, στην οποία έχουν προκληθεί δήμαρχοι πυρόπληκτων περιοχών των Νομών Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Ηλείας, Αχαΐας, οι Περιφερειάρχες Δ.Ελλάδας και Πελοποννήσου, καθώς και οι βουλευτές πυρόπληκτων περιοχών των εν λόγω νομών, αλλά και όλης της χώρας.
Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου από τους Βουλευτές μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος. 

Οι Βουλευτές που θα συμμετέχουν στην επίσκεψη είναι οι:
            1.Αυγερινοπούλου Διονυσία -Θεοδώρα, Πρόεδρος Eπιτροπής Περιβάλλοντος, Βουλευτής Ηλείας, Ν.Δ
2. Κοψαχείλης Τιμολέων Ν.Δ
3. Ταμήλος Μιχαήλ Ν.Δ.
4. Τσουμάνης Δημήτριος Ν.Δ.
5. Ζαχαριάς Κωνσταντίνος ΣΥΡΙΖΑ
6. Ιγγλέζη Αικατερίνη ΣΥΡΙΖΑ
7. Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά) ΣΥΡΙΖΑ
8. Ουζουνίδου Ευγενία ΣΥΡΙΖΑ
9. Μακρή Ραχήλ ΑΝ.ΕΛ
10. Ουζουνίδης Μαρίνος ΑΝ.ΕΛ
11. Μίχος Νικόλαος Χ.ΑΥΓΗ
12. Φούντα Νίκη ΔΗΜΑΡ
13. Ψαριανός Γρηγόριος ΔΗΜΑΡ
14. Καραθανασόπουλος Νικόλαος ΚΚΕ
Εκ μέρους των αρμοδίων υπουργείων στην αυτοψία και τη σύσκεψη θα μετέχουν μεταξύ άλλων οι κ.κ:
Εμμανουήλ Αγγελάκας-Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δ.Ελλάδας και Ιονίου
Μιχαήλ Τζωρτζής (εκπρόσωπος Υπουργείου Οικονομικών, και Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων)
Δημήτριος Ντινώκας (εκπρόσωπος ΥΠΕΚΑ, Διευθυντής Αναδασώσεων και Ορεινής Υδρονομίας)
Γεώργιος Καρέτσος (Διευθυντής Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού "Δήμητρα"¨, εκπρόσωπος Υπ.Α.Α.Τ.)
Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, Υποστράτηγος, Περιφερειάρχης Πυροσβεστικής Δ.Ελλάδος (εκπρόσωπος Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη)
Αντώνιος Καρτατζόπουλος-Γενικός Διευθυντής Δασών Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δ.Ελλάδας και Ιονίου
Κωνσταντίνα Τσαγκάρη, Διευθύντρια Α΄Δ/νσης ως άνω Ινστιτούτου
Ιωάννα Κουφάκη, Νομική Σύμβουλος Προέδρου Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Αθανάσιος Καμούτσης, Καθηγητής Αγροτικής Μετεωρολογίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
κ. Κοσμάς, Καθηγητής Εδαφολογίας, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως ακολούθως: 

Δευτέρα 3 Ιουνίου2013
13:00: Αναχώρηση από Αθήνα
Διαδρομή: Αθήνα – Τρίπολη 
– (15.30) Ανεμοδούρι – Λεοντάρι –(ξενάγηση μεταξύ άλλων από Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Ευάγγελο Γιαννακούρα, Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης  κ. Δημήτριο Κατσαρό, Διευθυντή Δασών Ν.Αρκαδίας κ. Σπυρίδωνα Πολίτη, Δασάρχη Τρίπολης κ. Αθανάσιο Αργειτάκη, τοπικούς φορείς) 
 – (18.00) Ζαχάρω – Μάκιστος – Αρτέμιδα - Καϊάφας (ξενάγηση μεταξύ άλλων από Αναπληρώτρια Διευθύντρια Δασών Ηλείας κα. Αγγελική Τσάκωνα και από τον Δασάρχη Ολυμπίας κ. Βασίλειο Γιακουμή και τοπικούς συλλόγους πυροπλήκτων)
Τρίτη 4 Ιουνίου 2013
9.30 Κρέστενα (πυροσβεστικό κλιμάκιο-Ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Δυτ.Ελλάδα, Υποστράτηγο Π.Γιαννακόπουλο, Διευθυντή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου κ. Ν.Νικολακόπουλο.
10.30 Αρχαία Ολυμπία (Κρόνιος Λόφος)-Ενημέρωση από Αναπληρώτρια Διευθύντρια Δασών Ν.Ηλείας κα. Αγγελική Κατσαρού και τον Δασάρχη Πύργου κ. Π.Λάττα, συνάντηση με εκπροσώπους συλλόγων πυροπλήκτων
12:00: (Πύργος) Σύσκεψη με τοπικούς φορείς, εκπροσώπους Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας     Δυτικής Ελλάδος και Πελλοπονήσου, της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ.Ελλάδας, Ιονίου, Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών και Ανάπτυξης. Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Τ.Ε.Ε, ακαδημαϊκών φορέων
14:00 Δηλώσεις Μελών της Επιτροπής Περιβάλλοντος

15:30:  Επίσκεψη σε πυρόπληκτες περιοχές Αιγίου.
 

Σχόλια