ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ: ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΕΚ ΜΕ ΣΤΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΕΚ ΜΕ ΣΤΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ
Μία απίστευτη απάτη ύψους 39 εκατ. ευρώ με θύματα χιλιάδες άνεργους νέους που φέρεται να έλαβε χώρα στη Γενική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Ελλάδα Αύριο», πέντε Ιδιωτικά Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) κατηγορούνται ότι έστησαν ένα κύκλωμα υποκλοπών των προσωπικών δεδομένων των ανέργων που επρόκειτο να επιδοτηθούν από το πρόγραμμα «voucher του τουριστικού κλάδου.

Η υποκλοπή αυτή, έγινε από ένα παράνομο λογισμικό που είχε εγκατασταθεί στο κέντρο της Γενικής Γραμματείας Κοινοτικών Πόρων, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση κατηγορείται ότι έπαιξε - πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα - ιδιοκτήτης ΚΕΚ, που φέρεται να έχει στενές πολιτικές σχέσεις με την ηγεσία της ΔΗ.Μ.ΑΡ.

«Πώς είναι δυνατόν τα προσωπικά δεδομένα των ανέργων, που είναι καταγεγραμμένα τόσο αναλυτικά μόνο στις καρτέλες του Ο.Α.Ε.Δ., να βρεθούν στα χέρια ιδιωτικής εταιρείας; Ποιος ο ρόλος του ιδιοκτήτη ΚΕΚ στην όλη υπόθεση και πώς «έσπασε» η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Κοινοτικών Πόρων με τη διοχέτευση απόρρητων στοιχείων σε ιδιώτες;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την άμεση διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν ύπαρξη πραγματικών περιστατικών που στοιχειοθετούν την αντικειμενική υπόσταση πειθαρχικών παραπτωμάτων από τους υπεύθυνους του προγράμματος.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

ΘΕΜΑ: ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΩΝ

κ. Υπουργέ,

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας «Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο» της 07/06/2013 και της 08/06/2013 μια απίστευτη απάτη ύψους 39 εκατ. ευρώ με θύματα χιλιάδες άνεργους νέους φέρεται να έλαβε χώρα στη Γενική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας.

Πέντε Ιδιωτικά Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) κατηγορούνται ότι έστησαν ένα κύκλωμα υποκλοπών των προσωπικών δεδομένων των ανέργων που επρόκειτο να επιδοτηθούν από το πρόγραμμα «voucher του τουριστικού κλάδου».

Η υποκλοπή αυτή, σύμφωνα με την εφημερίδα, έγινε από ένα παράνομο λογισμικό που είχε εγκατασταθεί στο κέντρο της Γενικής Γραμματείας Κοινοτικών Πόρων, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση κατηγορείται ότι έπαιξε - πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα - ιδιοκτήτης ΚΕΚ, που φέρεται να έχει στενές πολιτικές σχέσεις με την ηγεσία της ΔΗ.Μ.ΑΡ.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.Πώς είναι δυνατόν τα προσωπικά δεδομένα των ανέργων, που είναι καταγεγραμμένα τόσο αναλυτικά μόνο στις καρτέλες του Ο.Α.Ε.Δ., να βρεθούν στα χέρια ιδιωτικής εταιρείας;

2.Ποιος ο ρόλος του ιδιοκτήτη ΚΕΚ στην όλη υπόθεση και πως «έσπασε» η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Κοινοτικών Πόρων με τη διοχέτευση απόρρητων στοιχείων σε ιδιώτες;

3.Ποια ή περαιτέρω πορεία του επιδοτούμενου προγράμματος; Έχει υλοποιηθεί, σύμφωνα με τις καθορισθείσες προδιαγραφές και μέσα στις καταληκτικές προθεσμίες;

4.Διατάχθηκε Ε.Δ.Ε. για το στήσιμο του κυκλώματος των υποκλοπών και τη χρήση του παράνομου λογισμικού;

5.Κατανοείτε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει καταστρατηγηθεί όχι μόνο η κείμενη νομοθεσία αλλά και το ίδιο το Σύνταγμα της Ελλάδος (άρθρο 9Α) που σαφώς ορίζει ότι «καθένας έχει δικαίωμα προστασίας από τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση, ιδίως με ηλεκτρονικά μέσα, των προσωπικών του δεδομένων;»



Ο Ερωτών Βουλευτής



Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ




Σχόλια