Η τρόϊκα αλλάζει το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ...


Δείτε τι λέει η τελευταία αναθεωρημένη έκδοση του μνημονίου του Δεκ. 2012, σχετικά με το ΤΑΙΠΕΔ και το Δ.Σ του..
2.5.4 Διορθωτικοί μηχανισμοί και μηχανισμοί επιβολής κυρώσεων 
Η Κυβέρνηση θα: 
1.Εξασφαλίσει τη συνεχή ισορροπία μεταξύ εισφορών και παροχών, επισπεύδοντας κατά ένα έτος την θέση σε ισχύ του δεσμευτικού μηχανισμού (για τις επικουρικές συντάξεις) που έχει ήδη νομοθετηθεί να τεθεί σε ισχύ το 2015 (Μάρτιος 2013). 
2.Θα ενισχύσει την διακυβέρνηση και ανεξαρτησία του ΤΑΙΠΕΔ και θα εφαρμόσει έναν αυτόματο μηχανισμό διόρθωσης,
αν υπάρξουν τυχόν δυσκολίες στη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων ή αποκλίσεις από τους στόχους, μέσω:
               i.Της επανεξέτασης της λειτουργίας του προσφάτως αναθεωρηθέντος νόμου περί αποκρατικοποιήσεων, μέσω συγκεκριμένων Ποιοτικών Κριτηρίων Επίδοσης (QPCs) 
               ii.Της λήψης, σε συνεργασία με ΕΕ / ΕΚΤ / ΔΝΤ των αναγκαίων μέτρων, συμπεριλαμβανομένων και αλλαγών στην υφιστάμενη νομοθεσία και / ή στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να διασφαλιστεί και να ενισχυθεί η ανεξαρτησία και η λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ, σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν με σημαντική απόκλιση οι στόχοι για πώληση περιουσιακών στοιχείων για δύο συνεχόμενα τρίμηνα. Σε κάθε περίπτωση, το ΤΑΙΠΕΔ παραμένει εκ των υστέρων πλήρως υπόλογο έναντι του Κοινοβουλίου σε ότι αφορά ζητήματα ακεραιότητας που σχετίζονται με κάθε πράξη αποκρατικοποίησης.
             iii.Αυτόματης αύξησης του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος, στην περίπτωση που υπάρξει υστέρηση εσόδων από αποκρατικοποιήσεις που οφείλεται στην καθυστέρηση της πώλησης συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων σε σχέση με τους στόχους του προγράμματος για δύο συνεχόμενα τρίμηνα. Κάθε υστέρηση στα έσοδα από αποκρατικοποίηση αυξάνει ceteris paribus την ανάγκη χρηματοδότησης και το λόγο χρέους. Για την άμβλυνση αυτής της ανεπιθύμητης εξέλιξης, εκτός αν συμφωνηθούν άλλες ρυθμίσεις με την ΕΕ / ΕΚΤ / ΔΝΤ, ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα αυξηθεί με άμεση ισχύ κατά το 50 τοις εκατό του ελλείμματος τις εισπράξεις, και θα πρέπει να επιτευχθεί μέσω των περικοπών στις τρέχουσες δαπάνες της γενικής κυβέρνησης. Η προσαρμογή σε κάθε έτος δεν θα μπορεί να υπερβεί το 1 δις €.
Υ.Γ
Αν δεν πάει "καλά" το Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ..
αν δεν τα πουλάει όλα γρήγορα...το αλλάζει η τρόικα...
αλλάζοντας ακόμη και την υφιστάμενη νομοθεσία... 

Σχόλια