ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΚΑΘΕΚΤΗ Η ΑΝΤΙΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ – ΑΝΤΙΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ..

......ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Μετεγγραφές των πολυτέκνων φοιτητών, ένα θέμα χωρίς κανένα οικονομικό κόστος για την Κυβέρνηση.
Ο εμπαιγμός  των πολυτέκνων οικογενειών από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τις Μετεγγραφές των φοιτητών μας,  δεν έχει τέλος! Οι πολύτεκνοι φοιτητές και οι οικογένειές τους, ως γνωστό, εδώ και δύο χρόνια, βιώνουν το δικό τους Γολγοθά, μετά την κατάργηση  των Μετεγγραφών.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα καμίας απολύτως αδικίας σε βάρος των πολυτέκνων δεν έγινε άρση και μάλιστα απ’ αυτές που δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ, όπως είναι οι Μετεγγραφές των πολύτεκνων φοιτητών!!!  Ειδικότερα:

α) Ο σημερινός Υπουργός Παιδείας  κ. Αρβανιτόπουλος, όλως παραδόξως έφερε τον Ιανουάριο τ.ε. μία ημιτελή ρύθμιση για  να άρει τις αδικίες που υπέστησαν τα παιδιά των πολυτέκνων το 2011,  με αποτέλεσμα, η ρύθμιση αυτή:

Να ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και  πολύτεκνοι γονείς και παιδιά να διαμαρτύρονται καθημερινώς στο Υπουργείο,  για τον εμπαιγμό που υφίστανται  από την ατελή ρύθμιση που θεσπίσθηκε. Και αντί το Υπουργείο Παιδείας να έχει το θάρρος να διορθώσει τις αδικίες που έγιναν σε βάρος των παιδιών των πολυτέκνων, οι εκπρόσωποί του παραπληροφορούν τις διαμαρτυρομένους πολυτέκνους ότι δήθεν η ΑΣΠΕ δεν ενημέρωσε ποτέ το Υπουργείο για το θέμα αυτό. Τελικά αντελήφθησαν το λάθος τους για τους πολύτεκνους φοιτητές του 2011 και αρχές Απριλίου ψηφίζεται ο ν. 4142/2013, που με το  άρθρο 11 καταργεί την προ - τριμήνου ημιτελή ρύθμιση για τους πολύτεκνους φοιτητές του 2011 (του άρθρου 47 του ν. 4115/2013) και για την εφαρμογή αυτής απαιτείται πλέον η έκδοση Υ.Α για τις  λεπτομέρειες… η δε εγγραφή ή επανεγγραφή των ανωτέρω θα έπρεπε να έχει περατωθεί το αργότερο έως την 12η Μαΐου 2013, όπως ρητά  ανέφερε ο νόμος. Όμως βρισκόμαστε στην 12η Ιουνίου και ακόμη δεν έχει εκδοθεί η Υ.Α από τον κ. Υπουργό, τα Πανεπιστήμια δεν γνωρίζουν τίποτα και ούτε βγαίνει ο υπουργός τουλάχιστον να ενημερώσει τους πολύτεκνους που είναι ανάστατοι!!!

β) Βεβαίως αντίστοιχη κοροϊδία υφίστανται και οι πολύτεκνοι φοιτητές του 2012, μέσω της Μεταφοράς θέσης Φοιτητή, δεδομένου ότι πήραν τις Μετεγγραφές από τους πολύτεκνους και έβαλαν φέτος τα παιδιά τους σε μία ρύθμιση μαζί με άλλες κοινωνικές ομάδες, με  αμφισβητούμενα κριτήρια από όλους, αφού το παιδί του πολύτεκνου ή του υπερπολύτεκνου μπορεί να μην πάρει τελικά Μετεγγραφή, εάν η οικογένειά του έχει οικογενειακό εισόδημα έστω και ένα ευρώ περισσότερο από το εισόδημα εκείνου που έχει ένα μόλις παιδί!

γ) Χθες ανακοινώθηκε επιτέλους και ο αριθμός των εισαγομένων Φοιτητών στα Πανεπιστήμια για την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά 2013/14.
Όμως δυστυχώς περίμενε τους πολυτέκνους μια δυσάρεστη έκπληξη αναφορικά με τον αριθμό που δίνονται στις πολύτεκνες οικογένειες μέσω της Ειδικής κατηγορίας Εισαγωγής.
Ο υπουργός Παιδείας αυθαίρετα κάθε χρόνο μειώνει τις προσφερόμενες θέσεις των πολυτέκνων, εις όφελος άλλων κοινωνικών ομάδων που δεν προστατεύονται συνταγματικώς. Είναι αδιανόητη αυτή η αντιδημογραφική, αντιπολυτεκνική και αντιοικογενειακή τακτική του Υπουργού Παιδείας, που ούτε μία φορά δεν δέχθηκε το Προεδρείο της ΑΣΠΕ, προκειμένου να ακούσει τις προτάσεις του.
Η αυθαιρεσία του Υπουργού Παιδείας αποδεικνύεται περίτρανα με στοιχεία για κάποιες Σχολές που τυχαία συλλέξαμε. Όμως περίπου η ίδια εικόνα παρατηρείται σε όλες τις Σχολές. Ας μας εξηγήσει επιτέλους ο κ. υπουργός βάσει ποιών κριτηρίων γίνεται αυτή η κατανομή μεταξύ των διαφόρων κοινωνικών ομάδων;

             Σχολές ΑΕΙ
Συνολ. Αρ. Εισαγ. φοιτητών - Αρ. θέσεων Πολυτέκνων(ημ. Σχ.) μέσω της Ειδικής Κατηγορίας

Ακ. Έτος: 2013 - 2014
Ακ. Έτος: 2012 - 2013
Ακ. Έτος: 2011 - 2012
ΣΧΟΛΗ ΗΛ/ΓΩΝ ΜΗΧ/ΚΩΝ & ΜΗΧ/ΚΩΝ Η/Υ ΕΜΠ  
235/15
230/19
230/29
ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΕΜΠ  
140/10
130/11
130/15
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠ
125/8
100/9
100/16
ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔ. & ΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛ. ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΚΠΑ
125/8
120/11
125/20
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤ. ΕΚΠΑΙΔ. ΕΚΠΑ
190/13
160/22
160/30
ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑ  
170/12
160/15
160/19
ΝΟΜΙΚΗ   ΕΚΠΑ
415/27
400/35
400/32
ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΕΚΠΑ
290/19
320/27
330/30
ΣΧΟΛΗ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ    
110/7
80/7
80/15
ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ  ΑΠΘ
220/15
230/22
230/22

Οι μετεγγραφές των πολυτέκνων με τον προϊσχύσαντα επί 32 χρόνια νόμο γινόντουσαν απρόσκοπτα και χωρίς να δημιουργούν κανένα απολύτως πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των Σχολών, όπως ομολογούσαν και οι ίδιοι οι Πρυτάνεις. Τα προβλήματα επήλθαν, από τότε  που απρογραμμάτιστα και χωρίς την κατάλληλη υποδομή περιελήφθησαν και άλλες κατηγορίες μετεγγραφομένων με παράλληλη κατάργηση των βάσεων επιτυχίας και εισαγωγής με αποτέλεσμα τελευταία οι πολύτεκνοι να ήσαν μόλις το 30% του συνολικού αριθμού των μετεγγραφόμενων φοιτητών(!)  και τότε ακριβώς διαπίστωσαν ότι έφταιγαν οι πολύτεκνοι και κατήργησαν τις Μετεγγραφές!
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
οι  πολύτεκνοι ουδέποτε ζήτησαν να εισάγονται στις Σχολές με χαμηλότερη βαθμολογία, αυτό που ανέκαθεν ζητούν είναι,  αφού εισάγονται στις Σχολές δια των Πανελληνίων Εξετάσεων με τα ίδια κριτήρια εισαγωγής με τους λοιπούς φοιτητές, να μπορούν να μετεγγράφονται στις Σχολές που είναι  πλησιέστερες στο τόπο μόνιμης κατοικίας τους,  γιατί αδυνατούν οι γονείς τους να διατηρούν δύο και τρία σπίτια.
ΑΙΤΗΜΑ: ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
-Β-
ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
-Ι-
Κατάργηση της ισόβιας σύνταξης και των πολυτεκνικών επιδομάτων

Με τις διατάξεις των ν. 4093/2012, 4141/2013 και 4144/2013 καταργήθηκε η χορήγηση της σύνταξης και του επιδόματος της πολύτεκνης μητέρας που έχει 1 ή 2 προστατευόμενα τέκνα, με το πρόσχημα την εξοικονόμηση 86.000.000 ευρώ, όπως ανεγράφετο στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Όπως, όμως, αποδεικνύεται τώρα η χορήγηση του επιδόματος τριτέκνων και πολυτέκνων και του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων θα υπερβαίνει το ποσό των 680.000.000 ευρώ, που διετίθετο για την χορήγηση των προηγουμένων.
Συνεπώς στόχος του Υπουργού Οικονομικών ήταν να πλήξει τους πολυτέκνους και όχι η δήθεν εξοικονόμηση του παραπάνω ποσού, αφού αρνήθηκε να δεχθεί την πρόταση της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), η οποία είχε ως ακολούθως:
«Τα χορηγούμενα από τον ΟΓΑ επιδόματα της πολύτεκνης μητέρας, ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, επιδόματα μητέρων τρίτου τέκνου, εφ΄ άπαξ παροχή των 2.000 ευρώ του Ν. 3454/2006, από 1ης Νοεμβρίου 2012 και εφ΄ εξής καταβάλλονται μειωμένα κατά 15ο/ο, καταργουμένης κάθε διάταξης περί εισοδηματικών κριτηρίων».
Με την παραπάνω ρύθμιση η Κυβέρνηση θα εξοικονομούσε περισσότερα, δηλ. 103.000.000 ευρώ, αφού η μηνιαία δαπάνη για όλα αυτά τα επιδόματα κλπ. ανήρχετο σε 57.500.000 ευρώ μηνιαίως (Χ 15ο/ο Χ12), όπως αυτό άλλωστε μπορεί να το διαπιστώσει ο οιοσδήποτε από τον ΟΓΑ.

ΑΙΤΗΜΑ: ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΙΣΟΒΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΑΝ Ή ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΠΕ

-ΙΙ-
Χορήγηση, μέσω του ΟΓΑ, του Ειδικού Επιδόματος Πολυτέκνων
Προκειμένου να χορηγηθεί από τον ΟΓΑ το Ειδικό Επίδομα Πολυτέκνων, που προβλέπεται από τους παραπάνω νόμους, καταρτίστηκε από τον ΟΓΑ το έντυπο της αιτήσεως (Α21) χωρίς να γίνεται καμία απολύτως μνεία σε αυτό, ποιοι από τους δικαιούχους έχουν την πολυτεκνική ιδιότητα.
Καίτοι ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης έδωσε ρητή εντολή στον Διοικητή του ΟΓΑ να συμπεριλάβει στο έντυπο αυτό και την ένδειξη ποιοι από τους δικαιούχους τυγχάνουν πολύτεκνοι, δυστυχώς το έντυπο αναρτήθηκε χωρίς την ένδειξη αυτή, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος «παράνομα πολυτεκνικά επιδόματα» να χορηγηθούν με τις νέες θεσπισθείσες διατάξεις, από τη στιγμή κατά την οποία σκοπίμως παρακάμπτεται η προσκόμιση εκ μέρους των δικαιούχων του πιστοποιητικού πολυτεκνικής ιδιότητας, το οποίο χορηγεί η ΑΣΠΕ(και το οποίο ζητείτο προηγουμένως, για τη χορήγηση των προηγουμένων  πολυτεκνικών επιδομάτων). Δεν είναι δυνατόν να δίνονται πολυτεκνικά επιδόματα σε ανθρώπους που δεν έχουν την πολυτεκνική ιδιότητα, την οποία χορηγεί η ΑΣΠΕ επί δεκαετίες, χωρίς να έχει αναφερθεί ποτέ στο παρελθόν κρούσμα για μαϊμού πολύτεκνο..

ΑΙΤΗΜΑ: ΣΤΟ ΕΝΤΥΠΟ Α21 ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ Ο ΑΜ ΤΗΣ ΑΣΠΕ

Από το Γραφείο τύπου της ΑΣΠΕ

Σχόλια