Ραχήλ Μακρή: Οι στρατηγικής ενεργειακής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις, που έχει χρηματοδοτήσει ο Ελληνικός Λαός, θα επιστραφούν στον φυσικό ιδιοκτήτη τους.

Ύστερα από την αποτυχία της Συγκυβέρνησης να ξεπουλήσει την ΔΕΠΑ βάζει στο στόχαστρο την ΔΕΣΦΑ. Το Reuters μεταδίδει τη δήλωση του πρόεδρου της SOCAR Ρ. Αμπντουλάγιεφ ότι «Είμαστε κοντά στην εξαγορά του ΔΕΣΦΑ».
Ο κ. Σαμαράς και οι εταίροι του αντί να μεριμνούν για την είσπραξη 472 εκ ευρώ από τις συνολικές οφειλές ιδιωτών προς την ΔΕΠΑ πωλούν την θυγατρική της ΔΕΣΦΑ προς αντίτιμο, που δημοσιεύματα το φέρουν σε 430 εκ ευρώ.

Πωλούν, δηλαδή, οι Κυβερνώντες μια εταιρία με πάγιο εξοπλισμό άνω του 1 δις ευρώ, στην οποία έχουν δοθεί 262 εκ ευρώ κρατικές επιχορηγήσεις. Επιπλέον θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κύριο μέρος του δανεισμού της ΔΕΣΦΑ, ο οποίος στις 31/12/2012 ανέρχονταν σε ποσό άνω των 280 εκ ευρώ, προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Όλα αυτά δίδονται προς ένα πιθανό αντίτιμο, που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ούτε καν ως "πινάκιο φακής".
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα επιτρέψουμε το χάρισμα οποιασδήποτε στρατηγικής σημασίας, για την ενεργειακή θωράκιση της Χώρας, δημόσιας επιχείρησης. Δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα των θυγατρικών, για να δημιουργηθεί τετελεσμένο για τις μητρικές εταιρίες.
Οι ύποπτες και μειοδοτικές αποφάσεις εκχώρησης θα ακυρωθούν εν τοις πράγμασι και οι εταιρίες, που έχουν χρηματοδοτηθεί από τον ιδρώτα του Ελληνικού Λαού, θα επιστραφούν στον φυσικό ιδιοκτήτη τους.

Σχόλια