Πως να σ' εμπιστευθούμε κ. Γ. Στουρνάρα....ως "παπαγάλο" της Τρόικα ή ως "παπαγαλάκι" του ΧΑΑ(;)

....που αν είχε κάνει καλά την "δουλειά" του ο Κ. Καραμανλής (άξιος ο μισθός κι' αυτουνού) θα έπρεπε -ίσως- μαζί με το Σημίτη και την παρέα του, να είχατε "αποδώσει λογαριασμό"  στον Ελληνικό λαό και την Δικαιοσύνη, για την Μεγάλη Ληστεία του Χρηματιστηρίου και να βρίσκεσθε κάπου αλλού.... αντί να  παριστάνεστε τον  "Θεραπευτή" της πενίας ημών, των -από εσάς θεωρουμένων- ηλιθίων ...."υπο-μαλακίων" και σκωλήκων....λιμναίων υδάτων που τα πατάνε ....χωρίς δυνατότητα αντίδρασης.  
 
Και επειδή -συνήθως- το παρελθόν ευθύνεται για το παρόν.... ας δούμε τι έγραφε η εφημερίδα "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ" [ΦΩΤΟ] την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2000:
"Οι σημερινές αποτιμήσεις των τραπεζικών μετοχών, με όποιο δείκτη κι αν συγκριθούν σε σχέση με τις λοιπές ευρωπαϊκές τράπεζες, είναι χρηματιστηριακώς υποτιμημένες, δήλωσε χθες στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, από την οποία εγκρίθηκε ο διορισμός του στην θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Εμπορικής Τράπεζας, ο κ. Γιάννης ΣτουρνάραςΟ μέχρι χθες πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας...."   που ήταν δηλαδή "οικότροφος" στο "βακούφικο" του Γιάννου Παπαντωνίου ...."Προφήτη της Νέας Οικονομίας",  όπως τον αποκαλεί η εφημερίδα στην ίδια σελίδα.

 
 Στο ΧΑΑ ο Γενικός δείκτης είχε κλείσει την προηγούμενη 18-07-2000 στις 4.102,51 μονάδες και των Τραπεζών στις 7.802,65
Ο Γενικός δείκτης έκλεισε την Παρασκευή 29-12-2000 (τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης σε Δρχ) στις 3.388,86
μονάδες και των Τραπεζών στις 7.306,98  ....την δε   18-07-2001 (ένα χρόνο μετά) ο Γενικός δείκτης έπεσε στις 2.578,06  και στις 18-07-2002 (δυο χρόνια μετά)  στις 2.153,81 μονάδες.
Η περαιτέρω -τότε- καταστροφική πορεία του ΧΑΑ είναι γνωστή.
Δείτε τι έγραφε "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ" το Σάββατο 31-12-2000 [ΦΩΤΟ] και βγάλτε συμπέρασμα.
Το 2000  "η χειρότερη χρονιά από το 1964 !... Για την Σοφοκλέους".
 Αλλά όπως είδαμε, ο κ. καθηγητής, άλλα έλεγε πριν λίγους μήνες ....ανεύθυνα και ανεξέλεγκτα.
 
 Η δήλωσή σας βεβαίως-βεβαίως κ. καθηγητή έγινε στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής,  όμως την άλλη μέρα οι "παπαγαλο-φυλλάδες" του ΧΑΑ οργίαζαν για την "Πρόβλεψη Στουρνάρα"  ....για τον δείκτη. {Δηλαδή ότι συμβαίνει και τώρα με τις προβλέψεις-δηλώσεις του,  με τα "παπαγαλο-ΜΜΕ" της Τρόικα, να τρέχουν από κοντά, όταν βγαίνει από του  Μαξίμου, για ν' ακούσουν τι θα πει ο "σοφός" καθηγητής ....κι' εμείς οι μαλάκες ....να παρακολουθούμε από τον καναπέ τις Σιβυλλικές δηλώσεις-στρεβλώσεις του "εντεταλμένου" κ. Στουρνάρα }
Ποιος ξέρει πόσα κορόιδα από τον λαουτζίκο στείλατε τότε "αδιάβαστα"   ....να τοποθετήσουν στην καταβόθρα της Σοφοκλέους τις οικογενειακές αποταμιεύσεις ....γενεών ή τα εφάπαξ από την εργασία μιας ζωής!....
Μια συγγνώμη δεν είπατε στο Retail ....έστω για τις αστοχίες σας.
 
"Πυθία" στις προβλέψεις του,  ο κ. Γιάννης Στουρνάρας ....άλλωστε και τώρα απαντά προς κάθε ενδιαφερόμενο, με "τρόπο συνήθως λακωνικό, δυσνόητο και αινιγματικό"  ....γι' αυτό σας λέω, δεν τον εμπιστεύομαι τον κ. Στουρνάρα ....αποδομεί αντί να χτίζει την εμπιστοσύνη ....στην λεηλατημένη οικονομία.
Σκοπιμότητα, άγνοια ή θράσος;...  Τι να υποθέσει κανείς ....ένα είναι βέβαιο ....με μαθηματική ακρίβεια η χώρα οδηγείται σε πλήρη διάλυση.
 
Με τον κ. Γιάννη Στουρνάρα υπουργό στο πιο κρίσιμο Υπουργείο ....ανησυχούμε για το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας.
Η οικονομική πολιτική του Υπουργείου είναι αλλοπρόσαλλη, ανεύθυνη, αντεθνική και σκανδαλωδώς επιλεκτική -αρνητικά ή θετικά- προς κοινωνικές ομάδες, πρόσωπα ή συμφέροντα.
Ο ελληνικός λαός θα ζητήσει ευθύνες -είναι απόλυτα βέβαιο- και ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα "ενεργοποιηθεί" ....με την απαίτηση της κοινωνίας για κάθαρση και τιμωρία.
Η ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων είναι τεράστια ....κανείς δεν θα βγάλει την ουρά του απ' έξω.
 
 
ΕΠΕΊΓΟΝ.  
Δίωξε τον Αντώνη ....Τώρα ! 
Είναι αμφίβολο αν έχει τις ικανότητες  ....για την διαχείριση της χειρότερης κρίσης στην οικονομική ιστορία της Ελλάδος.
Διώξτον !
Επί τέλους αφουγκράσου για μια φορά την κοινωνία ή έστω τους ψηφοφόρους σου.
"Χυμένο λάδι" η Εθνική μας οικονομία και ο κ. καθηγητής πειραματίζεται και "ασχημονεί" στο κουφάρι της.
Σ τ α μ α τ ή σ τ ε  τ ο ν ....
 
ΠΡΟΣΕΞΤΕ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ !...
"Ο διορισμός του κ. Στουρνάρα -στην κρατική Εμπορική Τράπεζα-  υπερψηφίσθηκε (όπως γράφει η εφημερίδα) από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ λευκό ψήφισε η αντιπολίτευση" !
 
Αν δεν απατώμαι αξιωματική αντιπολίτευση τότε, ήταν η Ν.Δ. με τον Κ. Καραμανλή και είναι απορίας άξιον(;) πώς ο  κ. Α. Σαμαράς απέσυρε από την "ναφθαλίνη" τον κ. καθηγητή και τον διόρισε "καίσαρα της οικονομίας" ....εν καιρώ πολέμου!
Δεν εμπνέει.... και μέχρι στιγμής χάνουμε αλλεπάλληλες μάχες ....αλίμονο αν χάσουμε και τον πόλεμο.
Η ευθύνη πάντως θα καταλογισθεί εξ' ολοκλήρου στην Ν.Δ,  γιατί το ΠΑΣΟΚ με τον κ. Βενιζέλο θα τον απορρίψει ως ένα ακόμα βαρίδι της παράταξης, όπως έκανε πρόσφατα με τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ....είναι βέβαιο!
 
 ΣΗΜΕΊΩΣΗ
 [ Πιστέψτε με, δεν τρέφω ίχνος εχθρότητας στο πρόσωπο του κ. Καθηγητή, αλλά δυσαρέσκεια και πικρία προς όσους του επέτρεψαν -διαχρονικά- να "προσφέρει" τις βλαπτικές προς το Έθνος και τον Λαό "υπηρεσίες" του ....από τις παρυφές ή το επίκεντρο της κρατικής διακυβέρνησης ]
 ΈΛΕΟΣ !...
 [ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ]
 

Σχόλια