Ραχήλ Μακρή: «Ασαφές πλαίσιο, καταστροφική αδιαφορία, ξεπούλημα fast track»

«Σήμερα ξεκινά η εγκληματική διαδικασία ξεπουλήματος της ΔΕΗ και διάλυσης του βασικού μοχλού ενεργειακής δυναμικής της χώρας. Τα τρία βήματα αποτελούν τη σταδιακή παράδοση της εθνικής ενεργειακής κυριαρχίας σε «επενδυτές» που σαφέστατα θα μετατραπούν σε δυνάστες και θα μετατρέψουν τη χώρα σε αποικία. Καλούμε την κυβέρνηση τώρα να διασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και να μην οδηγηθεί σε επικίνδυνα μονοπάτια» δήλωσε η κ. Μακρή ως απάντηση στην ανακοίνωση της κυβέρνησης για τον σχεδιασμό της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.
Η κυβέρνηση εκτός του ξεπουλήματος των πιο ουσιαστικών δομών της επιχείρησης επί πινακίου φακής, αφού η χρηματιστηριακή τιμή της επιχείρησης βρίσκεται σε πολύ χαμηλό σημείο, προχωρά και σε αλλαγή δεδομένων στον ΑΔΜΗΕ, όπου με την παραχώρηση της διοίκησης του σε ιδιώτη επενδυτή παραχωρεί με ταχύτατους ρυθμούς όχι μόνο την ενεργειακή επάρκεια της χώρας αλλά και την ενεργειακή εθνική κυριαρχία, αφού οι ιδιώτες θα διαχειρίζονται, θα παράγουν και θα ελέγχουν τα πάντα, καθιστώντας το κράτος αδιάφορο παρατηρητή και τους πολίτες έρμαια του κάθε «επενδυτή» που μπορεί και αύριο να έχει εθνικές καταβολές εχθρικές απέναντι στην πατρίδα μας.

Ο σχεδιασμός είναι απόλυτα πρόχειρος ή σκοπίμως έγινε πρόχειρος, ώστε να μην αναφέρονται οι ουσιαστικές λεπτομέρειες που θα διαμορφώσουν την παραχωρημένη ενεργειακή πολιτική της χώρας. Δεν διασφαλίζεται τίποτα, οι εργαζόμενοι μένουν στο περιθώριο χωρίς επιλογές και από την επόμενη ημέρα δεν εγγυάται για τίποτα. «Επενδυτές» δυνάστες σε μια πατρίδα «αποικία» με πολίτες «υπόδουλους»

Σχόλια