«Η νέα γενιά πρέπει να πάρει το μέλλον στα χέρια της»

«Η νέα γενιά πρέπει να ακουστεί περισσότερο...»
«Η νέα γενιά πρέπει να ακουστεί περισσότερο...»
«Η Ευρώπη χαραμίζει τη νεολαία της» τονίζει σε τίτλο σχολίου του το Spiegel Online. Με αφορμή τη δραστική μείωση της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων έναντι της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, όπως καταδεικνύει έρευνα του αμερικανικού ερευνητικού κέντρου Pew, το Spiegel Online υπογραμμίζει:
«Οι Ευρωπαίοι χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην ΕΕ. Και με το δίκιο τους. Ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι ήλπιζαν σε απεριόριστες δυνατότητες. Σήμερα από τα πολλά όνειρα απέμειναν μόνο ερείπια. (…) Η Ευρώπη χάνει μία ολόκληρη γενιά και μαζί με αυτή και την ευρωπαϊκή ιδέα. Γιατί ποιος θα γίνει φορέας της στο μέλλον, αν όχι αυτοί οι νέοι άνθρωποι;», διερωτάται η αρθρογράφος επισημαίνοντας ότι οι πολιτικοί δεν έχουν βρει απαντήσεις στα προβλήματα και ειδικά στα προβλήματα των νέων.
Το σχόλιο κλείνει με την επισήμανση: «Οι ισχυροί της ηπείρου δεν έχουν καταλάβει ακόμη τι δυναμικό χάνουν. Η νέα γενιά δεν πρέπει να ανεχθεί άλλο αυτήν την περιφρόνηση. Πρέπει να ακουστεί περισσότερο, να στρατευθεί. Να ψηφίσει στις εκλογές, στα συμμετάσχει στα κόμματα ή να ιδρύσει νέα, να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις βελτίωσης. Πρέπει να πάρει το μέλλον της στα χέρια της, γιατί αλλιώς δεν θα το κάνει κανείς».
Η γαλλική Liberation σχολιάζει για το ίδια θέμα: «Τα αποτελέσματα είναι καταρχάς απογοητευτικά. Για την πλειοψηφία των Γάλλων, Ισπανών και Ελλήνων ευθύνεται η Ευρώπη για όλα τα προβλήματά τους. Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα δεν είχε ποτέ ξανά προκαλέσει τόση απογοήτευση. Ωστόσο, πίσω από τα θλιβερά αποτελέσματα του Pew Research Center υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να ελπίζει κανείς στη σταθερότητα του οικοδομήματος. Εκτός από την ακλόνητη εμπιστοσύνη των Γερμανών στην Ευρώπη, υπάρχει σήμερα και μεγάλη αποδοχή του ευρώ».
Επιμέλεια: Άρης Καλτιριμτζής, Υπεύθ. σύνταξης: Στέφανος Γεωργακόπουλος, Deutsche Welle

Σχόλια

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΛΕΙ
    ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΝΙΑ ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΗ.........
    ΜΟΝΟ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
    ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ
    ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.