Τέρενς Κουίκ: Να απαγορευτεί δια νόμου η πώληση Αεροδρομίων και Λιμένων..

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ/ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ, ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΩΝ
«ΜΕ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, Η ΠΩΛΗΣΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΝΗΣΙΔΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΩΝ.
ΖΗΤΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΛΙΜΑΝΙΑ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΙΔΙΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ»
Φραγή στην πώληση αλλά και στις διαδικασίες εκμετάλλευσης αεροδρομίων, λιμένων και μαρίνων ζητά επιτακτικά από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο και τα συναρμόδια Υπουργεία, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ,
επικαλούμενος τους ύψιστους εθνικούς λόγους που συνδυάζονται πρωτίστως με την Τουρκία, το casus belli και τις προκλητικές επιθετικές δηλώσεις σε βάρος της πατρίδας μας του Ταγίπ Ερντογάν και τον Αχμέτ Νταβούτογλου.
Ο Τέρενς Κουίκ υπενθυμίζει στους συναρμόδιους Υπουργούς ότι πριν από λίγους μήνες η Εθνική Αντιπροσωπεία, πέρασε μία σημαντικότατη τροπολογία την οποία και υπερψήφισε, βάσει της οποίας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η πώληση κρατικών νησίδων και βραχονησίδων. Όπως επίσης και η όποια εκμετάλευση τους χωρίς την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση των τεσσάρων αρχηγών των ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

«Με ανησυχεί ιδιαίτερα το ότι αυτή η παράμετρος της διασφάλισης των εθνικών μας ζητημάτων, με την Τουρκία να απλώνει τα επιχειρηματικά της άρα και τα ΑΛΛΑ συμφέροντά της στην Ελλάδα μέσω «επενδυτικών δραστηριοτήτων», η Τουρκία του casus belli και η Τουρκία των προκλητικών επιθετικών δηλώσεων Ερντογάν και Νταβούτογλου, δεν συμπεριλαμβάνει τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τις μαρίνες» υπογραμμίζει ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και τονίζει πώς έχει «επανειλημμένα, από το βήμα της Βουλής, ζητήσει από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, να απαιτήσει το Υπουργείο του την εξ’ ημισείας ιδιοκτησία κυρίως των αεροδρομίων και των λιμένων, ώστε αυτό να αποτελεί ανάχωμα για την πώληση».

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, «κανένας επενδυτής δεν θα ενδιαφερθεί για το μισό αεροδρόμιο της Λέσβου ή της Ρόδου ή της Χίου που είναι στα ελάχιστα ναυτικά μίλια απόσταση από τα παράλια της Τουρκίας και που πρέπει να βρίσκονται υπό την εθνική κυριαρχία και κυρίως στα χέρια του ελληνικού Κράτους».

« Αντιλαμβάνεσθε ότι με παραχωρήσεις εθνικής κυριαρχίας λόγω μνημονίου, με βρετανικά δίκαια και κυρίως με τους Τούρκους να θέλουν να γκριζάρουν όλο το Αιγαίο ξεκινώντας από το Καστελλόριζο και καταλήγοντας στη Ζουράφα (Λαδοξέρα) της Σαμοθράκης, δεν είναι δυνατόν να παραδοθούν αυτές οι σημαντικές εγκαταστάσεις στα χέρια ξένων, αλλά και Ελλήνων επενδυτών, στο μετοχικό κεφάλαιο των οποίων μπορεί να υποκρύπτονται και περίεργοι εταίροι;» ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την κατάθεση τροπολογίας βάσει της οποίας θα απαγορεύεται η πώληση αεροδρομίων, λιμένων και κρατικών ή ιδιωτικών μαρίνων άνευ της έγγραφης ομόφωνης σύμφωνης γνώμης των τεσσάρων αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.


ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΘΕΜΑ: ΠΩΛΗΣΗ/ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ, ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΩΝ

κ.κ. Υπουργοί,

Με βάση την «αναπτυξιακή» πολιτική σας, έχετε εκχωρήσει στη δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ λιμάνια και αεροδρόμια, όπως και μαρίνες που ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο. Τόσο στην εθνικά υπερευαίσθητη περιοχή του Αιγαίου, όσο και στην εξίσου εθνικά ευαίσθητη περιοχή του Ιονίου Πελάγους.

Δεν θα εξαιρέσω ούτε και περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, που και αυτές παίζουν σημαντικό γεωστρατηγικό/στρατιωτικό ρόλο στον ιστό των εθνικών μας θεμάτων.

Πριν από λίγους μήνες η Βουλή των Ελλήνων πέρασε μία σημαντικότατη τροπολογία, την οποία και υπερψήφισα, με την οποία για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού Κράτους ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η πώληση κρατικών νησίδων και βραχονησίδων.

Ταυτόχρονα, υπερψηφίστηκε πάλι με πρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και η αναγκαστική ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση των τεσσάρων αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου είτε οι κρατικές νησίδες και βραχονησίδες είτε και οι ιδιωτικές, να δοθούν για μίσθωση και εκμετάλλευση σε επενδυτές. Οι λόγοι προφανείς και αφορά στη διασφάλιση των εθνικών μας ζητημάτων.

Με ανησυχεί ιδιαίτερα το ότι αυτή η παράμετρος της διασφάλισης των εθνικών μας ζητημάτων, με την Τουρκία να απλώνει τα επιχειρηματικά της, άρα και τα ΑΛΛΑ συμφέροντά της στην Ελλάδα μέσω «επενδυτικών δραστηριοτήτων», η Τουρκία του casus belli και η Τουρκία των προκλητικών επιθετικών δηλώσεων Ερντογάν και Νταβούτογλου, δεν συμπεριλαμβάνει και τα λιμάνια και τα αεροδρόμια και τις μαρίνες.

Έχω επανειλημμένα, από το βήμα της Βουλής, ζητήσει από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, να απαιτήσει το Υπουργείο του την εξ’ ημισείας ιδιοκτησία κυρίως των αεροδρομίων και των λιμένων, ώστε αυτό να αποτελεί ανάχωμα για την πώληση. Κανένας επενδυτής δεν θα ενδιαφερθεί για το μισό αεροδρόμιο ή το μισό λιμάνι της Λέσβου ή της Ρόδου ή της Χίου που είναι στα ελάχιστα ναυτικά μίλια απόσταση από τα παράλια της Τουρκίας και που πρέπει να βρίσκονται υπό την εθνική κυριαρχία, δηλαδή στα χέρια του ελληνικού Κράτους.

Με την σημερινή Ερώτησή μου είμαι σαφής στην προσπάθεια να κατοχυρωθούν, μετά τις νησίδες και τις βραχονησίδες και τα καθεστώτα ιδιοκτησίας- εκμετάλλευσης των αεροδρομίων, λιμένων και μαρίνων της πατρίδας μας.

Γι’ αυτό και σας ερωτώ κ.κ. Υπουργοί:

1.Προτίθεστε να φέρετε τροπολογία η οποία να απαγορεύει την ΠΩΛΗΣΗ αεροδρομίων λιμένων και κρατικών μαρίνων;

2.Προτίθεστε να εφαρμόσετε την ίδια ρήτρα για τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τις κρατικές αλλά και τις ιδιωτικές μαρίνες (όσες δεν πρόλαβαν να αγοράσουν οι Τούρκοι) που επιβάλλει την ομόφωνη έγγραφη σύμφωνη γνώμη των τεσσάρων αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων ως προς τις όποιες επενδυτικές ή «επενδυτικές» δραστηριότητες;

3.Το Υπουργείο Άμυνας θα αποφασίσει να μην εμπαίζει τους Έλληνες αποδεχόμενο την φαρισαϊκής σύλληψης υποπαράγραφο του ΤΑΙΠΕΔ, ότι για την όποια πώληση αεροδρομίων και λιμανιών απαιτείται απλά και μόνο η συμβουλευτική (και μη δεσμευτική) άποψη κάποιας επιτροπής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας;

4.Αντιλαμβάνεσθε ότι με παραχωρήσεις εθνικής κυριαρχίας λόγω μνημονίου, με Βρετανικά Δίκαια και κυρίως με τους Τούρκους να θέλουν να γκριζάρουν όλο το Αιγαίο, ξεκινώντας από το σύμπλεγμα Μεγίστης και καταλήγοντας στο Φανάρι της Σαμοθράκης, ότι δεν είναι δυνατόν να παραδοθούν αυτές οι σημαντικές εγκαταστάσεις στα χέρια ξένων, αλλά και Ελλήνων επενδυτών, στο μετοχικό κεφάλαιο των οποίων μπορεί να υποκρύπτονται και περίεργοι εταίροι; (Σας θυμίζω τη μετοχική σύνθεση στη μαρίνα της Μυτιλήνης: Έλληνας επιχειρηματίας 51%, Τούρκος επιχειρηματίας 49%).


Ο Ερωτών Βουλευτής


Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ



Σχόλια

  1. Τι να τις κάνουμε τις ερωτήσεις κύριε Κουίκ. Με την παραίτησή σου τη μουρμούρα και τις συνεντεύξεις που ακολούθησαν και τις κατηγορίες τον Πάνο Καμμένο έκανες ανεπανόρθωτη ζημιά στο κόμμα.

    Δυστυχώς ο Πάνος έκανε τεράστιο λάθος που μάζεψε όλους εσάς τους "αναγνωρίσιμους". Μόνο ζημιά έχετε κάνει παρά καλό.

    Αηδιασμένος με τον Κουίκ και αντίστοιχους "βαρόνους" του κινήματος ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.