Ερασιτέχνες, άσχετοι και επικίνδυνοι ..Δεν ξέρουν τι τους γίνεται...

Στην άρνηση της Κομισιόν σκοντάφτει η προώθηση προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανεργίας, που είχαν καταρτίσει το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ, και αφορά σε κοινωφελή εργασία στους δήμους.

Το πρόγραμμα, που έχει θεσμοθετηθεί με νόμο και έχει αποσπάσει τα θετικά σχόλια της τρόικα, σχεδιάστηκε με στόχο την εξασφάλιση....
ελάχιστου εισοδήματος σε νοικοκυριά που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο και αποσκοπεί στην ανακούφιση 400.000 περίπου οικογενειών

Ωστόσο, όπως αποφάνθηκε ο γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ενταξης της ΕΕ Κος Ρισέλ, το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, ως μη αναπτυξιακό. Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα απαιτηθεί επιστροφή των χρημάτων.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή", η αιτιολογία που προβάλλεται από την αρμόδια Διεύθυνση είναι ότι η λογική του προγράμματος είναι αντίθετη με τα όσα προβλέπουν οι κανονισμοί της ΕΕ σχετικά με τη χρήση των πόρων του ΕΣΠΑ για τομείς κοινωφελούς δράσης.

Σχόλια