Στιγμές απόλυτου ευτελισμού και ξεπεσμού ζει τις τελευταίες ημέρες το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ:
Στιγμές απόλυτου ευτελισμού και ξεπεσμού ζει τις τελευταίες ημέρες το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων.
Δυστυχώς πολύ λίγοι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων στέκονται με σοβαρότητα και επιχειρήματα στα ζητήματα των συνεδριάσεων. Οι περισσότεροι αντί να λειτουργούν ως εκφραστές της τοπικής κοινωνίας, θεματοφύλακες των συμφερόντων της και ρυθμιστές θεμελιωδών πολιτικών,αναλώνονται σε φτηνούς αστεϊσμούς,χαβαλέ,πεζοδρομιακή πλακίτσα ή παρευρίσκονται ως γλάστρες χωρίς ποτέ ο πολίτης να έχει ακούσει κάποια παρέμβασή τους ή έστω την φωνούλα τους παρόλο που τους τίμησε με την ψήφο του.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ θα πούμε ακόμα μια φορά τα πράγματα με το όνομά τους.Είναι απαράδεκτα,ανεπίτρεπτα και καταγέλαστα τα όσα συμβαίνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο με τον Τάκη Παζαϊτη,πρώτο σε ψήφους Σύμβουλο του συνδυασμού Ταμήλου να κάνει χοντροκομμένη χυδαία πλάκα για τον τρόπο πληρωμής στους οίκους ανοχής αλλά και τον υποψήφιο Δήμαρχο (?????) Κώστα Πατέρα να ζητάει την αναβολή του θέματος του οικονομικού απολογισμού του Μύλου των Ξωτικών προκειμένου να πάει σε εκδήλωση με χορούς και κλαρίνα.Ας σταματήσουν κάποιοι τον εμπαιγμό των πολιτών.Ο κόσμος τους ψήφισε για να παλεύουν για τα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών και όχι για να χαζοπαζαρεύονται ή να τρέχουν σε εκδηλώσεις για καθαρά ψηφοθηρικούς σκοπούς.
Θα σταθούμε όμως λίγο παραπάνω στο θέμα του Μύλου των Ξωτικών,ένα θέμα για το οποίο βοά αλλά απαντήσεις δεν παίρνει η τοπική κοινωνία.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του e-trikala Οδυσσέας Ράπτης-που παρά την αλλαγή της Δημοτικής Αρχής παραμένει στον Δήμο αλλά εμάς μας διαφεύγει το γιατί- δεν έχει φέρει,ενώ υποχρεούται να το κάνει,τα πλήρη και αναλυτικά οικονομικά στοιχεία στο Δημοτικό Συμβούλιο παρά το ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει λήξει εδώ και 5 μήνες.Μετά την απαίτηση των Δημοτικών Συμβούλων να ενημερωθούν,ο κ. Ράπτης τους κάλεσε για να τους τα παρουσιάσει κατ’ ιδίαν,μία πρωτότυπη αλλά και περίεργη διαδικασία που όμως γεννά και νέα ερωτηματικά για τα οποία απαιτούμε δημόσιες απαντήσεις.

-Αν όλα είναι σύννομα και διάφανα γιατί επιτέλους δεν παρουσιάζονται αυτά τα στοιχεία?
-Γιατί δεν έχουν παρουσιαστεί στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ?
-Γιατί δεν πρέπει να μάθουν οι πολίτες πώς προέκυψε η χασούρα των 100 χιλιάδων ευρώ-με τα επίσημα στοιχεία-που θα κληθούν να πληρώσουν?
-Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η οικονομική ζημία την στιγμή που ήρθαν 700 χιλιάδες επισκέπτες,η εκδήλωση είχε εξαπλωθεί τουλάχιστον στην μισή πόλη αλλά στα μεροκάματα είχε πέσει γερό τσεκούρι σε σχέση με πέρισυ?

Ας μην σπεύσουν κάποι να μας πουν μίζερους.Θέλουμε και εμείς ανάπτυξη,θέσεις εργασίας και προβολή του τόπου αλλά με διαφάνεια και καθαρές διαδικασίες εν γνώσει όλου του λαού.Θα επανέλθουμε...
Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Σχόλια