Οι λόγοι που η Νέα Δημοκρατία οδηγείται σε εκλογική συντριβή

του Μιχάλη Αγραφιώτη
Σφυγμομετρώντας τα κομματικά δρώμενα, λίγες εβδομάδες πριν το τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα και έχοντας σταχυολογήσει τα βασικά προβλήματα της περιοχής φαίνεται ολοφάνερα  ότι το βασικό ελάττωμα της παράταξης είναι το πολιτικό προσωπικό. Ειδικά, η πολύχρονη παρουσία στελεχών στα δημόσια πράγματα έχει κουράσει τους Νεοδημοκράτες με αποτέλεσμα στο πρόσωπο τους να αντικρίζουν την διαχρονική στασιμότητα, απραξία, αδιαφορία και σε πολλές φορές ανευθυνότητα. 
Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη γενικότερη πολιτική των μέτρων που εφαρμόζει σε γενικό επίπεδο η Νέα Δημοκρατία θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε κατάρρευση.
Η διαγραφή του Γιώργου Κασαπίδη από το κόμμα αποτελεί την αρχή της κατάρρευσης των ποσοστών στην περιοχή. Μόνος του ο Μιχάλης Παπαδόπουλος δεν μπορεί να σηκώσει το πολιτικό βάρος, ενώ όπως φαίνεται θα επωμίζεται μέρα με τη μέρα το σύνολο του πολιτικού κόστους ως ο μοναδικός Βουλευτής.
Οι υπόλοιποι πολιτευτές διατηρούν μια απόσταση από τις εξελίξεις μη παρεμβαίνοντας στα τεκταινόμενα. Από την πλευρά τους, οι αυτοδιοικητικοί προερχόμενοι από τη Νέα Δημοκρατία διατηρούν σοβαρές επιφυλάξεις για τις εξελίξεις, αφού η κυβέρνηση δεν άφησε στο απυρόβλητο τους πόρους, που έδιναν τη δυνατότητα να ασκήσουν πολιτική. Ελάχιστοι είναι αυτοί που κρατάνε ακόμη μια φιλοκομματική στάση, όμως με ρίσκο να τους στιγματίσει στις εκλογές του 2014.
Άλλωστε, δεν είναι ψέμα το γεγονός ότι τα τελευταία 10 χρόνια κανένα νέο στέλεχος δεν μπόρεσε να ανελιχθεί στη Νέα Δημοκρατία, τα εμπόδια και οι τρικλοποδιές είναι αδιάκοπες, ενώ ακόμη και στενοί υποστηρικτές  Βουλευτών που προσπάθησαν να ακολουθήσουν αντίθετο δρόμο καταδικάστηκαν εντέχνως στην αφάνεια. Αποτέλεσμα αυτής της αυταρχικής πολιτικής ορισμένων ήταν, είναι και θα είναι η κατάρρευση των ποσοστών σε επίπεδο κόμματος, που αν παρατηρήσει κανείς η Νέα Δημοκρατία δέχεται σοβαρή πτώση ποσοστών στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, κάτι που καταγράφουν και κρυφές δημοσκοπήσεις που δεν έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Τα θέματα που απασχολούν την περιοχή έχουν τα περισσότερα αρνητική κατάληξη. Ακόμη και το θέμα διατήρησης του Πανεπιστημίου και των θέσεων των ΤΕΙ δεν χρεώνεται στη Νέα Δημοκρατία αλλά στο ΠΑΣΟΚ γιατί το θέμα του χειρισμού της υπόθεσης το ανέλαβε στο πολιτικό σκέλος ο Πάρις Κουκουλόπουλος, όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα και όχι κάποιο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.
Η ανανέωση είναι ένα από τα σημάδια που θα φέρουν την αλλαγή στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αρκεί οι επιτελείς στα κεντρικά στη Συγγρού καταφέρουν να εντοπίσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται από τους «γαντζωμένους» στις θέσεις και να αφήσουν τα παιδιά της Νέας Δημοκρατίας να αναπνεύσουν, έστω και αν έχουν αρνητικά. Η στασιμότητα και η συντήρηση βλάπτουν σοβαρά τα ποσοστά και αυτό θα φανεί πολύ σύντομα.

Σχόλια

  1. με 1,500,000 ανεργους και νομιζει ο Σαμαρας οτι θα ξαναεκλεγει???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τα νέα STAGE και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε φίλους επιχειρηματίες νομίζω ότι πολύ δύσκολα θα ξεκουμπισθούν. Δυστυχώς η αντιμνημονιακή πλευρά είναι κατακερματισμένη σε μικρά κόμματα με την τους παρακρατικούς της Χ.Α. να απορροφούν τους πλέον αγανακτισμένους και ενεργούς πολίτες.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.