Τουρνουά μπάσκετ 3 on 3 στην κεντρική πλατεία της Λάρισας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας το Σάββατο και την Κυριακή 25 και 26 Μαΐου 2013

Κώστας Αγοραστός: «Ξεχωριστή διοργάνωση για τους νέους που προάγει το αθλητικό πνεύμα και την ευγενή άμιλλα»
Η διοργάνωση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά του τουρνουά μπάσκετ 3 on 3 στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, ήταν το αντικείμενο συνέντευξης τύπου στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας. Το τουρνουά διοργανώνεται σε συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Α.Σ. Μύτικας και του ΔΟΠΑΕΛ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Επιστημών Λάρισας), στο οποίο έχουν δικαίωμα συμμετοχής αγόρια και κορίτσια άνω των 9 ετών.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός: «Το Σάββατο και την Κυριακή από τις 9 η ώρα το πρωί διεξάγεται το Τουρνουά Street Basketball στην κεντρική πλατεία της Λάρισας για νέους άνω των εννέα ετών. Είναι μια πρωτοβουλία του Α.Σ. Μύτικα Λάρισας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο Λάρισας η οποία έχει ιδιαίτερη αξία ακριβώς επειδή απευθύνεται στη νεολαία. Πρόκειται για μια ξεχωριστή διοργάνωση και καλούμε όλα τα παιδιά να βρίσκονται εκεί. Καλούμε όλους, αθλητές και μη, και όλο τον κόσμο να αγκαλιάσει αυτήν την εκδήλωση διότι είναι μια εκδήλωση δυναμική, διαδραστική, συνεργατική και μια εκδήλωση στην κεντρική πλατεία, δημιουργώντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Ακόμα το τουρνουά αυτό προάγει το αθλητικό πνεύμα και την ευγενή άμιλλα, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία σε αγόρια και κορίτσια να αγωνιστούν και να δείξουν τις ικανότητές τους σε ένα άθλημα, που αγαπούν».
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ. κ. Άρης Γαλάτος σημείωσε τα εξής: «Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Επιστημών Λάρισας στηρίζει και ενθαρρύνει αυτό το τουρνουά Basketball 3 on 3. Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές, τον Μύτικα και τον υποστηρικτή της εκδήλωσης την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Θα ήθελα να καλέσω όλα τα παιδιά να συμμετέχουν σε αυτό το τουρνουά, για τρίτη φορά φέτος, που σιγά σιγά καθιερώνεται με επιτυχία. Επίσης ένα πολύ σημαντικό γεγονός είναι ότι φέτος για πρώτη φορά καθιερώνουμε το καλάθι αλληλεγγύης για όποιον θέλει να βάλει καλάθι όχι μόνο στο μπάσκετ, αλλά και στην αντιμετώπιση της φτώχειας ενισχύοντας τις κοινωνικές δομές του Δήμου Λαρισαίων».
Εκ μέρους του Α.Σ. Μύτικα ο κ. Φώτης Σκουλίδης, δήλωσε: «Ο Μύτικας Λάρισας είναι ένα σωματείο το όποιο πάνω από όλα πρεσβεύει το αθλητικό ιδεώδες. Πιστεύουμε ότι το μπάσκετ κυρίως παίζεται εκτός κλειστών γυμναστηρίων και για το λόγο αυτό, είναι η τρίτη χρονιά, προσπαθούμε να φέρουμε τον κόσμο στην κεντρική πλατεία της Λάρισας και να περάσουμε κάποιες ώρες όμορφα σαν μια μεγάλη παρέα. Ευχαριστούμε τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό που μας βοηθάει σ’ αυτήν την κίνηση μας, γιατί η στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι πάρα πολύ σημαντική. Επίσης τον Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ., είναι η δεύτερη χρονιά που μας στηρίζει και όλο αυτό το σκηνικό νομίζω ότι συνθέτει κάτι το όποιο μπορεί να γίνει ακόμη πιο μεγάλο. Καλούμε όλα τα παιδιά, να έρθουν να παίξουν και να ευχαριστηθούν το άθλημα. Θέλουμε επίσης και τους μεγάλους να έρθουν να παίξουν το Σάββατο μαζί μας, συμμετέχοντας σ’ αυτή την ξεχωριστή διοργάνωση».
Παράλληλα με τη διεξαγωγή του τουρνουά, θα υπάρχει στο χώρο της κεντρικής πλατείας καλάθι συλλογής προϊόντων των κοινωνικών δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας στο Δήμο Λαρισαίων, όπου θα συγκεντρωθούν τρόφιμα, φάρμακα, είδη παντοπωλείου, ένδυσης και υπόδησης, βιβλία κ.τ.λ.
Οι αγώνες του Σαββάτου για την 1η και 2η κατηγορία θα ξεκινήσουν στις 9:00π.μ., για την 3η, 4η και 5η κατηγορία θα ξεκινήσουν στις 11:00π.μ. και για την 6η και 7η κατηγορία θα ξεκινήσουν στις 17:30μ.μ.
Οι κατηγορίες των ομάδων θα χωρίζονται σε:
1η κατηγορία: 2003-2004
2η κατηγορία: 2001-2002
3η κατηγορία: 1999-2000
4η κατηγορία: 1997-1998
5η κατηγορία: 1995-1996
6η κατηγορία: 18 – 35 ετών
7η κατηγορία: 35 ετών και άνω.



Σχόλια