Δήλωση Γ. Ραγκούση για την αποψινή παρουσία του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ (28/05/2013)

Εἶσθε ὄψιμος κ. Ραγκούση καὶ θρασὺς μιὰ καὶ τολμήσατε νὰ ἐνοχλήσετε, μέσῳ τῆς τεχνολογίας, ἑκατομμύρια Ἑλλήνων.
Βλέπετε, ἡ ἀποστολὴ ἠλεκτρονικῶν μυνημάτων δὲν κοστίζει.
Τόσα χρόνια ὑπουργὸς, δεξὶ χέρι προδοτῶν, οὐδὲν ἀντελήφθητε;
Ἤ εἶσθε ἀνίκανος, ἤ ψεύσθης, ἤ βλάξ. Ἐὰν εἶσθε ἱκανὸς, σᾶς διαβεβαιώνω ὅτι τὴν ἱκανότητά σας δὲν τὴν χρησιμοποιήσατε πρὸς ὄφελος τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ...

Θὰ σᾶς παρακαλέσω νὰ μὴν μέ ξαναενοχλήσετε μὲ τὴν λίστα Λαγκάρντ διότι δὲν πρόκειται περὶ τῆς λίστας Λαγκάρντ ἀλλὰ περὶ τῆς ἀπάτης καὶ κλοπῆς τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ συνεπείᾳ τῆς προδοτικῆς ἀδρανείας σας μολονότι εἴχατε ἀνὰ χείρας τὴν λίστα Λαγκάρντ.
Ψηφίσατε μηνόνια καὶ βρήκατε εὐκαιρία νὰ διαχωρίσετε τὴν θέσιν σας.
Αὐτὸ δὲν σᾶς ἀθωώνει ἔναντι τοῦ λαοῦ καὶ τῆς ἱστορίας.
Μὴν μᾶς ξαναενοχλήσετε μὲ τὶς μποῦρδες σας κ. Ῥαγκούση.
Εἴχατε τὴν δυνατότητα καὶ ὑποχρέωσι νὰ μὴν ψηφίσετε τὰ μνημόνια.
Δὲν τὸ πράξατε.
Τώρα ὡς ἡ μωρὴ παρθένα κλαίγεσθε καὶ μοῦ θυμίζετε τοὺς στίχους τοῦ ἀπαραμίλλου Βασίλη Παπακωνσταντίνου ποὺ καταλήγει...
«... πὲς του ἀγάπη μου νὰ πάῃ νὰ νὰ νὰ νὰ ...»
Εἶσθε ἐλεύθερος νὰ πᾶτε κ. Ῥαγκούση ἀλλὰ ΜΟΝΟΣ σας. Ἐμᾶς ἀφήστε μας μὲ τὰ μνημόνια ποὺ ψηφίσατε...
Γράφετε...
Η Ελλάδα σήμερα κυβερνάται με τον πιο εξωθεσμικό, παρασκηνιακό και  παλαιοκομματικό τρόπο γιατι έχει τον πλέον καθοδηγούμενο Πρωθυπουργό και μάλιστα από μια νέου τύπου, εγχώρια και διεθνή, απροσχημάτιστη διαπλοκή
Σᾶς διαβεβαιώνω ὅτι τὸ αὐτὸ συνέβενε καὶ ἐπὶ τῶν ἡμερῶν σας.
Ἐὰν δὲν τὸ ἀντελήφθητε ἐπὶ τῶν ἡμερῶν τῆς ὑπουργείας καὶ κυριαρχίας σας, τότε εἶσθε σίγουρα μειωμένης πνευματικῆς ἱκανότητος.
Μεγάλη σας τιμὴ νὰ ἀσχοληθῶ μαζί σας,
Ἰωάννης Καραδημητρόπουλος
Κάτοικος Γαλλίας
 
  Δείτε το σχετικό mail του κ. Ραγκούση
 
From: Γιάννης Ραγκούσης [mailto:contact@ragkousis.gr]
Sent: Wednesday, May 29, 2013 7:41 AM
To: ..................
Subject: Δήλωση Γ. Ραγκούση για την αποψινή παρουσία του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, 28/05/2013
 
Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το πολιτικό σκάνδαλο της μη αξιοποίησης της λίστας Λαγκάρντ ανακοίνωσα την αποχώρησή μου από το ΠΑΣΟΚ στο οποίο ηγείται ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Ε.Βενιζέλος. Ηταν ο μόνος τρόπος που διέθετα για να εκφράσω την οργή και την αγανάκτησή μου για όσα αδιανόητα αποκαλύφθηκαν και αφορούσαν στις πρώην πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Οικονομικών..
 Ό,τι είχα να καταθέσω για την υπόθεση που διερευνάται ποινικά το κατέθεσα ενώπιον της εισαγγελέως κ. Ράϊκου που εκπροσωπούσε την επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής.
Σήμερα και ενόψει της παρουσίας μου στην επιτροπή της Βουλής, υπάρχουν δύο πολύ καθαρές απόψεις που επιθυμώ δημοσίως να διατυπώσω.
Πρώτον: το πολιτικό σκάνδαλο με τη μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ δεν ήταν στιγμιαίο - είναι διαρκές. Ούτε σήμερα δεν διεξάγεται μία πραγματική  και ουσιαστική προσπάθεια για τον έλεγχο των λιστών "τύπου Λαγκάρντ". Για όσους γνωρίζουν τις πολιτικές και τις μεθόδους που συστηματικά χρησιμοποιούνται από κράτη ανεπτυγμένα - κράτη δηλαδή που λειτουργούν με αίσθημα δικαιοσύνης απέναντι στους φορολογούμενους πολίτες και τις επιχειρήσεις - όσοι γνωρίζουν λοιπόν τη διεθνή εμπειρία, αμέσως αντιλαμβάνονται πως ό,τι  έχει μέχρι τώρα γνωστοποιηθεί από την τρικομματική κυβέρνηση είναι όχι μόνον για το θεαθήναι, αλλά για κάτι πολύ χειρότερο. ´Ο,τι μέχρι σήμερα έχει γνωστοποιηθεί στοχεύει ουσιαστικά ώστε να προστατευθούν φορολογικά όσοι έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό από ενδεχομένως μη φορολογημένα εισοδήματα.
Δεύτερον: εξίσου μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο με τη διαρκή μη αξιοποίηση της κάθε λίστας Λαγκάρντ είναι και ο νέος φορολογικός νόμος της κυβέρνησης των κ.κ.Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη. Ο νόμος που μείωσε από το 25% στο 10% τον φορολογικό συντελεστή για τα κέρδη των επιχείρησεων που γίνονται μερίσματα, δηλαδή προσωπικό εισόδημα για κάθε μέτοχο. Με το νόμο αυτόν, όλες οι θυσίες του ελληνικού λαού και των εργαζομένων τα τρία τελευταία χρόνια μεταφέρονται ευθέως όχι στην δημοσιονομική αποκατάσταση της χώρας, ούτε στις επιχειρήσεις - αφού γι αυτές ο συντελεστής φορολόγησης αυξήθηκε από το 20% στο 26% - αλλά μεταφέρονται ευθέως κατά τρόπο ανήθικο και άδικο στους ατομικούς λογαριασμούς κάποιων λίγων Ελλήνων..
Στην Ελλάδα σήμερα, δεν λειτουργεί κανένα θεσμικά προβλεπόμενο συλλογικό κυβερνητικό όργανο, σχεδόν ούτε το κοινοβούλιο..
Η Ελλάδα σήμερα κυβερνάται με τον πιο εξωθεσμικό, παρασκηνιακό και  παλαιοκομματικό τρόπο γιατι έχει τον πλέον καθοδηγούμενο Πρωθυπουργό και μάλιστα από μια νέου τύπου, εγχώρια και διεθνή, απροσχημάτιστη διαπλοκή.
Αυτή η Ελλάδα, είναι υπεύθυνη για την επικίνδυνη ενδυνάμωση των άκρων του λαϊκισμού και της δημαγωγίας ,εντός και εκτός Βουλής.

Σχόλια