Η μεγάλη βραδιά του «Makedonia Palace» και η γυναίκα πίσω από τον Ιβάν

H κόκκινη Ferrari έξω από το «Makedonia Palace» τη βραδιά των επίσημων εγκαινίων του ξενοδοχείου έδινε τον τόνο της λαμπρότητας και της χλιδής που περίμενε τους επισκέπτες με την είσοδό τους στο λόμπι. Τα ρομποτικά συστήματα, που τοποθετήθηκαν πρόσφατα μπροστά και πίσω από το ξενοδοχείο, το έλουζαν με ένα φούξια φως, κάνοντάς το να ξεχωρίζει από χιλιόμετρα μακριά.
Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται από νωρίς. Αλλοι με περιέργεια να δουν τις αλλαγές από τη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση του θρυλικού ξενοδοχείου....
ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης και άλλοι απλώς για να βρουν την ευκαιρία να σφίξουν το χέρι του... σύγχρονου Μίδα.

Στους χώρους της υποδοχής τα λευκά λουλούδια και τα χρωματιστά φώτα κυριαρχούσαν, ενώ εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του κουαρτέτου ηλεκτρικών βιολιών Fortissimo, γυναικείου συγκροτήματος από τη Θεσσαλονίκη, που κατέκλυσε με μελωδίες το ξενοδοχείο. Δύο ηλεκτρικά βιολιά, μια βιόλα, ένα τσέλο και οι τέσσερις αιθέριες υπάρξεις με κόκκινα φορέματα έπαιζαν από κλασική μέχρι ροκ μουσική, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα.
Ολοι συν μία
Ηταν όλοι εκεί. Από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο έως τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρο Καράογλου και από τον προπονητή του ΠΑΟΚ Γιώργο Δώνη έως τη Δέσποινα Μοιραράκη των χαλιών. Διακριτικά στο πλευρό του αλλά από απόσταση, βρισκόταν η σύζυγός του Κυριακή, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο γιους, τον Γιώργο και τον Νίκο. Ελάχιστοι την αναγνώρισαν. Την ξεχώρισαν μόνο όσοι πρόσεξαν το βλέμμα τρυφερότητας με το οποίο τον περιέβαλλε.
Η ροή των επισκεπτών ήταν συνεχής. Η είσοδος μπλόκαρε συνέχεια, καθώς οι δεκάδες φωτογράφοι και τα τηλεοπτικά συνεργεία στοιβάζονταν για μια φωτογραφία και ένα πλάνο των επωνύμων Θεσσαλονικέων που διάβαιναν το κατώφλι του «Makedonia Palace». Τα πολυτελή αυτοκίνητα διαδέχονταν το ένα το άλλο. Ενα όνομα βρισκόταν στα χείλη όλων: Ιβάν Σαββίδης.
Ολοι αναρωτιόνταν από πού θα έρθει και, όταν κατέβηκε από τη σουίτα του, δημιουργήθηκε γύρω του ένα πολύβουο μελίσσι που ήθελε μια φωτογραφία μαζί του, να του πει έναν λόγο, να του σφίξει το χέρι.
Κομπολόι και ασπασμοί
Ντυμένος στα μαύρα, με κομπολόι στο χέρι, περιστοιχισμένος από τους... διακριτικούς άνδρες της ασφάλειάς του, ενώ πολιορκούνταν από τον κόσμο, διατηρούσε το ίδιο ανέκφραστο ύφος, χωρίς χαμόγελα και διαχύσεις. Φίλησε, πάντως, τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον Θεόδωρο Καράογλου, ενώ ασπάστηκε με θέρμη το χέρι του μητροπολίτη Ανθιμου.
Η οικογένεια του ΠΑΟΚ ήταν σύσσωμη εκεί. Ο Ζήσης Βρύζας, πρόεδρος της ομάδας, με την όμορφη σύζυγό του, η οποία για τις ανάγκες της φωτογράφισης έβγαλε το παλτό της για να φανεί το κομψό της φόρεμα, ο Γιώργος Δώνης με το σκούρο μπλε σακάκι του, ιδιαίτερα ευδιάθετος, ο Θόδωρος Ζαγοράκης, σύμβουλος πλέον του Ιβάν, σε μια γωνιά μακριά από τα φλας των φωτογράφων, μαζί με τον πρόεδρο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Μπάνε Πρέλεβιτς, οι μπασκετμπολίστες του ΠΑΟΚ Καλές, Χάτσερ και Μαργαρίτης.
Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων Στράτος Σιμόπουλος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας (που ήρθε καθυστερημένα μετά της ευειδούς συνοδού του και ανέβασε εκ νέου στο πόντιουμ τον Σαββίδη), ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αριστοτέλης Θωμόπουλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Δημήτρης Λακασάς και πλήθος πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου βρέθηκαν επίσης στα εγκαίνια. Είδαμε, μεταξύ άλλων, τον γνωστό σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο, ο οποίος έχει αναλάβει το μενού του εστιατορίου «Συμπόσιο» του ξενοδοχείου, αλλά και τον γοητευτικό ηθοποιό Νίκο Κουρή.
«Ανοίξαμε με καθαρή καρδιά και ειλικρινή αγάπη»
Προσφωνώντας μόνο τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο, ο Ιβάν Σαββίδης ξεκίνησε την ομιλία του στην κατάμεστη αίθουσα «Αριστοτέλης» με τη βοήθεια του μεταφραστή του, καλωσορίζοντας τον κόσμο στο «Makedonia Palace». «Ειλικρινά πιστεύω ότι το “Makedonia Palace” έχει μαζέψει απόψε εδώ τους φίλους του και αυτό γιατί ανοίξαμε τις πόρτες του με καθαρή καρδιά και ειλικρινή αγάπη προς εσάς» σημείωσε απευθυνόμενος στον κόσμο.
Τρία πράγματα κυριάρχησαν στην ομιλία του, οι τρεις μεγάλες αγάπες του: Ο ΠΑΟΚ, η ορθοδοξία και η Ελλάδα. «Αυτό το μέρος θα το αγαπήσουν ειλικρινά όλοι αυτοί που προσπαθούν για το μέλλον του ΠΑΟΚ. Επιθυμώ το “Makedonia Palace” να γίνει μέρος του ΠΑΟΚ» είπε. Μάλιστα, υποσχέθηκε να τοποθετήσει την κούπα του πρωταθλήματος και του... Champions League στο τραπεζάκι που υπάρχει στο λόμπι του ξενοδοχείου.
Απαντώντας δε στον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, ο οποίος του ζήτησε αστειευόμενος να βοηθήσει και τον Ηρακλή, είπε: «Υπάρχουν πολλές ομάδες στον κόσμο, αλλά μόνο ένας ΠΑΟΚ. Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να κάνει λάθος. Αυτός που ήρθε σήμερα εδώ όχι ως φίλαθλος του ΠΑΟΚ έχει πιθανότητες να φύγει σαν φίλαθλος του ΠΑΟΚ».
Η ευλογία του Κυρίου και η διασπορά που θα σώσει την Ελλάδα
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Ιβάν Σαββίδης σημείωσε για την εκκλησία ότι θα συνεργάζεται στενά με τους εκπροσώπους της και αποκάλυψε ότι πριν έρθει στην Ελλάδα ζήτησε στις προσευχές του την ευλογία του Κυρίου.
«Είμαι τυχερός, γιατί αυτή την ευλογία την έλαβα. Εχω πίστη στην ορθοδοξία και θέλω κάθε επιχειρηματικό βήμα μου να το δέχεται η ελληνική κοινωνία».
Ο ίδιος δήλωσε ιδιαίτερα στενοχωρημένος για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. «Εχω φέρει εκατομμύρια στην Ελλάδα, όμως η ελληνική οικονομία για να σωθεί χρειάζεται δισεκατομμύρια. Θα τα φέρω και αυτά. Και αν τα φέρω με κίνδυνο, δεν θα φοβηθώ τον κίνδυνο» σημείωσε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι η ελληνική διασπορά θα σώσει την Ελλάδα και κάλεσε τους Ελληνες του εξωτερικού να μη φοβηθούν και να φέρουν τα χρήματά τους στη χώρα. «Μόνο όταν δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να εργάζεται, θα φτιάξουμε τον παράδεισο» πρόσθεσε.
«Κάτω από τον καθαρό ελληνικό ουρανό, ξέρω τη θέση μου. Θέλω να έρχεστε εδώ και όταν είστε καλά και όταν δεν είστε καλά. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε άξια παιδιά της πίστης. Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας. Θέλω να πιω στην υγειά σας. Ζήστε στην αγάπη, ζήστε ευτυχισμένοι. Μπορούμε να ζήσουμε ευτυχισμένοι στην Ελλάδα» είπε κλείνοντας την ομιλία του και ύψωσε το ποτήρι του.
Μαρία Μαθιοπούλου, Δημοκρατία

Σχόλια