Υπόθεση Ζαχόπουλου: την ενοχή όλων εισηγήθηκε ο εισαγγελέας

Πεισμένος για την ενοχή όλων των κατηγορουμένων που εδώ και περίπου έναν χρόνο δικάζονται για τη διακίνηση του περίφημου ροζ DVD, με πρωταγωνιστές τον άλλοτε γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστο Ζαχόπουλο και την πρώην συμβασιούχο Εύη Τσέκου, εμφανίστηκε χθες ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου της Αθήνας Γιάννης Αγγελής.
Αποτιμώντας τα στοιχεία που προέκυψαν από την πολύμηνη διαδικασία ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε προς τους δικαστές να κηρύξουν ενόχους για παραβίαση προσωπικών δεδομένων (πλημμέλημα) εκτός από την Εύη Τσέκου, τον δικηγόρο - εργατολόγο Χρήστο Νικολουτσόπουλο, τον εκδότη Θέμο Αναστασιάδη και τον δημοσιογράφο Γιάννη Μακρυγιάννη, ο οποίος  κατηγορείται για απλή συνέργεια στην ίδια αξιόποινη πράξη.
Κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας εμφανίστηκε βέβαιος ότι κομιστής του επίμαχου DVD στο Μέγαρο Μαξίμου δεν ήταν άλλος από τον κατηγορούμενο εκδότη Θέμο Αναστασιάδη. Οπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελής, ο Θ. Αναστασιάδης  αντέγραψε το επίμαχο υλικό χωρίς να γίνει αντιληπτός από την Εύη Τσέκου, η οποία είχε επισκεφθεί τα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» μαζί με τον δικηγόρο Χρ. Νικολουτσόπουλο.  «Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι η Τσέκου μετάνιωσε. Φαίνεται από τη συμπεριφορά της. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν διέπραξε το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Οταν προέβαινε στη βιντεοσκόπηση, τι ήθελε να κάνει; Να έχει στην τσάντα της το υλικό ή να το χρησιμοποιήσει; Εγώ νομίζω το δεύτερο». Και αναφερόμενος στην επίσκεψή της στον τηλεοπτικό σταθμό Mega είπε ότι «όλοι οι δημοσιογράφοι το αντιλήφθηκαν». Επικαλούμενος μάλιστα τη μαρτυρία της Ολγας Τρέμη την οποία χαρακτήρισε αξιόπιστη, αναρωτήθηκε: «Για ποιο λόγο άλλωστε θα ζήταγε η Εύη Τσέκου 100.000 ευρώ τότε; Κάτι θα έδινε, και αυτό ήταν η κασέτα με τα προσωπικά δεδομένα του Χρ. Ζαχόπουλου». 

Σχόλια