ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ

  ΤΟ ΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 20 ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΝΑΥΤΙΑ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ «ΑΘΗΝΑ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΙΕΚ»
«ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΙ ΤΟΥΣ. ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ»
ΤΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΜΕ ΦΟΙΤΗΤΗ
ΠΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ
«Μαύρισε η ψυχή μου να βλέπω τα παιδιά μας να αγωνίζονται για το αυτονόητο, δηλαδή για το δικαίωμα να αποτελειώνουν τις σπουδές τους στην επιστήμη που επέλεξαν και που είναι ό, τι το πιο σύγχρονο σε αυτό τον αιώνα. Τη Διαχείριση Πληροφοριών.


Και με έπιασε ναυτία με την αθλιότητα της μνημονιακής κυβέρνησης που βασισμένη σε ένα σχέδιο που εκπόνησε εταιρεία Ιδιωτικού ΙΕΚ και Ιδιωτικού Κολλεγίου, με προφανείς μελλοντικούς σκοπούς, να θέλει να κλείσει το ΙΕΚ Διαχείρισης Πληροφοριών Καβάλας, το μοναδικό στην Ελλάδα και μάλιστα μιας επιστήμης, ενός πτυχίου, που παρέχεται μόνο σε 20 πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο».

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ο οποίος επισκέφθηκε το ΤΕΙ Καβάλας που βρίσκεται υπό κατάληψη, καθώς οι σπουδαστές είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν ανυποχώρητα τον αγώνα για τα δίκαια των αιτημάτων τους.

Οι σπουδαστές υποδέχθηκαν τον Τέρενς Κουίκ έξω από τον προαύλιο χώρο και τον παρακάλεσαν να μην μπει μέσα, για να μην παραβιάσει την κατάληψη, θέση τους που φυσικά έγινε χωρίς συζήτηση δεκτή από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τον οποίο συνόδευαν Πολιτευτές και συντονιστές του νομού Καβάλας αλλά και αντιπροσωπεία του Κινήματος από τους νομούς Δράμας και Ξάνθης.

Η συνομιλία των σπουδαστών με τον Τέρενς Κουίκ κράτησε πάνω από μισή ώρα και του δόθηκαν υπομνήματα από σπουδαστές, καθηγητές αλλά και εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Υπόμνημα δόθηκε και από τους σπουδαστές του Τμήματος Μηχανολογίας, ιδρυθέν το 1976, που και αυτό αντιμετωπίζει πρόβλημα αφανισμού από το απαράδεκτο σχέδιο «Αθηνά». Ο Τέρενς Κουίκ δεσμεύτηκε ότι άμεσα, τη Δευτέρα, θα καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή και θα υπερασπιστεί τις θέσεις των σπουδαστών και αυτού του Τμήματος όσο μπορεί πιο δυνατά.

Εξαιρετικά συγκινητικό ήταν και το στιγμιότυπο με σπουδαστή ο οποίος πλησίασε τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και του είπε:

«Εγώ από την άλλη εβδομάδα αναγκάζομαι να διακόψω τις σπουδές μου. Όχι επειδή θέλουν να κλείσουν το Τμήμα μου. Αλλά επειδή οι γονείς μου με τα 700 ευρώ που έχουν πλέον ως οικογενειακό εισόδημα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε ένα μέρος από τα έξοδά μου. Δυστυχώς, δεν μπορώ ούτε καν μια δουλειά του ποδαριού να βρω εδώ στην Καβάλα που πλήττεται άσχημα από την κρίση. Μου γκρέμισαν κάποιοι πολιτικοί τα όνειρά μου».

Αποχωρώντας από το ΤΕΙ Καβάλας ο Τέρενς Κουίκ έκανε εκτεταμένες δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ, αναφέροντας μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Δεν έχω καμία αμφιβολία, σε συνδυασμό και με το ποιος σχεδίασε το «Αθηνά», ότι κλείνει το ΤΕΙ Διαχείρισης Πληροφοριών για να ανοίξει σύντομα ένα αντίστοιχο ιδιωτικό, αν όχι εδώ στην Καβάλα σίγουρα στη Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα όπου... ακμάζουν τα ΙΕΚ.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους σπουδαστές που με δέχθηκαν για να συνομιλήσουμε. Το θεωρώ αμφίβολο αν θα μπορούσε έστω και ένας, πόσο μάλλον και οι τέσσερις μαζί εκλεγμένοι Βουλευτές της Καβάλας, που είναι όλοι τους της μνημονικής ΝΔ, να πλησιάσουν έστω και σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου εδώ στην περιοχή.

Αναφέρομαι στους τέσσερις αυτούς Βουλευτές που έχουν εγκαταλείψει τα παιδιά και το ΤΕΙ τους και που συναινούν με ένα απαράδεκτο ΝΑΙ στη διάλυση του Τμήματος Διαχείρισης Πληροφοριών και στο ξεπουλημένο σχέδιο «Αθηνά». Δεν αντιλαμβάνονται ότι όλη η οργή των παιδιών, των καθηγητών τους και των γονέων τους έχει πέσει πάνω στα κεφάλια και των τεσσάρων τους; Οι Βουλευτές Καβάλας της ΝΔ έχουν την απόλυτη ευθύνη για όλη αυτή την αθλιότητα σε βάρος των παιδιων.

Αλλά είπαμε: Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση μετατρέπει τη Βουλή σε Βουλή με Βουλευτές-μαριονέτες. Το σχέδιο «Αθηνά» θα το εφαρμόσει με Προεδρικό Διάταγμα και δεν θα το φέρει για ψήφιση στη Βουλή.

Έχω άδικο όταν λέω ότι αυτή η Βουλή είναι για τα μπάζα;»

Τέλος, ο Τέρενς Κουίκ είπε ότι παρακάλεσε τους σπουδαστές που έχουν υπό κατάληψη το ΤΕΙ να το σεβαστούν γιατί είναι περιουσία και δική τους και των γονιών τους και των Ελλήνων φορολογουμένων, για να λάβει την κατηγορηματική διαβεβαίωση των σπουδαστών ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προξενηθεί έστω και η παραμικρή φθορά.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ από σήμερα το μεσημέρι θα βρίσκεται στη Φωκίδα, όπου αύριο θα παραστεί στις επίσημες εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης του Κάστρου της Άμφισσας από τους Τούρκους το ’21.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος που περιλαμβάνει τις τηλεοπτικές δηλώσεις του Τέρενς Κουίκ:

Σχόλια