Κερδοφόρα η ΑΓΡΑΣ, αναζητά γαμπρό.

Μάλλον λάθος τίτλο έβαλε η αξιόλογη οικονομική ιστοσελίδα "sofokleousin.gr".
Η ΑΓΡΑΣ έχει "μνηστήρες" ....τον "Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων ΑΤΕ Ασφαλιστικής" και τους Γερμανούς.
ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΟΜΩΣ:   Αν μπει κανείς στην αρχική ιστοσελίδα του Συλλόγου [ http://sylagras.gr/ ] θα δει διάφορα πανώ με συνθήματα και σε ξένες γλώσσες ....και υπαλλήλους έτοιμους για αγώνα.
Άλλωστε το έχουν αποδείξει στο παρελθόν -με την στήριξη της κας Κατσέλη- 
όταν κατάφεραν να μην ξαναπατήσει  άλλος "επενδυτής"  έκτοτε, πλην του "χρωματικά" ημέτερου  κ. Σάλλα.
Τώρα που ο Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου "επέστρεψε"  ....θα γίνει βέβαια ότι πει ....και οι Κασσάνδρες -λένε- ότι την "ετοιμάζουν" για τους Γερμανούς, αρκεί να μην πειράξουν -προς το παρόν- τα  "συνδικαλιστικά τους οφίτσια".  Άλλωστε και ο Τ. Λυσιμαχου συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ(Γραμματέας στην ΟΑΣΕ) ήταν στο παρελθόν.
Ένα ερώτημα όμως πλανάται.  Πως αλήθεια τα ΠΑΣΟΚια  πουλάνε τώρα την "....ανακεφαλαιοποιημένη και απολύτως υγιή και κερδοφόρα εταιρία ΑΤΕ Ασφαλιστική" ; Τι λέει η κα Κατσέλη;  Κανένα πρόβλημα ....κρυπτοΣυριζαίοι είναι και οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, θα τα βρούνε !

-ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

http://sylagras.gr/anakoinoseis/analytika.php?id=211
[ Σύλλογος | 13-06-2008 ]
ΠΑ.ΣΟ.Κ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11/06/06
Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Τ. Κατσέλη, μετά τη συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. των εργαζομένων της Αγροτικής Ασφαλιστικής, καταθέτει Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, σχετικά με τη σκοπιμότητα εκχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών και του μάνατζμεντ της Αγροτικής Ασφαλιστικής σε ιδιώτη επενδυτή.
Για το ίδιο θέμα, την Τετάρτη 18 Ιουνίου, Κλιμάκιο του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τη Λούκα Τ. Κατσέλη, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Αγροτικής Ασφαλιστικής και επικεφαλής του Ομίλου της Αγροτικής Τράπεζας, Δημήτρη Μηλιάκο, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για τις προθέσεις της διοίκησης.
-Δείτε την επιστολή που είχε στείλει ο "Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΑΤΕ Ασφαλιστικής" το 2008 σε δυο υποψήφιους αγοραστές μεταξύ των οποίων και στην ERGO της Μερκέλοβα.
 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 1882 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ, 24/07/2008

Π Ρ Ο Σ ΤΗΝ
ERGO INSURANCE GROUP ( ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1883 ΠΡΟΣ GROUPAMA S.A.)

Κύριοι,
Σας γνωρίζουμε ότι οι εργαζόμενοι της Αγροτικής Ασφαλιστικής Α.Ε., με σειρά αποφάσεων και ενεργειών τους, αντιδρούν στην επιλογή της διοίκησης της Α.Τ.Ε.Bank, για την μεταβίβαση πλειοψηφικού ποσοστού της Εταιρίας, καθώς και την σύναψη αποκλειστικής στρατηγικής συμμαχίας με ασφαλιστικό Όμιλο. [ Συνέχεια στο http://sylagras.gr/anakoinoseis/analytika.php?id=216 ]
-Δείτε επίσης

Ανακοίνωση Νο. 36/08

[ Σύλλογος | 2008-10-17 ]
Συνάδελφοι,
Η επομένη εβδομάδα είναι η πιο κρίσιμη σε ότι αφορά την έκβαση του αγώνα μας για να αποτρέψουμε την πώληση της εταιρίας. Το Δ.Σ. του Συλλόγου εντείνοντας την προσπάθεια όλων μας αποφάσισε καταρχήν την συμμετοχή μας στην απεργιακή κινητοποίηση της Γ.Σ.Ε.Ε., την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008 που έχει ως κύριο αίτημα:
Να σταματήσει η εκποιήσει του δημόσιου πλούτου.
Συμμετέχουμε όλοι στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τρίτη 21-10-2008 και το συλλαλητήριο στο πεδίο του Άρεως στις 11 π.μ.

ΤΩΡΙΝΆ ΔΗΜΟΣΙΕΎΜΑΤΑ.
Κερδοφόρα (χρήση 2012) η ΑΓΡΑΣ, αναζητά γαμπρό
Κερδοφόρα η ΑΓΡΑΣ, αναζητά γαμπρό
                                  
Θετικά οικονομικά αποτελέσματα  επέτυχε στην περυσινή χρήση η Αγροτική Ασφαλιστική, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, που έπληξε και τον ασφαλιστικό κλάδο. Στον ετήσιο ισολογισμό της εμφανίζει καθαρά κέρδη 26,5 εκατ. ευρώ μετά από φόρους και 31,9 εκ. πρό φόρων.
Το 2011 είχε εμφανίσει ζημίες 235 εκ. ευρώ, οι οποίες όμως  οφείλονται  στις σημαντικές απομειώσεις του χαρτοφυλακίου (310 εκατ. ευρώ) λόγω συμμετοχής στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου (PSI).
Για την ενίσχυση της καθαρής θέσης της εταιρίας που κατέστη αρνητική εξαιτίας των ζημιών από το  PSI, τον περασμένο μήνα έγινε ΑΜΚ κατά 172 εκ. ευρώ, την οποία κάλυψε  η Τράπεζα Πειραιώς, ως βασικός μέτοχς της εταιρίας.
Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων της εταιρίας  ανήλθε το 2012 σε 150,6 εκατ. έναντι 187,7 εκατ. του 2011, μειωμένη κατά 19,8%. Η μείωση της παραγωγής προήλθε κυρίως από τη συγκυρία του μικροοικονομικού περιβάλλοντος, αλλά και από εξορθολογισμό στην πολιτική της Εταιρίας, στον Κλάδο Αυτοκινήτων
Οι συνολικές αποζημιώσεις ανήλθαν πέρυσι σε  122,8 εκατ. έναντι 159,5 εκατ. κατά το 2011, παρουσιάζοντας μείωση κατά 23 %. 
Οι  λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 27,9% σε σχέση με το 2011 και ανήλθαν στο ύψος των 32,5 εκατ. Ειδικότερα, οι δαπάνες προσωπικού κατά το 2012 μειώθηκαν σε ποσοστό 20%.
Ως ανακεφαλαιοποιημένη και απολύτως υγιής και κερδοφόρα εταιρία, η ΑΤΕ Ασφαλιστική, προτίθεται να παίξει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις που προδιαγράφονται στην ασφαλιστική, αγορά η οποία αναδιαμορφώνεται.
Η αναδιαμόρφωση αυτή δημιουργεί νέες ανάγκες και απαιτήσεις στους ασφαλιζόμενους τις οποίες η εταιρία είναι έτοιμη να καλύψει, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αναβάθμιση του θεσμού της ασφάλισης, παρέχοντας στους συνεργάτες σταθερές και σύγχρονες υπηρεσίες και στους ασφαλισμένους ολοκληρωμένη και αξιόπιστη προστασία.


Η Πειραιώς πουλάει ΑΤΕ Ασφαλιστική
.......Σύμφωνα με τις πηγές στο στρατηγικό πρόγραμμα της Πειραιώς συμπεριλαμβάνεται η πώληση της ΑΤΕ Ασφαλιστική ενώ,  όπως είχε γράψει το Sofokleousin.gr την περασμένη εβδομάδα, η τράπεζα θα κρατήσει συνεργασία μόνο με την ING και  την ERGO ασφαλιστική...........

Σχόλια