Σύσκεψη για την Κύπρο συγκαλεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος συγκαλεί την Τετάρτη, 3 Απριλίου, στις 3 το απόγευμα, ειδική συνεδρίαση ηγετικών στελεχών ελληνοαμερικανικών και ελληνοκυπριακών οργανώσεων, στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, με σκοπό την από κοινού παρουσίαση και ανταλλαγή ιδεών και πρωτοβουλιών για τη στήριξη του κυπριακού λαού.
Στη συνεδρίαση αναμένεται να απευθυνθεί στους παρευρισκομένους, μέσω τηλεδιάσκεψης,
ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις και τις ανάγκες που υπάρχουν και να απαντήσει σε ερωτήματα, μεταξύ άλλων, για το ταμείο αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε με απόφαση της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων.
Ο περί Ίδρυσης Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης Νόμος του 2013, ο οποίος ψηφίστηκε ομόφωνα από την κυπριακή Βουλή, προνοεί την ίδρυση ταμείου με την επωνυμία «Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης» του οποίου σκοπός θα είναι να χρηματοδοτεί και να ενισχύει οικονομικά πιστωτικά ιδρύματα, να προωθεί και να συμβάλλει στην κεφαλαιοποίηση ή και ανακεφαλαιοποίηση πιστωτικών ιδρυμάτων και να προωθεί και να συμβάλλει στη χρηματοδότηση της Δημοκρατίας.
Στην εκδήλωση έχει κληθεί να παρευρεθεί όλη η ηγεσία της κυπριακής παροικίας, μαζί με επιχειρηματίες όπως ο Μιχαήλ Τζαχάρης, αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, ο Γιώργος Τσούνης, ο Δημήτριος Καλοειδής κ.α.. Μέσα στις ιδέες που θα συζητηθούν συμπεριλαμβάνεται κι ο συντονισμός των προσπαθειών των οργανώσεων της παροικίας, με σκοπό την υιοθέτηση κυπριακών ιδρυμάτων τα οποία έχουν πληγεί από το «κούρεμα» των καταθέσεών τους και θα αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κρίσης.
Παράλληλα, όπως πληροφορούμαστε, έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές ώστε με την ευκαιρία επίσκεψης μέλους της κυπριακής κυβέρνησης στις ΗΠΑ (προγραμματίζεται μέχρι τις αρχές καλοκαιριού επίσκεψη στην Ουάσιγκτον του Υπουργού Εξωτερικών) να συναντηθεί με ομάδα κορυφαίων Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών και να δουν δυνατότητες επενδύσεων στην Κύπρο.
Ως γνωστόν την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, ο οποίος του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της Ομογένειας.
Για την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να συμβάλει η κυπριακή παροικία και η Ομογένεια, πρόκειται να λάβει χώρα ειδικό φόρουμ, στο πλαίσιο του 41ου συνεδρίου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου, στο Terrace on the Park της Νέας Υόρκης. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, Πρέσβης Νίκος Αιμιλίου. Στο συνέδριο θα εκλεγεί και νέο συμβούλιο της οργάνωσης. Ο σημερινός πρόεδρος, Πανίκος Παπανικολάου, δεν θα διεκδικήσει εκ νέου το αξίωμα.
philenews

Σχόλια