Πολιτική "κάλυψη" στελέχους* της "Δυναμικής Ελλάδας", στον κ. Χ. Θεοχάρη για την ευγενή επιστολή του περί «άμεσης τακτοποίησης» των χρεών στο δημόσιο.

"....Φτάνοντας λοιπόν τώρα στην ουσία της υπόθεσης, η επόμενη παράγραφος του άρθρου παραπέμπει στην αναφορά της επιστολής του κ. Θεοχάρη ότι «για τις περιπτώσεις φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο καλείστε όπως προβείτε άμεσα στην τακτοποίησή του». Εκεί φτάσαμε, σας ενόχλησαν οι δύο λέξεις κλειδί της ευγενούς επιστολής : η «άμεση τακτοποίηση»....

Επιστολή-Άρθρο στον κ. Γεώργιο Μαλούχο

Προς κ. Γεώργιο Π. Μαλούχο, Δημοσιογράφο, Εφημερίδα το ΒΗΜΑ
Αξιότιμε κ. Μαλούχο, διάβασα μόλις, όπως υποθέτω και μερικές χιλιάδες ακόμα συμπολίτες μας, μία επιστολή σας. Σκέφτηκα αμέσως να σας απαντήσω, αλλά όπως γνωρίζετε το λειτούργημα σας έχει από την φύση του “προνομιακή” μεταχείριση και το “σχόλιο” μου κάτω από το άρθρο σας θα “χανόταν” ανάμεσα σε δεκάδες άλλα εύστοχα ή τρολ όπως συνήθως δυστυχώς συμβαίνει στην εποχή μας. Δεν μπορώ λοιπόν εκεί κάτω να προσθέσω την δική μου επιστολή προς εσάς – σοφό, να μην υπάρχει παρά αυτή η επιλογή, εκ μέρους σας, γιατί άντε να λάβεις μετά διακόσιες – τριακόσιες επιστολές – απαντήσεις και να τις διαβάσεις… και εσύ και οι αναγνώστες. Όμως, η “πρόκληση” σε μια σειρά από “αυτονόητα” συμπεράσματα που επικαλείστε, επιβάλλει, παρ όλα αυτά, μια επιστολή-άρθρο και μάλιστα μεγάλου εκδοτικού οίκου να μην μένει, στην ουσία της, αναπάντητη. Επιτρέψτε μου λοιπόν να σας πω τα ακόλουθα που πιθανολογώ ότι ενδεχομένως εκφράζουν και πολλούς άλλους πλην εμού:
Η πρώτη πληροφορία που περιέχει το άρθρο-επιστολή σας, ότι δηλαδή η ενημέρωση που σας γίνεται από την σχετική δημόσια υπηρεσία ότι «από 17.12.2012 είναι πλέον δυνατή η πληρωμή στις Τράπεζες και στα ΕΛ.ΤΑ. των βεβαιωμένων και μη ρυθμισμένων ατομικών οφειλών σας, με τη χρήση της Τ.Ο. (Ταυτότητας Οφειλής)», θεωρείτε ότι “είναι δυστυχώς εξαιρετικά περιορισμένης χρησιμότητας”, είναι θα έλεγα κακοπροαίρετα μηδενιστική. Είναι καλό να υπάρχει αυτή η δυνατότητα, είναι χρήσιμο, είναι πρακτικό. Θα εξυπηρετήσει όσους και όποιους μπορούν να πληρώσουν. Πιστέψτε με, ασφαλώς ΔΕΝ είναι αυτό το μέγα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα πάνω από τα τρία τέταρτα του ελληνικού πληθυσμού, αλλά ΔΕΝ πειράζει και αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και οι υπηρεσίες μας ενημερώνουν γιαυτό. Τώρα, για το αν το πρόβλημα ΔΕΝ είναι το που θα πάνε να πληρώσουν τους φόρους, αλλά το ΠΩΣ θα πληρώσουν τους φόρους οι οποίοι έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο στο λεγόμενο «δυτικό κόσμο» στον οποίο υποτίθεται ότι ανήκει η Ελλάδα, πραγματικότητα για την οποία, ανακαλύπτοντας εσείς “την Αμερική” έρχεστε να την υπενθυμίσετε στον κ. ΓΓΓΕ μην …μπαίνετε στον κόπο, θα το κάνουν πάλι στην απαραίτητη έκταση οι συνάδελφοι σας στο δελτίο των 8 που θα “ενημερώσουν” και πάλι τους πολίτες ότι …οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους γιατί ” Η υπερφορολόγηση είναι πλέον τέτοιας κλίμακας, που, ειδικά σε συνδυασμό με την πτώση των αμοιβών – για να μην σας μιλήσω για την πρωτοφανούς μεγέθους τραγωδία των ανέργων – έχει καταστήσει πρακτικώς εντελώς αδύνατη την εκπλήρωση των σχετικών υποχρεώσεων για εκατομμύρια ανθρώπους. Δεν είναι ζήτημα θέλησης, είναι ζήτημα πραγματικής ικανότητας –…..μπλα, μπλα, μπλα….) αλλά υποθέτω ότι αυτά τα γνωρίζετε κι ο ίδιος, δεν είναι ανάγκη να σας τα πω εγώ. Είναι τόσο πρωτότυπα όμως που και μόνο γιαυτά θα κρατήσω την επιστολή σας σαν ευαγγέλιο στο μαξιλάρι μου και δεν θα χάσω με τίποτα την επανάληψη τους στην τακτική μου ενημέρωση τόσο από την εφημερίδα σας όσο και το δελτίο των 8.
Όσο για την επόμενη αναφορά της επιστολής σας με θέμα την ενημέρωση σχετικά με το ύψος των οφειλών, παρακαλώ πιστέψτε με ότι ο κάθε έλληνας, με την ενημέρωση που λαμβάνει από τα ΜΜΕ, σίγουρα πιστεύει ότι ποτέ, τίποτα δεν χρωστάει: με λίγα λόγια, ισχύουν τα ως άνω, και επικαλούμενος το “αυτονόητο” ότι δήθεν ο κάθε Έλληνας ξέρει καλά πόσα χρωστάει (και ιδιαίτερα στο κράτος και την εφορία) ούτε και με αυτό λέτε κάτι χρήσιμο.
Φτάνοντας λοιπόν τώρα στην ουσία της υπόθεσης, η επόμενη παράγραφος του άρθρου σας παραπέμπει στην αναφορά της επιστολής του κ. Θεοχάρη ότι «για τις περιπτώσεις φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο καλείστε όπως προβείτε άμεσα στην τακτοποίησή του». Εκεί φτάσαμε, σας ενόχλησαν οι δύο λέξεις κλειδί της ευγενούς επιστολής : η «άμεση τακτοποίηση».
Αξιότιμε κ. Μαλούχο,
Εδώ, ο δημοσιογραφικός σας πατριωτισμός, το παράκανε. Αρχίσατε να …γράφετε το δελτίο των 8 σε επιστολή!
Θυμηθήκατε “απειλές” περί κατασχέσεων μισθών, καταθέσεων και ακινήτων… Θυμηθήκατε και πρώην “κακούς” υπουργούς και Πρωθυπουργούς να αποκαλούν διεθνώς την “ενάρετη” χώρα μας διεφθαρμένη στα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης! Και κατηγορείτε το κράτος πως, επειδή ζητάει να τακτοποιηθούν άμεσα οι υποχρεώσεις πολιτών προς το δημόσιο, χωρίς αυτό φυσικά να συμβαίνει (!) σε καμιά προηγμένη χώρα, να έχει “στοχοθετήσει” υπό την απειλή κατασχέσεων το σύνολο σχεδόν των πολιτών του.
Την ίδια στιγμή, θα συμφωνήσετε πιστεύω μαζί μου ότι ενώ είναι μάλλον δύσκολο να είναι διεφθαρμένοι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που σήμερα βρίσκονται μπροστά σε ολικό αδιέξοδο ανταπόκρισης των υποχρεώσεών τους προς το δημόσιο, είναι επίσης δύσκολο να έχουμε φτάσει σε αυτά τα χάλια χωρίς την ευθύνη των διοικούντων ΚΑΙ των διοικουμένων και ότι ΑΝ, όταν έπρεπε, και ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΝ, οι σημερινοί μη έχοντες, τακτοποιούσαν άμεσα τις γνώριμες όπως λέτε σε όλους υποχρεώσεις τους ΔΕΝ θα φτάναμε ούτε στα μισά αυτού του γκρεμού.
Γνωρίζοντας το φόρτο εργασίας σας, στην με οποιοδήποτε τρόπο, προετοιμασία, επανάληψη, διανομή του γνωστού δελτίου των 8, δεν θα ήθελα να σας κουράσω περισσότερο. Όμως, με την ευκαιρία της «αλληλογραφίας» μας, και τα τρία σύντομα διευκρινιστικά ερωτήματα με τα οποία κλείνετε την επιστολή σας, επιτρέψτε μου διατυπώσω και τρεις σύντομες δικές μου διευκρινίσεις:
Πρώτον, πέρα από τον «εύκολο», πλην τόσο καταστροφικό όσο και ατελέσφορο δρόμο που έχει “επιλέξει” η κυβέρνηση για τα έσοδα μέσα από την οθωμανικού τύπου υπερφορολόγηση των εισοδημάτων και ακινήτων, ποιά ήταν η ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ εναλλακτική λύση για άμεσα εντός εβδομάδων ή μηνών έσοδα και αν, ως δημοσιογράφος, από την “έρευνα” που εσείς και οι συνάδελφοι σας κάνετε σε μεγάλα ζητήματα που ταλαιπωρούν Πολίτες και Πολιτεία ποια ήταν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματά σας στο πεδίο της αποκάλυψης των υπεύθυνων της μεγάλης φοροδιαφυγής – λ.χ. τι ανακαλύψατε με το ζήτημα της λαθρεμπορίας καυσίμων, από το οποίο οι πηγές σας βεβαιώνουν ότι χάνονται κάθε χρόνο πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για το δημόσιο;
Δεύτερον, ποιά σχέση διαπίστωσε η “έρευνα” σας στην εξόφθαλμη αξιοποίηση της διαφορετικής φορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης από τους λαθρέμπορους καυσίμων και πόσο αυτό το θέμα επιβάρυνε τη δημοσιονομική εικόνα; – δεν ρωτάω, ούτε εγώ, για την κοινωνική της διάσταση, γιατί αυτή τη γνωρίζουμε όλοι κι ευτυχώς που τα κρύα αποδρομούν πια για φέτος…
Και, τρίτον, κάτι που, στα μάτια μου τουλάχιστον, υπήρξε εξωφρενικό: Θυμηθήκατε ότι πριν από λίγους μήνες θέσανε νέους, μεγαλύτερους φόρους πολυτελείας σε διάφορα είδη, όπως τα αυτοκίνητα κλπ αλλά εξαιρέθηκαν … από την «πολυτέλεια» τα σκάφη αναψυχής, τα κότερα… αυτά, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο που έγινε, δεν υπόκεινται στις νέες αυτές επιβαρύνσεις. Αυτό ήταν το …κερασάκι στην τούρτα αυτού που μπορεί να είναι η επιτομή σε ένα δημοσιογραφικό, συγχωρείστε μου την έκφραση, λαϊκισμό. Γιατί αν “μπει ο φόρος” και “φύγουν” τα …κότερα, τότε θα κάνει κανείς ανεπιτυχή και ανόητη φορολογική πολιτική, αν δεν τα φορολογήσει περισσότερο ώστε να εξασφαλίσει ότι θα μείνουν τότε έχουν “προνομιακή” μεταχείριση. Αν και το πιθανότερο είναι ότι ήταν …παράλειψη, το να χρησιμοποιείτε “αυτό” το επιχείρημα ως κορωνίδα της έκπληξης που σας προκάλεσε η επιστολή που λάβατε υποτιμά τους αναγνώστες σας.
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας και θα χαρώ αν το Δημόσιο, το οποίο πληρώνουν όλοι οι Έλληνες, δεν σπαταλήσει καθόλου χρόνο για να σας στείλει … τις απαντήσεις που “ζητάτε”. Άλλωστε τις απαντήσεις τις έχετε, θα τις συζητήσετε μεταξύ σας με άλλους έγκριτους συναδέλφους σας σε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές και στο δελτίο των 8 που για όσο δεν υπάρχει ποιοτική ενημέρωση θα επαναλαμβάνετε.

Σχετική αναφορά: Αξιότιμε κ. Θεοχάρη, έλαβα το γράμμα σας…

Πέτρος Κουπέγκος είναι Πολιτικός Σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μέλος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας της Δυναμικής Ελλάδας.

Προκύπτει μείζον -και επείγον- πολιτικό θέμα ....γιατί εδώ δεν έχουμε πλέον τρικομματική αλλά τετρακομματική κυβέρνηση.
ΧΆΒΡΑ ΟΒΡΈΪΚΗ ΈΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΉΣΕΙ Η ΚΡΑΤΙΚΉ ΔΙΑΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΔΗΜΌΣΙΑ ΔΙΟΊΚΗΣΗ!
 
Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΈΛΕΓΧΟ ....ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΌ ΠΑΡΑΚΡΆΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΗΜΊΤΗ ΚΥΒΕΡΝΆΕΙ.
ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΑ ΑΥΤΗ Η "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΞΕΦΤΊΛΑ".
 
(Εστάλη από αναγνώστη) 
 
 
Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Έχουμε γράψει πολλά σχόλια για τον κύριο Θεοχάρη, όμως θα επιθυμούσαμε να θυμίσουμε ότι ο σκοπός ενός κράτους δεν είναι μονάχα να μαζεύει φόρους αλλά να προσφέρει και στον πολίτη. Άραγε ο κύριος Θεοχάρης έχει αναρωτηθεί τι προσφέρει αυτό το κράτος ; φυσικά δεν τον απασχολεί αυτό αφού κύριο μέλημα του είναι πως θα αρπάξει λεφτά από τον πεινασμένο πλέον Ελληνικό λαό, με τους περισσότερο από 2 εκατ. ανέργους.
Όταν ο σεβασμός του κράτους προς τον πολίτη χάνεται, όταν αδιάντροπα και χωρίς κανένα πρόσχημα προσφέρει ένα τεράστιο μηδενικό, τότε θα εμφανίζονται τύποι σαν τον Θεοχάρη να προετοιμάζουν το φακέλωμα, την παρακολούθηση και την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος.
Γεμίσαμε με ανθελληνικές  μαριονέτες και τώρα μία ακόμα πολιτική κλανιά εμφανίσθηκε, μέσα στο νέο κόμμα και που δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν το όνομα της Ελλάδας.

Σχόλια