Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΌΝΟΝ ΑΥΤΟΊ ΔΕΝ ΦΤΑΊΝΕ ....ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΉΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΊΑ !

ΑΛΑΛΟΎΜ-ΑΛΑΛΟΎΜ....


Τι θα πει δε φταίμε εμείς
τι θα πει πως φταίγαν οι άλλοι
τι θα πει πως φταίνε αυτοί
τι θα πει ρε σεις τι θα πει;
Λουκιανός Κηλαηδόνης
Ποιος ευθύνεται τελικά για την αδήλωτη εργασία
Στη λάθος ανάγνωση των νόμων φαίνεται ότι έχει κολλήσει ποια υπηρεσία ευθύνεται τελικά για τον εντοπισμό και την πάταξη της αδήλωτης εργασίας. Σύμφωνα με το Ν 3996/11 υπεύθυνο για τους αδήλωτους και ανασφάλιστους εργαζόμενους είναι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, καθώς είναι το μόνο που διαθέτει ελεγκτικό μηχανισμό.

Ωστόσο οι δηλώσεις του ειδικού γραμματέα του ΣΕΠΕ Μιχάλη Κανδαρακη στο realfm 97,8 ότι ο ΟΓΑ ευθύνεται για τον εντοπισμό των ανασφαλιστων καθώς δεν έχει αρμοδιότητα για τους «εργάτες γης», προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του διοικητή του Οργανισμού Δημήτρη Κοντού μέσω του σταθμού μας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το ταμείο δεν έχει τέτοιου είδους αρμοδιότητες αφού δεν διαθέτει ελεγκτές.

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας επισημαίνουν ότι κενό δεν υπάρχει όσον αφορά τον εντοπισμό των ανασφάλιστων απασχολουμένων, αλλά ότι ενισχύεται πλέον το ΣΕΠΕ με την συμβολή της Οικονομικής Αστυνομίας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι «Tα όποια νομοθετικά κενά υπήρχαν σχετικά με τη διενέργεια ελέγχων σε οποιοδήποτε κλάδο της αγοράς εργασίας, πολύ προνοητικά - και πριν τα τραγικά γεγονότα της Μανωλάδας- καλύφθηκαν από το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που πριν 10 ημέρες ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής και ήδη αποτελεί το νέο νόμο 4144/2013. Με το νόμο αυτό εισήχθη στον αγώνα για την καταπολέμηση της παραβατικότητας σε όλο το φάσμα της αγοράς εργασίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ο θεσμός της Οικονομικής Αστυνομίας. Λυπούμαστε που μια τέτοια θετική πρωτοβουλία για τους εργαζόμενους, υπήρξαν κόμματα που δεν την ψήφισαν».

Σχόλια