Προκαλεί ο Στουρνάρας: Αποκλείει Grexit ενώ ο ίδιος απειλούσε με πείνα

«Τα τελευταία χιλιόμετρα στο μαραθώνιο είναι τα πιο δύσκολα», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών
Την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας εκτιμώντας ότι η Ελλάδα είναι κοντά στην έξοδο από την κρίση.
«Είναι σαν τον μαραθώνιο, τα τελευταία χιλιόμετρα είναι τα πιο δύσκολα λόγω της κούρασης», υποστήριξε στη Guardian o«τσάρος» της οικονομίας, παραλείποντας όμως να πει πως αυτός που τρέχει είναι ο Έλληνας πολίτης.

«Σε μεγάλο βαθμό, η Ελλάδα έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Κανείς δεν μιλάει πλέον για Grexit – ακόμα και οικονομολόγοι που υποστήριζαν το Grexit έχουν ζητήσει συγγνώμη γι αυτό», δηλώνει στην βρετανική εφημερίδα ο υπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Στουρνάρας ωστόσο ξεχνάει πως ο ίδιος πριν από μερικούς μήνες, λίγο πριν την ψήφιση του Μνημονίου 3, απειλούσε τους Έλληνες με πείνα και φτώχια αν δεν ψηφιζόταν ακόμα ένα κατάπτυστο Μνημόνιο. Δεν τον είδαμε όμως να ζητάει και αυτός συγγνώμη!
Για την πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής σημειώνει ότι «έχουμε καλύψει τα δύο τρίτα του στόχου. Όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα, έχουμε καλύψει τα τρία τέταρτα της διαδρομής… η Ελλάδα έχει πληρώσει πολύ υψηλό τίμημα από την άποψη της λιτότητας… Αλλά νομίζω ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας και μπορούμε να κοιτάξουμε το μέλλον με ελπίδα».
Αλήθεια κ. Στουρνάρα, για ποια ελπίδα μιλάτε όταν όλοι κάνουν λόγο για ακόμη περισσότερους ανέργους;
Ποια ελπίδα πουλάτε στον ελληνικό λαό όταν τον ληστεύετε καθημερινά; Δυστυχώς με την πολιτική σας πήρατε από τους Έλληνες κάθε ίχνος ελπίδας που του είχε απομείνει.
Ερωτηθείς για την Κύπρο ο υπουργός Οικονομικών προειδοποιεί ότι «φυσικά μια χρεοκοπία συνιστά συστημική απειλή», προσθέτοντας ότι «καθώς είμαστε τόσο κοντά οικονομικά και πολιτικά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και σε εγρήγορση. Αλλά η Ευρωζώνη έχει πλέον εμπειρία στο χειρισμό των κρίσεων και δεν ανησυχώ ότι θα έχουμε πρόβλημα με την Κύπρο».
Τα ίδια ακριβώς λόγια έλεγαν για την Ελλάδα και την Πορτογαλία. Τώρα πήρε σειρά και η Κύπρος. Στο ίδιο έργο θεατές και ο κ. Στουρνάρας επιμένει να παίζει με τη νοημοσύνη των Ελλήνων.
Το μέλλον της Ελλάδας εξαρτάται και από την Ευρώπη, εκτιμά. «Θα εξαρτηθεί από την αρχιτεκτονική της. Χρειαζόμαστε μια πιο ομόσπονδη Ευρώπη, μεγαλύτερη ενότητα και συνοχή. Τα πακέτα διάσωσης της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας είναι παραδείγματα των σημαντικών αλλαγών στην αρχιτεκτονική».
Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε τέλος πως περιμένει περισσότερη αλληλεγγύη από την ΕΕ.
newsbomb.gr

Σχόλια