Ψάχνουν το σπίτι της Λαγκάρντ...

Έρευνες στο σπίτι της Christine Lagarde στο Παρίσι..
Μια έρευνα διεξήχθη την Τετάρτη, 20 Μαρτίου στο σπίτι του Παρισιού της γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, ως μέρος της υπόθεσης Tapie.
 

"Η κα Λαγκάρντ δεν έχει τίποτα να κρύψει", δήλωσε ο δικηγόρος του Yves Repiquet, προσθέτοντας ότι η πελάτης του δεν εμπλέκεται σε αυτό το στάδιο της έρευνας. "Αυτές οι αναζητήσεις είναι η αποκάλυψη της αλήθειας και θα συμβάλουν στην απαλλαγή από την ποινική ευθύνη του πελάτη μου," πρόσθεσε ο δικηγόρος.
Αυτές οι έρευνες, που δεν ανέφερε αν είναι ακόμα σε εξέλιξη, διεξήχθησαν από τους δικαστές της επιτροπής διερεύνησης του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Η διαδικασία, για την Λαγκάρντ, έχει ανοίξει από το καλοκαίρι του 2011 για "συνενοχή σε υπεξαίρεση και ψευδείς δηλώσεις».
Το 2007, η τότε υπουργός Οικονομίας, επέλεξε μέσω διαιτησίας μια νομική διαμάχη σχετικά με την ιδιωτική μεταπώληση το 1993 από την Crédit Lyonnais Adidas που ελέγχεται από τον Bernard Tapie. Η σημερινός διευθυντής του ΔΝΤ έχει αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία και έχει αποκλείσει την παραίτησή της. Μέσω της διαιτησίας χορηγήθηκαν € 240 εκατομμύρια στο Groupe Bernard Tapie (GBT), συν € 70 εκατομμύρια και 45 εκατομμύρια για "ηθική βλάβη".
Έρευνες διεξήχθησαν από την οικονομική αστυνομία στο σπίτι και το γραφείο του πρώην γενικού γραμματέα του Elysee, Claude Gueant, τον επιχειρηματία Bernard Tapie και Stéphane Richard, διευθύνοντα σύμβουλο της France Telecom. Εκτός από τη διαδικασία για την Κριστίν Λαγκάρντ, το γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού άνοιξε μια ποινική έρευνα τον περασμένο Σεπτέμβριο για "κατάχρηση εξουσίας και κοινωνική απόκρυψη του αδικήματος"

Σχόλια