Η σχετική ερώτηση για σήμερα είναι: "Πόσα πολλά ψέματα οι άνθρωποι πιστεύουν;"

Mike "Mish" Shedlock
Το ρωτάω επειδή η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, λέει η υποχρεωτική εισφορά που πληρώνουν οι καταθέτες στην Κύπρο, ήταν μια ειδική περίπτωση όπως η Μέρκελ εγγυήθηκε τις γερμανικές καταθέσεις για πρώτη φορά από το 2008.
Η υποχρεωτική εισφορά που πληρώνουν οι καταθέτες στη Κύπρος, είναι μια «ειδική περίπτωση», λέει η καγκελάριος.

Με δεδομένη την υποχρεωτική εισφορά στην Κύπρο, η καγκελάριος Άγγελλα Μέρκελ έχει ανανεώσει την εγγύηση των καταθέσεων των Γερμανών καταθετών .
"Είναι το σήμα της εγγύησης", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Seibert. Η Κύπρος είναι μια ειδική περίπτωση. "δεν υπάρχουν παραλληλισμοί με άλλες χώρες, και έτσι η Κύπρος δεν έχει καμία επίδραση σε αυτές", δήλωσε ο Seibert. Η αναταραχή μεταξύ των καταθετών και των αποταμιευτών σε άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ δεν δικαιολογείται.
Σκέψεις για την "ειδική περίπτωση"
Θυμάμαι καλά ότι και η Ελλάδα ήταν μια «ειδική περίπτωση». Πόσες περισσότερες ειδικές περιπτώσεις υπάρχουν; Ποια χώρα είναι η επόμενη ειδική περίπτωση; Είναι η Πορτογαλία ή η Ισπανία;
Ρίξτε ένα νόμισμα, διότι δεν έχει σημασία. Εγγυήσεις καταθέσεων δεν μπορεί να γίνουν πιστευτές.
Ο καθένας και όλοι στην Ισπανία και την Πορτογαλία, θα πρέπει να πάρουν κάθε σεντ που μπορούν από τις τράπεζές τους. Η εμπιστοσύνη έχει χαθεί και πάλι αυτοί οι ηλίθιοι στις Βρυξέλλες υποτίμησαν τις αντιδράσεις για την ληστεία τους.

Γιατί;
Ο πραγματικός λόγος για αυτήν την κατάφωρη κλοπή είναι η επανεκλογή της Μέρκελ.
Ο “παράδεισος” απαγορεύει στη Γερμανία να παρέχουν πλέον τα κεφάλαια διάσωσης, μήπως οι Γερμανοί ψηφοφόροι εκνευριστούν και αρχίζουν να συρρέουν στο "Εναλλακτική für Deutschland" (AFD - Εναλλακτική για τη Γερμανία), ένα πολιτικό κόμμα που ιδρύθηκε από μια ομάδα αντι-διάσωσης, ευρωσκεπτικιστών καθηγητών, επιχειρηματιών, οικονομολόγων και δημοσιογράφων.
Η Μέρκελ είναι πρόθυμη να χώσει το "ειδική περίπτωση" κάτω στο λαιμό των Κυπρίων πολιτών, διαφορετικά η επανεκλογή της τον Σεπτέμβριο μπορεί να είναι σε κίνδυνο.



Σχόλια

  1. Η απόφαση του Σαββάτου επιτρέπει στη Γερμανία να έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.
    From HEIL GAP ( or mind the GAP )

    http://heilgap.blogspot.com/2013/03/blog-post_18.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.