Η διπλή πρόκληση της Πολεμικής Αεροπορίας

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΟΥ
Με πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην 110 Πτέρυγα Μάχης, η τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, από τον Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά, Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, στον  Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να εξασφαλίσουν την εθνική ασφάλεια και ανεξαρτησία» σημείωσε ο υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, εξήρε το έργο της Πολεμικής Αεροπορίας επισημαίνοντας πως «η σημερινή συγκυρία προσφέρει αντιπροσωπευτικές εικόνες για τα αδιέξοδα και τους κινδύνους που παραμονεύουν».
Ο υπουργός Άμυνας αναφερθείς στην καθημερινότητα των αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας αναγνώρισε ότι τα αιτήματα των στρατιωτικών που αφορούν τις αμοιβές τους είναι δίκαια και αποσυνδεδεμένα από τα καθήκοντά τους και ζήτησε συσπείρωση γύρω από τη νέα ηγεσία.
Τέλος ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα μπορέσουμε να βγούμε από τις δημοσιονομικές Συμπληγάδες και να ξανατραβήξουμε μπροστά».

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ
Ο απερχόμενος Αρχηγός και Αρχηγός σήμερα του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) κ. Ευάγγελος Τουρνάς, μίλησε για τη στρατηγική αποτροπής των όποιων προκλήσεων από την Πολεμική Αεροπορία και επισήμανε ότι παραδίδει έναν σχηματισμό που διαθέτει τα εφόδια να υπερασπιστεί τους στόχους του υπενθυμίζοντας την κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα μας.

«ΣΕ ΥΨΗΛΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Ο νέος Αρχηγός ΤΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Αρχηγού της Τακτικής Αεροπορίας και του Διοικητού του  Νατοϊκού Αεροπορικού Στρατηγείου CAOC 7, τόνισε ότι «η Τακτική Αεροπορία οφείλει να ευρίσκεται αδιάλειπτα σε υψηλή ετοιμότητα για την υλοποίηση των καθημερινών επιχειρησιακών απαιτήσεων και την αντιμετώπιση των παραδοσιακών και ασύμμετρων απειλών. Η πολιτεία και ο ελληνικός λαός με θυσίες μας έχει προσφέρει απλόχερα τα πλέον σύγχρονα οπλικά συστήματα και μέσα και δι αυτών την απαιτούμενη ισχύ, ώστε να μπορούμε να εξασφαλίζουμε την εθνική ακεραιότητα, το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, αλλά και να στηρίζουμε τις επιλογές της στην εξωτερική πολιτική. Δεν έχουμε το δικαίωμα και δεν θα τους απογοητεύσουμε».

Η ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
«Δεν υπάρχει όμως καμία αμφιβολία ότι σήμερα η Τακτική Αεροπορία, όπως άλλωστε και το σύνολο των δομών της χώρας αντιμετωπίζει μία πολύ μεγάλη πρόκληση. Πρέπει αφενός να συνεχίσει την απόλυτη προσαρμογή στα  νέα δεδομένα και αφετέρου, να συνεχίσει να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, χωρίς να απωλέσει μέρος της επιχειρησιακής της ικανότητας. Μόνον έτσι θα μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί ως πανίσχυρη δύναμη αποτροπής και να δύναται να προσαρμόζεται αποτελεσματικά στις απαιτήσεις του συνεχώς εξελισσόμενου γεω-στρατηγικού περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής» συνέχισε ο νέος Αρχηγός ΤΑ.
«Παρά τις δυσκολίες, θα προσπαθήσουμε με κάθε μας δύναμη, για να μην επιτρέψουμε, στο μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί, ‘’να δημιουργηθούν συνθήκες με τις οποίες η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα, να δύναται να μετατραπεί σε κρίση Εθνικής ασφάλειας και Εθνικής κυριαρχίας’’ κατέληξε ο νέος Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης.

ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ
Στην τελετή παρέστησαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριος Ελευσινιώτης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγός Αθανάσιος Τσέλιος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΓΕΑ καθώς και αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Μονάδων του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας.
Επίσης παραβρέθηκαν ο βουλευτής κ. Χρήστος Κέλλας, η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου, η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Μαρία Μαμάρα, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Ρίζος Κομήτσας, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης, εκπρόσωποι φορέων κ.α.
Η τελετή παράδοσης – παραλαβής ολοκληρώθηκε με απόδοση αναμνηστικών δώρων και λιτή δεξίωση στη Λέσχη της 110 Πτέρυγας Μάχης.

ΥΓ1. Οι φωτογραφίες είναι υλικό του ΑΤΑ καθώς δεν επετράπη στους φωτορεπόρτερ και τους εικονολήπτες να καλύψουν την τελετή παραλαβής – παράδοσης.
ΥΓ2. Κρίμα, υπουργός Άμυνας να είναι ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος, πρώην δημοσιογράφος και να μην επιτρέπεται η φωτογράφηση και η βιντεοσκόπηση της τελετής παράδοσης – παραλαβής στο ΑΤΑ από τα τοπικά ΜΜΕ.
http://www.larissanet.gr/2013/03/19/i-dipli-proklisi-tis-polemikis-aeroporias/

Σχόλια