Η Αστυνομία «μάζεψε» με το ζόρι Ελληνες πολίτες για αγγαρεία στην Αμυγδαλέζα

Απίστευτο «καψώνι» που δεν συμβαίνει ούτε στο χειρότερο στρατόπεδο εφάρμοσαν σε 30 Ελληνες πολίτες στο κέντρο λαθραίων της Αμυγδαλέζας οι αστυνομικές δυνάμεις, έπειτα από επιχείρηση-«σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με την απίστευτη καταγγελία του νομοταγούς εργαζόμενου και φορολογούμενου ημεδαπού Κωνσταντίνου Καλαφατά, τη Δευτέρα το μεσημέρι περπατώντας στο ύψος της Βαρβακείου έπεσε πάνω σε μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ.
Προφανώς διενεργείτο ένα από τα συνήθη «σκουπίσματα» του Ξένιου Δία. Οι αστυνομικοί έσυραν τον κ. Καλαφατά σε αστυνομικό πουλμανάκι, τον φόρτωσαν μαζί με άλλους περίπου 30 Ελληνες πολίτες και με το πρόσχημα της εξακρίβωσης στοιχείων το δρομολόγιο κατέληξε στο κέντρο λαθραίων της Αμυγδαλέζας.

Ομως η Οδύσσεια του Ελληνα, ο οποίος περπατούσε στην Ομόνοια για να διεκπεραιώσει προσωπική εργασία ως συμβασιούχος του Δήμου Καλλιθέας και κατέληξε στο «Νταχάου» των λαθρεποίκων, δεν τελείωσε εκεί. Κατά την καταγγελία, στην πύλη των εγκαταστάσεων τους περίμενε η δεύτερη μεγάλη έκπληξη που έγινε εφιάλτης. Μεταξύ των λαθρομεταναστών που ξεκουράζονταν, οι προσαχθέντες (πολλοί εξ αυτών είχαν πάνω τους την αστυνομική ταυτότητά τους) έλαβαν την εξής διαταγή: «Οποιος από εσάς σκουπίσει πιο γρήγορα το στρατόπεδο, θα φύγει και πιο γρήγορα. Πάρτε σκούπες και φαράσια, κι αφήστε τα πολλά λόγια. Είναι εντολή». Εκπληκτοι οι Ελληνες (το επαναλαμβάνουμε) πολίτες πήραν τις σκούπες και άρχισαν τη στρατιωτική αγγαρεία.

Κατά τη διάρκεια της καθαριότητας, ο κ. Καλαφατάς κάθιδρος από το σκούπισμα ζήτησε νερό. «Μπορώ να έχω ένα μπουκάλι νερό;» ρώτησε τον αστυνομικό φύλακα για να πάρει την εξής απάντηση: «Σκύψε και πιες από το πλαστικό που υπάρχει στο χώμα. Εάν θες»... Ο καταγγέλλων τού ανταπάντησε: «Μα είναι βρόμικο, θα κολλήσω καμία ασθένεια».

Ο εφιάλτης της Αμυγδαλέζας είχε και... τρίτο επεισόδιο. Μετά τη φασίνα του στρατοπέδου, οι 30 προσαχθέντες πήραν την εντολή να σηκωθούν να φύγουν και να πάνε με τα πόδια στην Αθήνα. Περπατώντας οι «όμηροι» των Θρακομακεδόνων έφτασαν στην πιο κοντινή στάση, πήραν λεωφορείο και πήγαν σπίτι τους.

Το τρελό συμβάν δεν έχει διαψεύδει η Αστυνομία, που θεωρεί την επιχείρηση-«φασίνα» στα αποπατήματα των λαθραίων προληπτικές προσαγωγές για την αντιμετώπιση κακοποιών στοιχείων και εξαρτημένων ατόμων.


Στέφανος Χίος,δημοκρατία

Σχόλια