Ποιος διορίζει ποιον και με τι κριτήρια...

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 1 Μαρτίου την αλλαγή της ηγεσίας στην αμυντική βιομηχανία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ). Καθήκοντα Προέδρου στην εταιρεία ΕΑΣ αναλαμβάνει άμεσα ο κ. Παναγιώτης Μανούσος.
Ο κ. Μανούσος είναι Αντιπτέραρχος ε.α. και Επίτιμος Αρχηγός Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (Α.Τ.Α.).

Διαβάστε τώρα τι γράφει στις 23/7/2012 (σελ.24) το paraskhnio.gr
σε άρθρο της με τίτλο: "Ιδού οι έμποροι όπλων στην Ελλάδα" 
 
Δημήτρης Μανωλόπουλος
"Από τους δυνατότερους «παίχτες» του χώρου, με πολλά χρόνια και επιτυχίες στην πλάτη του. Ιδρυτής και πρόεδρος της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Space Hellas.
«Πρώτα βιολιά» στις δουλειές του ο κ. Μανωλόπουλος έχει τους κ.κ. Μανούσο (πτέραρχος ε.α., πρώην ΑΤΑ)...
Ο κ. Μανωλόπουλος, διεκδικεί μέσω της γερμανικής Rheinmetall τα πυρομαχικά των Leopard ....
Διαβάστε τώρα τι γράφει στις 7 Ιουνίου του 2011, σύμφωνα με το fox2magazine  , η Γεμανική εφημερίδα "Handelsblatt":

Στην κορυφή της λίστας μιας σειράς εταιριών με ειδικό ενδιαφέρον για την εξαγορά των ΔΕΚΟ του Ελληνικού Δημοσίου συγκαταλέγεται η γερμανική εταιρία Rheinmetall, σύμφωνα με την γερμανική οικονομική εφημερίδα "Handelsblatt". Το ενδιαφέρον της Rheinmetall A.G. εστιάζεται στην εξαγορά των ΕΑΣ - βρίσκεται στη πρώτη σειρά των ΔΕΚΟ όπου η αποκρατικοποίησή τους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2011.
Υ.Γ
Είναι δυνατόν με βάση τα πιο πάνω που είδαν το φως της δημοσιότητας, να επιλέγεται πρόεδρος στην ΕΑΣ άτομο το όποιο έμμεσα εμπλέκεται σε εταιρεία που συνεργάζεται και ενδιαφέρεται να αγοράσει την ΕΑΣ;;
Τα συμπεράσματα δικά σας...
για το ποιος διορίζει ποιον και με τι κριτήρια...



Από τους δυνατότερους «παίχτες» του χώρου, με πολλά χρόνια και επιτυχίες στην πλάτη του. Ιδρυτής και πρόεδρος της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Space Hellas. Συνεργάζεται με πολλές εταιρείες του εξωτερικού, όπως η Essex Industries, η EDD Corp, η ΒΑΕ Systems, η Armetec κ.ά. Έχει τα Α.Ω. της ΒΑΕ για το αεροσκάφος Hawk και τα Α.Ω. της EADS (από την εποχή της αναβάθμισης του F-4E) και προσπαθεί να πάρει τα Α.Ω. και του Eurofighter! «Παίζει», επίσης, πολύ γερά στο νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας και, γενικά, διαθέτει τεράστιο δίκτυο στον χώρο. «Πρώτα βιολιά» στις δουλειές του ο κ. Μανωλόπουλος έχει τους κ.κ. Μανούσο (πτέραρχος ε.α., πρώην ΑΤΑ), Χελιώτη (πτέραρχος ε.α.) και Ηλιόπουλο (σμήναρχος ε.α.) που οι «κακές γλώσσες» λένε ότι έχουν φιλικές σχέσεις (ειδικά ο τελευταίος) με αξιωματικούς της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), όπως π.χ. με τον σμήναρχο Οικονόμου. Ο κ. Μανωλόπουλος, που διεκδικεί μέσω της γερμανικής Rheinmetall τα πυρομαχικά των Leopard (αντίπαλός του ο Θ. Λιακουνάκος με την ισραηλινή Rafael), έχασε πριν από μερικά χρόνια όλες τις αμερικανικές εταιρείες, των οποίων είχε τις αντιπροσωπείες, λόγω του σκανδάλου με την εταιρεία Litton. Πηγή: www.paraskhnio.gr

Σχόλια