Επιστρέφουν οι μαθητές του Λυκείου Αμπελώνα

Oι μαθητές του Λυκείου Αμπελώνα λίγη ώρα πριν τον απεγκλωβισμό του λεωφορείου τους στον αυτοκινητόδρομο Μ1. Οι μαθητές επέστρεφαν από τη Βιέννη στη Βουδαπέστη
Μετά από μια περιπέτεια 30 και πλέον ωρών οι μαθητές του Λυκείου Αμπελώνα, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στον αυτοκινητόδρομο Μ1, περίπου 110 χιλιόμετρα πριν από τη Βουδαπέστη όταν το σχολικό λεωφορείο ακινητοποιήθηκε λόγω της χιονοθύελλας, ξεκίνησαν για το ταξίδι της επιστροφής.



Σύμφωνα με τον τον διευθυντή του Λυκείου κ. Γιάννη Φυτόπουλο όλοι οι μαθητές είναι καλά στην υγεία τους.

Χθες, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες μεταξύ της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και της ελληνικής πρεσβείας στη Βουδαπέστη, κλιμάκιο στελεχών της πρεσβείας με επικεφαλής τον Έλληνα πρόξενο, Γιάννη Σταματέκο, έφτασε στο σημείο, ύστερα από εξάωρο ταξίδι. Τα μέλη του κλιμακίου συναντήθηκαν με τα παιδιά, διαπίστωσαν ότι όλα ήταν καλά στην υγεία τους και, όταν οι καιρικές συνθήκες το επέτρεψαν, τα συνόδεψαν σε γειτονικό ξενώνα, όπου διανυκτέρευσαν.

Μιλώντας στο larissanet.gr ο διευθυντής του Λυκείου Αμπελώνα κ. Φυτόπουλος σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι το χιόνι δεν ξεπερνούσε τα 3 εκατοστά, εντούτοις η χιονοθύελλα δημιούργησε προβλήματα στον αυτοκινητόδρομο Μ1 με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί το λεωφορείο με τη λαρισινή μαθητική αποστολή για 27 ολόκληρες ώρες. Η περιπέτεια ξεκίνησε στις 7 μ.μ. την Πέμπτη και έληξε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Παρασκευής, όταν οι μαθητές επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο της Αυστριακής Αστυνομίαςκαι μεταφέρθηκαν σε κοντινό ξενώνα, όπου πέρασαν τη νύχτα. Σήμερα το πρωί ταξίδεψαν μέχρι τη Βουδαπέστη, πήραν μία μικρή ανάσα και το μεσημέρι πήραν το δρόμο της επιστροφής για τη Λάρισα.

Η διαδρομή για την επιστροφή τους από τη Βουδαπέστη μέχρι τη Λάρισα οδικώς με το λεωφορείο είναι περίπου 18 ώρες.  Οι μαθητές θα βρίσκονται στα σπίτια τους στον Αμπελώνα της Λάρισας το μεσημέρι της Κυριακής.

Πηγή: larissanet.gr

Σχόλια