ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ...


     Η πρόσληψη των επιτυχόντων 8κ/2008 του ΑΣΕΠ, με τον τρόπο που επιχειρείται να γίνει, είναι καθόλα ΠΑΡΑΝΟΜΗ!
Ενώ όλες οι προκηρύξεις του Ασέπ βρίσκονται παγωμένες λόγω του Νόμου που επιβάλει 1 πρόσληψη στις 5 αποχωρήσεις, ξαφνικά και αυθαίρετα μόνο η προκήρυξη 8κ/2008 ΞΕΠΑΓΩΝΕΙ
!!!. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ως άνω διάκριση της συγκεκριμένης προκήρυξης αντιβαίνει την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών 2310/2012, σύμφωνα με την οποία δεν γίνεται δεκτό το αίτημα των επιτυχόντων της προκήρυξης αυτής να εξαιρεθούν από τον μνημονικό νόμο του παγώματος! (Άρθρα 10 και 11, Νόμος: 3833/15.03.2010).
    Και όμως
!
Η κυβέρνηση με επίσημο έγγραφο: ΦΕΚ Β΄335/18.02.2013 προχώρα σε άμεση πρόσληψη 331 επιτυχόντων της  προκήρυξης 8κ/2008 ΕΞΑΙΡΩΝΤΑΣ αυτούς και μόνο από το ΠΑΓΩΜΑ! Προκαλεί ερωτηματικά τι έρχεται να εξυπηρετήσει αυτή η μεμονωμένη εξαίρεση τη στιγμή που άλλοι επιτυχόντες Ασέπ παλαιότερων διαγωνισμών περιμένουν κυριολεκτικά με αγωνία να προληφθούν βάσει του 1 προς 5! Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρέπει να δώσει εξηγήσεις γιατί εν γνώση του αρνείται να εφαρμόσει το νόμο και τις Δικαστικές Αποφάσεις (!).

    Στο παραπάνω έρχεται να προστεθεί, ο τρόπος που προσπαθεί να υλοποιήσει η Κυβέρνηση τις συγκεκριμένες προσλήψεις καθώς με μια προσεκτική ματιά στο ΦΕΚ Β΄335/18.02.2013 με την κατανομή των θέσεων είναι εύκολα και απόλυτα αντιληπτό ότι επιχειρείται να γίνει αντικατάσταση των θέσεων των πρόσφατα απολυμένων επιτυχόντων της προκήρυξης 9κ/2008 από αυτούς της 8κ/2008!  Μια τέτοια «αντικατάσταση» απαγορεύεται ρητά και ξεκάθαρα από το Σύνταγμα που ορίζει με σαφήνεια ότι δεν είναι επιτρεπτό να απολυθεί δημόσιος υπάλληλος και στη θέση του να προσληφθεί κάποιος άλλος! Επίσης, γεννά ερωτηματικά το γεγονός ότι προωθείται μια τέτοιου είδους αντικατάσταση καθώς, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει στο ΦΕΚ Β΄ 400 /22.02.2012, οι θέσεις της προκήρυξης 8κ/2008 έχουν διατηρηθεί και παραμένουν κενές! Είναι ευδιάκριτο ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί με πλάγιο τρόπο να προσπεράσει τη σκόπελο που δημιουργεί ο περιορισμός νέων προσλήψεων στο Δημόσιο από την Τρόικα και να κάνει νέες προσλήψεις χωρίς αυτές να προσμετρηθούν στον «κανόνα» του 1 προς 5!

    Στη σημερινή εποχή που χιλιάδες άνθρωποι είναι άνεργοι και εκατοντάδες περιμένουν υπομονετικά το διορισμό τους σαν ηλιαχτίδα φωτός για να βγουν από το αδιέξοδο που τους έχει οδηγήσει η κρίση, είναι απαράδεκτο και προκλητικό να προτάσσονται έναντι όλων των υπολοίπων μερικοί λίγοι «εκλεκτοί».
    Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι την ακύρωση της εν λόγω προκήρυξης είχε ζητήσει ο Σύλλογος ΣΕ-ΙΚΑ καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η επίμαχη προκήρυξη 8κ/2008 είναι φωτογραφική και το ζήτημα που προκύπτει είναι πολιτικό!».
Μπορείτε να δείτε την επιστολή του Συλλόγου προς τον πρωθυπουργό στις 10/11/2008 στον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.poseika.gr/images/stories/ika_files/170.pdf στη σελ.9).
Από αυτό και μόνο, μπορεί κάνεις να αντιληφτεί το λόγο για τον οποίο η Κυβέρνηση «κόπτεται» τόσο για τις συγκεκριμένες προσλήψεις, αγνοώντας προκλητικά τους νόμους και επιδεικνύοντας τέτοια έλλειψη σεβασμού στις δικαστικές αποφάσεις.

   
Πρέπει να γίνει σαφές ότι τέτοιου είδους διακρίσεις οδηγούν την κοινωνία σε αλληλοσπαραγμό! Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει η λογική του πελατειακού κράτους και η αυθαιρεσία της Κυβέρνησης και να τηρηθούν επιτέλους οι Νόμοι και το Σύνταγμα

Σχόλια