Η Οδύσσεια των μούργων που τρόμαξαν την τρόικα

Την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου στην οδό Νίκης, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ο γκριζωπός αδέσποτος σκύλος Ρούμπι, η μαυρούλα Νέλλη και ο ξανθός μεγαλόσωμος Στράτος... πρόγκιξαν με σθένος τους τροϊκανούς Ματία Μορς, Πολ Τόμσεν και Κλάους Μαζούχ -πιθανότατα προσφέροντας στιγμιαία ικανοποίηση (!) στους περισσότερους Ελληνες.


Την επομένη μόνο η «δημοκρατία»
σχολίασε το συμβάν με φωτογραφίες στο πρωτοσέλιδό της (στις 4 Μαρτίου). Αμέσως, οι ατρόμητες μουσούδες της αχώριστης σκυλοπαρέας έκαναν τον γύρο του διαδικτύου. Μία εβδομάδα μετά τα... θαρραλέα γαβγίσματα, οι τετράποδοι «αλιτήριοι» όχι μόνο δεν υποδέχτηκαν τους εκπροσώπους των δανειστών μας στη δεύτερη συνάντησή τους με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αλλά εξαφανίστηκαν γενικώς από τον αγαπημένο τους πεζόδρομο της Ερμού και τα γύρω στενά.


Αναρτήσεις σε φιλοζωικά μπλογκ (πρώτα στην «εφημερίδα των σκύλων») μιλούσαν για... σύλληψη και εξορία στα Μέγαρα, σε καταφύγιο του Δήμου Αθηναίων, των δύο εκ των τριών σκύλων που «κυνήγησαν» την τρόικα. Και η επιβεβαίωση ήρθε χθες το πρωί από τον ίδιο τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, μέσω... τιτιβίσματος στον λογαριασμό Δήμαρχος Αθηναίων στο twitter:


«Οι τετράποδοι Ρούμπι και Νέλλη πριν από δεκαπέντε μέρες δάγκωσαν δύο συμπολίτες μας. Εφαρμόζοντας τον νόμο τούς κρατήσαμε για επιτήρηση». Αστραπιαία πήραν «φωτιά» τα social media, με το προφίλ του δημάρχου να «βομβαρδίζεται» έως αργά το βράδυ με ειρωνικά, απαξιωτικά και οργισμένα μηνύματα πολιτών, που υπερασπίζονταν κυρίως τον αεικίνητο -και φιλικό όπως τον χαρακτήρισαν- Ρούμπι.


Σύμφωνα με τον Γιώργο Καμίνη, τα δύο σκυλιά «απομακρύνθηκαν όπως προβλέπει ο νόμος, επειδή δάγκωσαν δύο πολίτες με διαφορά λίγων ημερών σε διαφορετικές περιοχές». Σύμφωνα με τον ίδιο, πενταμελής επιτροπή του δήμου συνεδρίασε και αποφάσισε ότι οι τιμωρημένοι Νέλλη και Ρούμπι είναι ακίνδυνοι και μπορούν να επιστρέψουν στα λημέρια τους. Οι περίοικοι της Ερμού και φιλόζωοι της Αθήνας, που φροντίζουν καθημερινά πολλά από τα αδέσποτα της πόλης, χαρακτηρίζουν τον Ρούμπι... χαδιάρη. «Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτός ο σκύλος δαγκώνει, και με το συγκεκριμένο επεισόδιο δεν σχετίζεται η τρόικα» έγραψαν, πάντως, στο twitter οι συνεργάτες του κ. Καμίνη.


Η αλήθεια είναι ότι ο γκριζωπός αδέσποτος είχε «συλληφθεί» το περασμένο καλοκαίρι. Και τότε όμως οι φιλόζωοι είχαν χαρακτηρίσει αδικαιολόγητο τον προσωρινό «εγκλεισμό» του σκύλου με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της πανελλήνιας ένωσης φιλόζωων Ο Αργος», το φερόμενο θύμα του Ρούμπι δεν είχε εμφανιστεί ποτέ και πουθενά, και βέβαια δεν είχε κάνει επώνυμη καταγγελία. Και τότε η έντονη διαμαρτυρία αρκετών Αθηναίων, με σύνθημα «λευτεριά στον Ρούμπι!», είχε χαρίσει στον... ταλαιπωρημένο σκύλο την ελευθερία του.




Ελένη Ευαγγελοδήμου, δημοκρατία

Σχόλια