Πάρτι του «Ράιχ» στο Κολωνάκι!

Εξήντα οκτώ κεράκια έσβησε την Τρίτη 5 Μαρτίου ο επιτετραμμένος της Frau Μέρκελ και των δανειστών της Ελλάδας Herr Ράιχενμπαχ και ως bon viveur αποφάσισε να το... γλεντήσει με καλή παραδοσιακή κουζίνα σε μπιστρό επί της Λουκιανού στο κοσμικό (ακόμα) Κολωνάκι. Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», ο επικεφαλής της «Task Force» είχε καλέσει για τα γενέθλιά του 30 άτομα, μεταξύ των οποίων τον πρώην πρωθυπουργό Π. Πικραμμένο, τους υπουργούς Κωστή Χατζηδάκη, Αντώνη Μανιτάκη, τον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη, την επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Μαριέττα Γιαννάκου και φυσικά τον...
πολύ Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ, αφού πρώτα η αστυνομία είχε φροντίσει να «στεγανοποιηθεί» η περιοχή με διακριτικά αλλά δρακόντεια μέτρα.
Ο Χορστ Ράιχενμπαχ ήταν ευδιάθετος και έδειξε ιδιαίτερη προτίμηση στην κουζίνα του γνωστού «Καφενείου», που είναι ένα εξαιρετικό εστιατόριο, ενώ δεν έλειψαν και οι προπόσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι ο χώρος του μπιστρό είναι έτσι διαμορφωμένος ώστε να φιλοξενεί με «ασφάλεια» τους ισχυρούς των επιχειρήσεων και της πολιτικής, που αποτελούν την πελατεία του.

Από τις 12 το μεσημέρι ως τις πρώτες πρωινές ώρες το «Καφενείο» σερβίρει από κλασικούς μεζέδες έως σουτζουκάκια, φρικασέ, φαγητά κατσαρόλας και φούρνου καθώς και ψητά της ώρας!

O χώρος είναι ζεστός, με τις υπογραφές σύσσωμου του ελληνικού και διεθνούς jet set, και διατηρεί έντονη την αίσθηση της ιδιωτικότητας, χωρίς όμως να χάνει και τον παρεΐστικο χαρακτήρα του. Η κάβα του καταστήματος περιλαμβάνει ετικέτες γνωστών και μη γνωστών οινοπαραγωγών, ωστόσο έχει τη δική του πρόταση για καλό κρασί, χύμα ή εμφιαλωμένο.

Η συντροφιά του «στρατού κατοχής» της Μέρκελ και των Ελλήνων προσκεκλημένων έδειξε ιδιαίτερη προτίμηση στους λαχανοντολμάδες και στο φρικασέ, ενώ δεν έλεγε να ξεκολλήσει από τα τραπέζια ως αργά. Δεν μάθαμε (τελικά) εάν τραγούδησαν στον εορτάζοντα το happy birthday ή αν έσβησε τα κεράκια στην τούρτα, αλλά σίγουρα η βραδιά έμεινε σε όλους αλησμόνητη. Εάν αναλογιστεί κανείς ότι λίγα μέτρα πιο κάτω κάποιοι Ελληνες ψάχνουν στα σκουπίδια για να βρουν κάτι φαγώσιμο, τότε σίγουρα η αντίθεση είναι συγκλονιστική.

Ο Χορστ Ράιχενμπαχ είναι ο επικεφαλής της εικοσιπενταμελούς «Ομάδας Δράσης» για την Ελλάδα και βρίσκεται σε αυτή τη θέση από τον Ιούλιο του 2011, με προσωπική εντολή του ίδιου του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και με τη σφραγίδα της Γερμανίδας καγκελαρίου. Γεννημένος στις 5 Μαρτίου 1945 στο Κίελο της Γερμανίας, ο Χορστ Ράιχενμπαχ σπούδασε Οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Οντάριο, ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στα μαθηματικά και PhD στη μακροοικονομία. Ο Ράιχενμπαχ είναι παντρεμένος με την ευρωβουλευτή των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Ντάγκμαρ Ροθ - Μπέρεντ και έχουν τρία παιδιά.

Νίκος Ελευθερόγλου

Σχόλια