«Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ FUNDS ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΓΗΣ»

Τη σχεδιαζόμενη αρπαγή της υποθηκευμένης ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων αγροτών από τους Γερμανούς μεγαλοκαρχαρίες, με την ανοχή και τις ευλογίες της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, στηλιτεύει με Ερώτηση-κόλαφο προς τους Υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Ελλάδα αύριο»,
έχει τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η αγορά των δανείων χιλιάδων χρεωμένων αγροτών αλλά και δεκάδων αγροτικών συνεταιρισμών από Γερμανούς επενδυτές, με σκοπό να αρπάξουν την υποθηκευμένη ακίνητη περιουσία τους.

«Η είσπραξη των δανείων από γερμανικά funds θα στραγγαλίσει τους αγρότες, τους συνεταιρισμούς, οι δε μεταποιητικές μονάδες που ανήκουν σε αυτούς θα ξεπουληθούνε αντί πινακίου φακής στα ιδιωτικά συμφέροντα που θα ελέγχουν μονοπωλιακά την αγροτική παραγωγή από το σπόρο έως τη μεταποίηση και τυποποίηση αγροτικών προϊόντων, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την επιβίωση των αγροτών», υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και τονίζει πώς σε περίπτωση που δεν ληφθούν μέτρα, τότε «θα προκληθεί ερημοποίηση τόσο των Βορειοανατολικών Νήσων όσο και των ακριτικών περιοχών και ιδιαίτερα της Θράκης, σπρώχνοντας τον εκεί ενεργό πληθυσμό στη μετανάστευση, αφήνοντας κενό δράσης στους γείτονές μας».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.


ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ KAI ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΤΣΑΥΤΑΡΗ

ΘΕΜΑ: ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Κύριοι Υπουργοί,

Το κρυφό πρόσωπο του Μνημονίου επιτέλους αποκαλύπτεται, χωρίς να κρατά ούτε καν τα προσχήματα, όπως ήδη έχει κάνει με τους φυσικούς πόρους της χώρας μας!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Ελλάδα αύριο», έχει τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η αγορά των δανείων χιλιάδων χρεωμένων αγροτών αλλά και δεκάδων αγροτικών συνεταιρισμών από Γερμανούς επενδυτές, με σκοπό να αρπάξουν την υποθηκευμένη ακίνητη περιουσία τους.

Πιο συγκεκριμένα, το ύψος των ανεξόφλητων δανείων των αγροτών αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 1,2 δις ευρώ της παλιάς Αγροτικής Τράπεζας και των συνεταιρισμών περί τα 2 δις ευρώ.

Η είσπραξη των δανείων από γερμανικά funds θα στραγγαλίσει τους αγρότες, τους συνεταιρισμούς, οι δε μεταποιητικές μονάδες που ανήκουν σε αυτούς θα ξεπουληθούνε αντί πινακίου φακής στα ιδιωτικά συμφέροντα που θα ελέγχουνε μονοπωλιακά την αγροτική παραγωγή από το σπόρο έως τη μεταποίηση και τυποποίηση αγροτικών προϊόντων, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την επιβίωση των αγροτών.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

1.Κατανοείτε ότι χιλιάδες αγροτικές οικογένειες και συνεταιρισμοί θα βρεθούν σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο αφού οι επιχειρήσεις τους θα πέσουν στα αδίστακτα νύχια κυρίως των γερμανικών συμφερόντων;

2. Αντιλαμβάνεστε ότι η φτωχοποίηση της ελληνικής υπαίθρου θα έχει αντίκτυπο στην αύξηση της ανεργίας και στα δημόσια έσοδα;

3.Τι σκέφτεστε να κάνετε για την αποτροπή της μεταφοράς των δανείων σε γερμανικά funds; Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα προκληθεί ερημοποίηση τόσο των Βορειοανατολικών Νήσων όσο και των ακριτικών περιοχών και ιδιαίτερα της Θράκης, σπρώχνοντας τον εκεί ενεργό πληθυσμό στη μετανάστευση, αφήνοντας κενό δράσης στους γείτονές μας;


Ο ερωτών Βουλευτής



Τέρενς Νικόλαος Κουίκ

Σχόλια