Θετικός ο Αρβανιτόπουλος για το τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ/Λ...

Του Λευτέρη Παπαστεργίου
Με χαμόγελα γυρνάνε στη Λάρισα πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί του νομού μετά την συνάντηση που είχαν το μεσημέρι με τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Αρβανιτόπουλο σε μια συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας τον ενημέρωσαν πλήρως για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη, μετά την πρόταση, όπως αυτή απορρέει από το σχέδιο «Αθηνά», μεταφοράς του τμήματος Πληροφορικής του ΤΕΙ Λάρισας στη Λαμία.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χαρακόπουλου, των βουλευτών του νομού Χρ. Κέλλα και Φιλ. Σαχινίδη, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, της Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Ρ. Καραλαριώτου, του Δημάρχου Κ. Τζανακούλη, του προέδρου του ΤΕΙ κ. Χατζηθεοφίλου καθώς επίσης και εκπροσώπων τωμ καθηγητών αλλά και των σπουδαστών, αναλύθηκε στον υπουργό Παιδείας ολόκληρος ο φάκελος των επιχειρημάτων, από τον οποίο προκύπτει το δίκαιο του αιτήματος.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος ενημερώθηκε για τη δυναμική του τμήματος Πληροφορικής του ΤΕΙ Λάρισας, για τον αριθμό των σπουδαστών καθώς και των καθηγητών που αποτελούν τη βάση της σχολής, για το ιδιόκτητο κτίριο, τις διεθνείς επιστημονικές και επιχειρηματικές συνεργασίες που έχει αναπτύξει το τμήμα καθώς επίσης και για όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που καθιστούν απαγορευτική  την μετακίνηση του εν λόγω τμήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε στους παρευρισκόμενους πως είναι ανοιχτός κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης να ακούσει επιχειρήματα και να τα εξετάσει αφού ο στόχος είναι από τη μια να προχωρήσει η μεταρρύθμιση και ο εξορθολογισμός των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και από την άλλη να διορθωθούν «λάθη και αστοχίες» του σχεδίου.
Οι παριστάμενοι Λαρισαίοι άκουσαν με ικανοποίηση τον υπουργό να δέχεται τη λογική των επιχειρημάτων και προεξοφλούν πως το τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Λάρισας θα παραμείνει στην πόλη, ενώ την ίδια θετική διάθεση έδειξε και για το Μηχανικών βιοσυστημάτων για το οποίο είπε πως θα πρέπει να αποτελεί κατεύθυνση σπουδών.
Αν δεν αλλάξει τίποτε μέχρι το τέλος της διαβούλευσης, τότε όπως προκύπτει από τη σημερινή επαφή των Λαρισαίων παραγόντων με τον υπουργό Παδείας , η αναστάτωση που προκλήθηκε στην τοπική εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και σε εκατοντάδες οικογένειες θα αποτελεί μια κακή ανάμνηση.
larissanet.gr

Σχόλια