Αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ παίρνουν οι βουλευτές

Την Τρίτη αναμένεται -εκτός απροόπτου- να μεταβούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών τα τρία μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής που έχουν οριστεί για να λάβουν αντίγραφα του δεύτερου CD με τη λίστα Λαγκάρντ που έστειλαν οι γαλλικές Αρχές και του αλλοιωμένου USB stick. Την Τρίτη αναμένεται εξάλλου να περάσουν το κατώφλι της Προανακριτικής για να καταθέσουν οι δημοσιογράφοι Κ.Βαξεβάνης και Αλ.Παπαχελάς. Όπως αναφέρει Το Βήμα, ο πρόεδρος της Προανακριτικής Χρήστος Μαρκογιαννάκης δήλωσε ότι
οι τρεις βουλευτές, θα μεταβούν κανονικά και μάλιστα θα συνταχθεί πρωτόκολλο παραλαβής και πρωτόκολλο επιστροφής και σε για όσους θελήσουν να πάρουν αντίγραφο, θα γίνει και πρωτόκολλο παράδοσης.

Εν τω μεταξύ, εντός των επόμενων ημερών οι οικονομικοί εισαγγελείς θα διαβιβάσουν στην Προανακριτική το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης που διενήργησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στο «στικάκι» (που αντέγραψε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι.Διώτης.

Όσον αφορά την συνάντηση που είχε νωρίτερα με τους οικονομικούς εισαγγελείς Γ.Πεπόνη και Σπ.Μουζακίτη, ο κ. Μαρκογιαννάκης σε συνομιλία του με δημοσιογράφους είπε ότι αντικείμενό της ήταν η πορεία των ερευνών που διεξάγονται από την Βουλή και τη Δικαιοσύνη διαψεύδοντας μάλιστα ότι υπάρχει ψυχρό κλίμα στις σχέσεις τους».

Κατά τα λοιπά, ο κ. Μαρκογιαννάκης προανήγγειλε για άλλη μια φορά χρονική επιμήκυνση των εργασιών της Επιτροπής. «Στις 25 του μήνα θα βγει το πόρισμα της Επιτροπής, αλλά το θέμα είναι... ποιού μήνα;», είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο να εξετάζουμε έναν μόνο μάρτυρα σε κάθε συνεδρίαση».
Πηγή: news.in.gr

Σχόλια