Πάνος Καμμένος: θα κάνουμε τα πάντα, προκειμένου να συνεχίσει η ΕΑΒ να φέρνει χρήματα στην πατρίδα μας και να μη ρημάξει, όπως ρημάζει το σύνολο της χώρας από την πολιτική των μνημονίων.


Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στην Τανάγρα, όπου είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων και στη συνέχεια μίλησε σε συγκέντρωση των εργαζομένων, όπου έδωσε το παρόν το σύνολο των εργαζομένων της ΕΑΒ.
Τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνο Καμμένο συνόδευαν ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής και Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Παύλος Χαϊκάλης, καθώς επίσης και πολιτευτές του Κινήματος στους νομούς Βοιωτίας και Εύβοιας.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος έκανε την εξής δήλωση:
«Σήμερα κλιμάκιο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επισκεφθήκαμε την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, επισκεφθήκαμε το Σωματείο των εργαζομένων και μιλήσαμε με τους εργαζόμενους.

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία είναι μια αμυντική βιομηχανία η οποία δεν επιβαρύνει τους Έλληνες πολίτες και τον Ελληνικό λαό, αντιθέτως κάθε χρόνο φέρνει αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, κάνοντας την Ελλάδα το κέντρο ουσιαστικά της αεροπορικής βιομηχανίας και στην Ευρώπη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Συναντηθήκαμε με τους εργαζόμενους διότι αυτή τη στιγμή η ΕΑΒ δέχεται έναν πόλεμο. Η προσπάθεια της τρόικας, η προσπάθεια της εσωτερικής τρόικας οδηγεί την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, με τεράστιες συμβάσεις που είναι ανεκτέλεστες, ύψους περίπου 850 εκατομμυρίων ευρώ, να μην μπορεί να λειτουργήσει. Η ΕΑΒ συνεχίζει να λειτουργεί χάρη στην προσπάθεια των εργαζομένων, οι οποίοι παρότι είναι επί πολλά χρόνια εξειδικευμένοι, πιστοποιημένοι με ειδικά πιστοποιητικά gam που ανανεώνονται κάθε χρόνο, δέχτηκαν την επίθεση της κυβέρνησης και μπήκαν στο λεγόμενο ενιαίο μισθολόγιο. Δηλαδή ένας τεχνικός, ο οποίος υπογράφει για να πετάξουν τα ιπτάμενα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, που έχει την ευθύνη του αεροπορικού μέσου, που έπαιρνε ένα μισθό της τάξεως των 2.200 ευρώ, σε σύγκριση με αντίστοιχο συνάδελφό του στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έπαιρνε 7.000 ευρώ, του απαγορεύουν πλέον να υπογράφει, δίνοντάς του 700 ευρώ ως μισθό. Το αποτέλεσμα είναι οι περισσότεροι εργαζόμενοι να οδηγούνται σε εταιρείες που δημιουργούνται από το τεχνικό προσωπικό της ΕΑΒ σε άλλες χώρες, να φεύγουν μετανάστες, το ελληνικό δημόσιο να χάνει ουσιαστικά τη δυνατότητα να εκτελέσει τις συμβάσεις τις οποίες έχει αναλάβει, με αποτέλεσμα να γίνονται οι λεγόμενες βίαιες αποκρατικοποιήσεις και να χάνει το αμυντικό αλλά και το οικονομικό πλεονέκτημα ο ελληνικός λαός.

Επειδή οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, επειδή δεν θέλουμε να υποσχόμαστε «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» στους εργαζόμενους, αυτό το οποίο κάναμε είναι να προτείνουμε τη δημιουργία μιας τροπολογίας, την οποία θα υπογράψει το σύνολο της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας και η οποία θα προταθεί και στα άλλα κόμματα, προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί η ΕΑΒ, να εμπλουτιστεί με προσωπικό αντί να αιμορραγεί από προσωπικό, αυτό το προσωπικό που χρειάζεται για να εκτελέσει τις συμβάσεις που ήδη έχει, προκειμένου να μπορεί να επιτελεί το έργο της.

Δηλώσαμε στους εργαζόμενους ότι θα είμαστε δίπλα τους, ότι θα κάνουμε τα πάντα, προκειμένου να συνεχίσει η ΕΑΒ να φέρνει χρήματα στην πατρίδα μας και να μη ρημάξει, όπως ρημάζει το σύνολο της χώρας από την πολιτική των μνημονίων.

Μια κουβέντα μόνο παραπάνω για να καταλάβουν και οι Έλληνες πολίτες τι σημαίνει ΕΑΒ. Εδώ σε αυτό το εργοστάσιο γίνονται τα βασικά μέρη για όλο τον κόσμο των F16, των αεροσκαφών της Lockheed Martin,των Super Puma, των Apache, έχουν συμβάσεις με όλες σχεδόν τις χώρες του ΝΑΤΟ. Εδώ μπαίνει το μεγαλύτερο μέρος βάσει της εργασίας των εργαζομένων των εξειδικευμένων τεχνικών, για να μπορέσει να πετάει η διεθνής αεροπορική βιομηχανία σε όλο τον κόσμο.»

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΑΒ Γιώργος Κωτσαδάμ δήλωσε τα εξής:

«Είχαμε την ευκαιρία μετά από πάρα πολύ καιρό, γιατί το τελευταίο διάστημα ήμασταν σε επαφές με πολλά κόμματα και με την κυβέρνηση, να μιλήσουμε με έναν γνώστη των θεμάτων. Η ΕΑΒ είναι το φυσικό μονοπώλιο σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Είναι μια βιομηχανία η οποία διαθέτει διάδρομο προσγείωσης, ένα από τα μεγαλύτερα δοκιμαστήρια στον κόσμο, πύργο ελέγχου, άρτιες εγκαταστάσεις, υψηλά υπόστεγα. Αυτό που είναι πολύ δύσκολο να εξηγηθεί σε κάποιον που δεν είναι γνώστης είναι ότι και το προσωπικό της ΕΑΒ είναι φυσικό μονοπώλιο, γιατί μόνο αυτό μπορεί να εξυπηρετήσει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο κύριος πρόεδρος το καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά αυτό και τον ευχαριστούμε γιατί φαίνεται ότι έχει τα αυτιά του ανοικτά. .

Ένα σημείο κύριε Πρόεδρε θα ήθελα να πω ότι μιλώντας για ανάπτυξη δεν έχουμε να πάμε το μυαλό μας πουθενά αλλού εκτός από την ΕΑΒ. Ανάπτυξη σημαίνει ότι χρειαζόμαστε 600 προσλήψεις. Ανάπτυξη σημαίνει ότι με την έρευνα και την τεχνολογία που προχωράμε αναπτύξαμε το 1/5 του UCAV του μη επανδρωμένου αεροσκάφους το οποίο είναι Stealth πανευρωπαϊκά. Ανάπτυξη σημαίνει ότι έχουμε ανεκτέλεστο έργο όπως είπε και ο πρόεδρος προηγουμένως 850 εκατομμυρίων και επίσης ανάπτυξη σημαίνει ότι έχουμε τη δυνατότητα να φέρουμε άλλες τόσες δουλειές οι οποίες θα ωφελήσουν το Ελληνικό Δημόσιο και την εταιρεία και αυτή την στιγμή είμαστε εγκλωβισμένοι σε ένα ενιαίο μισθολόγιο το οποίο δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά.»

Ο Γραμματέας του Σωματείου Μάρκος Κοντιζάς δήλωσε τα εξής : «

«Θέλω και από την δική μου πλευρά να ευχαριστήσω τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Καμμένο, ο οποίος ήρθε μέσα στην εταιρεία, στήριξε τους εργαζομένους, στηρίζει την εταιρεία και με τις προτάσεις του θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπάνω.»

Σχόλια