Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν διαπραγματευόμαστε τον Εθνικό πλούτο της χώρας με κανένα συμφέρον και καμία συμμορία.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΓΙΑ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΕΟΖ

Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά εδώ στην Καβάλα, από εδώ που ξεκίνησαν οι πρώτες προσπάθειες για την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. Και όμως οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης κατέστρεψαν κάθε προσπάθεια και σήμερα με μεθόδους που θυμίζουν εγκληματικές οργανώσεις, προσπαθούν να κλέψουν τον κινητήριο μοχλό ανάπτυξης της περιοχής, που είναι το πετρέλαιο.
Κάτι ανάλογο προσπαθούν να εφαρμόσουν και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση τα κοιτάσματα που αποδεδειγμένα βρίσκονται νοτίως της Κρήτης, επιβεβαιώνοντας πλήρως αυτά που λέγαμε.
Μας κορόιδευαν και μας λοιδορούσαν αυτοί που σήμερα τα ξεπουλάνε, ουσιαστικά συμβιβαζόμενοι με το χρέος που οι ίδιοι στημένα δημιούργησαν.
Η χώρα μας, ανάλογα του πληθυσμού της και της έκτασης, είναι ίσως η πιο πλούσια χώρα στον κόσμο. Αυτό δεν είναι πλεονέκτημα. Μπαίνουμε στο στόχαστρο των παγκόσμιων συμφερόντων και ίσως βρεθούμε προ εκπλήξεων. Δεν είναι τυχαίο πως όποια περιοχή τυχαίνει να έχει στα εδάφη της πλουτοπαραγωγικές πηγές, είναι σημεία πολεμικών αναμετρήσεων, πολιτικών αναταράξεων και εμφύλιων σπαραγμών.
Η Ελλάδα οφείλει να χειριστεί με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και στιβαρότητα το θέμα της αξιοποίησης των πλουτοπαραγωγικών πηγών, έχοντας πάντα κατά νου την Εθνική της κυριαρχία και την υπεράσπισή της, όπως και τη διαφύλαξη των Εθνικών συμφερόντων, ανεξαρτήτως των πιέσεων που θα της ασκηθούν. Είναι πολλές οι πιέσεις και τις βλέπουμε εδώ και καιρό. Δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή εισόδου μας στον μηχανισμό του ΔΝΤ, δεν είναι τυχαία η διόγκωση του ελλείμματος, δεν είναι τυχαία όλα αυτά που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια. Το παράδειγμα της Κύπρου μας διδάσκει ότι τα ίδια θα συμβούν και στην Ελλάδα αλλά σε πολύ διαφορετική κλίμακα.
Οι Ελληνικές κυβερνήσεις γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες την ύπαρξη κοιτασμάτων στην Ελλάδα. Όμως ο χειρισμός τους σ’ αυτό το κρίσιμο θέμα ήταν ο πιο απαράδεκτος που θα μπορούσε να εφαρμοστεί. Είχαν στο μυαλό τους να συνεχίσουν μέχρι τα παγκόσμια συμφέροντα και οι 7 αδελφές αποφασίσουν να βάλουν χέρι τα δικά μας πετρέλαια.
ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, δεν θα αφήσουμε κανένα συμφέρον, εγχώριο ή αλλοδαπό, να καπηλευτεί τον Εθνικό Πλούτο. Και αυτό γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα κεφάλαια της Ελλάδας ανήκουν στους Έλληνες και όχι στους παγκόσμιους «νταβατζήδες» με συνεργούς τα κόμματα της συγκυβέρνησης και εγχώριους επιχειρηματίες.
Φτάσαμε σε σημείο να φοβόμαστε να ανακηρύξουμε την ΑΟΖ, γιατί φοβόμαστε τι θα πούνε οι γείτονες και τα συμφέροντα. Καταλήξαμε να διαπραγματευόμαστε στα πλαίσια μιας συνόδου κορυφής τον ορυκτό μας πλούτο και να τον υπολογίζει μια Γερμανική Τράπεζα. Ντροπιαστήκαμε με το να διαπραγματευόμαστε ένα πλασματικό χρέος δημιούργημα του Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, με τις παρακαταθήκες των προγόνων μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Έχουμε στη διάθεση μας όλη την τεχνογνωσία και τον τρόπο για να προχωρήσουν οι έρευνες και έπειτα, η εκμετάλλευση όλου αυτού του πλούτου. Όμως αυτό πρέπει να γίνει με συγκεκριμένα βήματα. Καθορισμός της ΑΟΖ για το ξεκαθάρισμα της κατάστασης απέναντι στους προκλητικούς γείτονες.
Σκληρή διπλωματική πολιτική για να καταλάβουν οι ξένοι ότι δεν αστειευόμαστε. Ισχυρό στράτευμα, αλλά και γνώση, για να αντιμετωπιστούν τυχόν δυσκολίες που θα προκύψουν. Και καθορισμό συμμαχιών που θα μας επιτρέψουν να συνεργαστούμε με αυτούς που πρεσβεύουν τα ίδια ιδανικά και θα στηρίξουν το καλό της πατρίδας μας.
Όμως δεν υπάρχουν μόνο τα πετρέλαια. Βλέπουμε ανάλογες περιπτώσεις υποβάθμισης του στρατηγικού ρόλου της χώρας μας από τις κυβερνήσεις και στο θέμα του ζεόλιθου αλλά και του λιγνίτη, που αφορούν τις περιοχές του Έβρου και της Δυτικής Μακεδονίας αντίστοιχα.
Πολιτικές που οδηγούν σε υφαρπαγή των κοιτασμάτων από ξένα συμφέροντα με την συμμετοχή των εγχώριων δημιουργώντας πρωτοφανή προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες, αφού ουσιαστικά τους κλέβουν το βιός τους.
Και καταλήγω εδώ στην περιοχή της Καβάλας και στο έγκλημα που γίνεται με το κοίτασμα του Πρίνου και τις πολιτικές απαξίωσης και ξεπουλήματος της Ελληνικής κυβέρνησης απέναντι σ’ αυτό το τόσο σημαντικό εγχείρημα, που θα μπορούσε να είχε αξιοποιηθεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν διαπραγματευόμαστε τον Εθνικό πλούτο της χώρας με κανένα συμφέρον και καμία συμμορία. Η αξιοποίηση τους θα γίνεται υπέρ της χώρας και προς όφελος του Ελληνικού λαού.
Με κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο θα διασφαλίσουμε τη δικαιοσύνη και νομιμότητα, ενώ με την άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ και το ξεκαθάρισμα της θέσης μας απέναντι στους ξένους θα πολεμήσουμε για να ανατρέψουμε το ξεπούλημα της χώρας.
Τους τελευταίους μήνες όλο και εντείνεται η συζήτηση για την δημιουργία ΕΟΖ. Την ώρα που η κυβέρνηση φοβάται να ανακηρύξει την ΑΟΖ, όπως ο διάολος το λιβάνι, συζητά τη δημιουργία ΕΟΖ, εδώ δίπλα στη Θράκη και στη Φλώρινα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απαξίωση για μια κοινωνία από την ανακήρυξη της ως Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη.
Αυτομάτως, μεταμορφώνει μια περιοχή σε έρμαιο οικονομικών συμφερόντων και μετατρέπει τους κατοίκους της σε δούλους με τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας. Μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται μια ενέργεια για άνθηση της επιχειρηματικότητας.
Όμως σε τέτοιες περιπτώσεις αναπτύσσονται επιχειρήσεις που έχουν σκοπό μόνο το κέρδος και κυρίως, είναι οι μεγάλες πολυεθνικές, θηρία που θα δημιουργήσουν προβλήματα στις τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται βάσει με το νόμο και αυτά που προβλέπει η Ελληνική πολιτεία εκτός ΕΟΖ.
Με τη σκέψη για δημιουργία αυτού του εγκληματικού εγχειρήματος θα προκληθούν σοβαρές αναταράξεις στις τοπικές οικονομίες, αρνητικό περιβάλλον για τις γύρω οικονομίες και φυσικά, θα υπάρξουν παρατράγουδα τα οποία θα μας οδηγήσουν σε καταστάσεις και μονοπάτια που θα θέσουν σε κίνδυνο την κοινωνική ειρήνη.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπούν περιοχές της χώρας σε τριτοκοσμικές. Δεν θα επιτρέψουμε Έλληνες να γίνουν δούλοι και να δουλεύουν με υποτιμητικές συνθήκες εργασίας. Δεν θα καταστρέψουμε τη χώρα επειδή κάποιοι αποφασίζουν και διατάζουν χωρίς να έχουν την σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής κοινωνίας. Δεν θα επιτρέψουμε να παραδώσουν τη χώρα άνευ όρων και να προδώσουν την Ελληνική περηφάνια. Είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε την κυβερνητική πολιτική. Θα τους τσακίσουμε γιατί είμαστε πολύ είμαστε ανεξάρτητοι είμαστε έλληνες.

Σχόλια