Οι Γερμανοί που κατηγορούσαν την Κύπρο, Ευρωπαίοι πρωταθλητές στο ξέπλυμα!

olympiada
Έλα τώρα, δεν το ξέραμε.
Σε καλύτερη βαθμολογικά θέση, στον πίνακα κινδύνου που αφορά στις χώρες που είναι πιο επιρρεπείς στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, βρίσκεται η Κύπρος από την Γερμανία και την Ολλανδία, σύμφωνα με το ανεξάρτητο, μη-κερδοσκοπικό κέντρο Basel Institute on Governance, το οποίο δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στον τομέα της πρόληψης της διαφθοράς.
Η συνολική βαθμολογία, στο δείκτη AML, η οποία κυμαίνεται από 0 (χαμηλού κινδύνου) έως 10 (υψηλού κινδύνου), παρουσιάζει το επίπεδο του κινδύνου μιας χώρας σε ό,τι αφορά το ξέπλυμα χρημάτων / χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, αλλά και των δημοσιονομικών κανονισμών, τη δημόσια διαφάνεια , τη διαφθορά και το κράτος δικαίου.

Το Basel Institute on Governance, “βάζει στη θέση της” τη Γερμανία
Η Γερμανία βρίσκεται στη θέση 68, η Ολλανδία στη θέση 109 και η Κύπρος στη 114η θέση του πίνακα. Συγκεκριμένα, η Κύπρος, στο δείκτη αποτελεσμάτων συγκεντρώνει βαθμολογία 4,93 (medium risk), η Γερμανία 5,8 (medium risk) και η Ολλανδία 5,3 (medium risk).
Τα αποτελέσματα για την Κύπρο, αναφορικά με τη συμμόρφωση των χωρών, είναι σαφώς καλύτερα από της Γερμανίας και της Ολλανδίας, γεγονός που επιβεβαιώνει τις ανησυχίες ότι χώρες όπως η Γερμανία και μερίδα του διεθνή τύπου ενεργούν με σκοπό να πλήξουν την αξιοπιστία της Κύπρου.
Παράλληλα, η έρευνα του Basel Institute on Governance, θα πρέπει να δώσει ένα τέλος στην επίμονη απαίτηση των εταίρων για διορισμό ιδιωτικού οίκου για διερεύνηση της Κύπρου σχετικά με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, η Κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι δεν αποδέχεται διαδικασίες διερεύνησης ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από ιδιωτική εταιρεία.
Στεφάνου: Άλλη μια απόδειξή ότι μας κατηγορούν άδικα
Η Ερευνά του ελβετικού Ινστιτούτου της Βασιλείας για τη Διακυβέρνηση καταδεικνύει ότι η Κύπρος άδικα και αστήρικτα δέχεται επιθέσεις περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.
Ο κ. Στεφάνου είπε ότι «ανεξάρτητη έρευνα που έχει διεξάγει το μη κερδοσκοπικό Ινστιτούτο της Βασιλείας για τη Διακυβέρνηση παρουσιάζει το επίπεδο του κινδύνου μιας χώρας σε ό,τι αφορά το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Με βάση αυτή την έρευνα, η Κύπρος παίρνει καλύτερη θέση από χώρες, όπως είναι η Γερμανία και η Ολλανδία και αυτό καταδεικνύει ότι όντως η Κύπρος τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πάρα πολλά βήματα προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, κάτι που καταδεικνύει και σειρά άλλων ερευνών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο.
Η έρευνα του Ινστιτούτου της Βασιλείας έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες έρευνες, αλλά ταυτόχρονα υπογραμμίζει το γεγονός ότι η Κύπρος άδικα και αστήρικτα δέχεται τόσες πολλές επιθέσεις για δήθεν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην Κύπρο.

Η έρευνα αυτή, όπως και οι υπόλοιπες έρευνες και εκθέσεις που έχουν γίνει για την Κύπρο, αποτελούν για μας ένα σημαντικό εργαλείο και όπλο στα χέρια της χώρας μας, για να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές οι αστήρικτες κατηγορίες που εκτοξεύονται σε βάρος της και για να πείσουμε ότι όντως η Κύπρος όχι απλώς έχει υιοθετήσει όλες τις ευρωπαϊκές και διεθνείς νομοθεσίες, αλλά τις εφαρμόζει κιόλας».

Σχόλια

  1. και ενα θέμα τζιζ, είναι ΠΟΣΑ από τα δήθεν Γερμανικά προϊόντα (μηχανολογικά είναι τα περισσότερα) είναι στην πραγματικότηtα made in India, China, και πόσα από αυτά έχουν και κλεμμένο ΦΠΑ (υπερ των διάσημων εταιριών που τα πουλάνε). Και η Ελβετία, που τόσο μας την κοπανάνε, ΤΙΝΟΣ πλυντήριο εινα? ΤΙ γλώσσα μιλάνε στην Ελβετία? Πώς τα κατάφερε και έμεινε παρθένα στον Β' ΠΠ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.