Έρχονται απολύσεις σε 4 υπουργεία..

Μείωση κατά μέσο όρο 44% των οργανικών τους μονάδων επέρχεται συνολικά στα υπουργεία Δικαιοσύνης, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Μακεδονίας-Θράκης, με βάση τις αλλαγές στη δομή των υπηρεσιών τους, οι οποίες εγκρίθηκαν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης. Κατά τη συνεδρίαση στο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά, οριστικοποιήθηκαν οι προτάσεις αναδιοργάνωσης των 4 αυτών υπουργείων, στο πλαίσιο της επιδίωξης για συρρίκνωση των λειτουργικών δαπανών  και ανακατανομή προσωπικού.
Το κυβερνητικό επιτελείο εμφανίζει την αξιολόγηση των δομών και τις αλλαγές στα οργανογράμματα των υπουργείων -θα υπάρξει αναδιάρθρωση και στα υπόλοιπα υπουργεία- ως εργαλείο για «πιο αποτελεσματικό κράτος που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του πολίτη», με τη βελτίωση των επιχειρησιακών διαδικασιών,  την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, την κινητικότητα και την ορθολογικότερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.
Βεβαίως, το κυνήγι των μνημονιακών επιταγών, με τις οποίες έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση, εντάσσει το όλο πρόγραμμα κυρίως στην επιδίωξη για λιγότερο κράτος, λιγότερο προσωπικό, λιγότερο δημόσιο τομέα, με την δαμόκλειο σπάθη των αυστηρών δημοσιονομικών στόχων να δίνουν το ρυθμό…
Στο  Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας υπάρχει μείωση οργανικών μονάδων κατά 37%, ενώ «ενισχύεται το Σ.ΕΠ.Ε για αποτελεσματικότερο έλεγχο της αγοράς». Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η μείωση των οργανικών μονάδων κεντρικής υπηρεσίας και περιφερειακών υπηρεσιών αφορά ποσοστό 58%. Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπάρχει μείωση οργανικών μονάδων κατά 26% και στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης κατά 53%.

Σχόλια