Ξεπουλάνε 200 στρέμματα στο αεροδρόμιο της Λάρισας για να βάλουν φωτοβολταικά

Ο υφυπουργός Άμυνας κ. Ελευσινιώτης έκανε λόγο για τα μεγάλα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη της περιβαλλοντικής αναβάθμισης των στρατιωτικών υποδομών.  
Στο πλαίσιο προβλέπεται ότι: Το στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη στην Ξάνθη, η 110 Πτέρυγα μάχης στη Λάρισα και ο ναύσταθμος στη Σούδα Χανίων είναι οι τρεις πρώτες
υποδομές των ενόπλων δυνάμεων που αναβαθμίζονται περιβαλλοντικά και ενεργειακά. Παράλληλα, θα υλοποιηθούν αντίστοιχες δράσεις σε στρατιωτικά νοσοκομεία για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας μέσω εγκατάστασης συστημάτων ανανεώσιμης ενέργειας, με αφετηρία το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Επίσης σχεδιάζεται η δημιουργία 2 φωτοβολταϊκών πάρκων, 15 μεγαβάτ (MW) σε στρατόπεδο στη Λάρισα και 20 MW στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, καθώς και η εγκατάσταση μονάδων αφαλάτωσης σε Μικρονήσι, Φαρμακονήσι και Καλόλιμνο, που θα λειτουργούν με ενέργεια από φωτοβολταϊκά και αιολικά, παρέχοντας επάρκεια σε νερό.
Θυμίζουμε για την ιστορία ότι, το μνημόνιο για τα "πράσινα" στρατόπεδα υπεγράφη το Σεπτέμβριο του 2010 μεταξύ της τότε υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη και του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, με στόχο την εφαρμογή πράσινων τεχνολογιών στις υποδομές των ένοπλων δυνάμεων ώστε να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και τα λειτουργικά τους κόστη.

Y
Σας θυμίζω τι είχα δηλώσει στις 4/5/2012 για το θέμα σε συνέντευξή μου στο larissanet.gr
"Κάποιοι βλέπουν βέβαια σαν ανάπτυξη την εγκατάσταση στο αεροδρόμιο φωτοβολταϊκών, παραχωρώντας, σχεδόν ξεπουλώντας 200 στρέμματα αντί πινακίου φακής." 

Σχόλια

  1. Ο λαικισμός στο μεγαλείο του.
    Δεν φτάνει που "εκλάπει" η είδηση (δεν αναφέρεις τη πηγή) από το http://www.skai.gr/news/environment/article/224222/se-xanthi-larisa-kai-hania-ta-prota-prasina-stratopeda-/
    παραποιείται κιόλας, για να βγουν αυθαίρετα συμπεράσματα περί ξεπουλήματος ικανοποιόντας κομματικές λαικίστικες θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ελεος πια ,!!!! εχω βαρεθει ν και εχει γινει γραφικο πλεον να χαρακτιριζουμε καθε αποπειρα ε πενδυσης ως ξεπουλημα περιουσιας ως χαρισμα κλπ . κατι που ακουγαμε μονο απο το ΚΚΕ αλλα τωρα εχει γινει της μοδας . και το ερωτημα ? τελικα σεαυτη τη χωρα θα μαθουμε επι τελους να συζηταμε για αναπτυξη και επενδυσεις ακομα και στην περιουσια μας . γιατι πως αλλως μπορει να γινει . παντα υπαρχει και το μετρο και ΟΧΙ μονο η αρνηση της αντιπολιτςυσης, ακουμε ,συζηταμε κρινουμε ζυγιαζουμε και αποφασιζουμε μετα απο πολυ πολυ πολυ σκεψη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί σου.
      Για να καταλάβεις ακόμα καλύτερα τα "παιχνιδάκια" που παίζονται απλά και μόνο για να κάνουν αντιπολίτευση, διάβασε το πλήρες κείμενο των δηλώσεων του υφυπουργού στο http://www.mod.mil.gr/el/enimerosi/anakoinosis-typou/6508-parousia-yfetha-eleusiwth-sth-hmerida-me-thema-perivalontikes-draseis-pou-organwsan-ta-upoyrgeia-amynas-kai-perivalontos.html
      και συνέκρινε με αυτά που γράφονται πιο πάνω.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.