Ραχήλ Μακρή: «Ο Υπουργός και η κυβέρνηση υπονομεύουν το σύστημα Υγείας της Δυτικής Μακεδονίας»

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
Τον Ιούλιο του 2012 η Βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Ραχήλ Μακρή είχε καταθέσει ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με το μείζον ζήτημα της στελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό των Νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία ουδέποτε απαντήθηκε(490/30-07-2012). Κατόπιν, αναβαθμίστηκε σε Επίκαιρη Ερώτηση τρεις φορές χωρίς να προσδιοριστεί ποτέ από τη Βουλή η συζήτηση της.
Εν συνεχεία το Νοέμβριο του 2012 η Βουλευτής Κοζάνης κ. Μακρή με επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ζήτησε την πραγματοποίηση συνάντησης ώστε να θέσει τα προβλήματα που υπάρχουν και την ανάγκη επίλυσης τους. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία απάντηση από την πλευρά του γραφείου του Υπουργού Υγείας.
Είναι αποδεδειγμένο από τη στάση του Υπουργού ότι όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας και του Ν. Κοζάνης, αλλά σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σχεδιάζεται με τις ευλογίες της Τρόικα νέα υποβάθμιση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Ο Υπουργός βρίσκει άλλοθι στην υποκριτική και περίεργη στάση του κυβερνητικού Βουλευτή και αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης, που ενώ διατηρούν άριστες σχέσεις με τον εν λόγω Υπουργό, πραγματοποιούνται παρασκηνιακώς και υπογείως διαδικασίες που θα βλάψουν την τοπική κοινωνία.
Σε στιγμή που όλα βρίσκονται σε στάδιο διάλυσης, η κυβέρνηση αντί να ενδιαφερθεί για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν Γιατροί και ασθενείς μεταφέρει την έδρα του Νοσοκομείου, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις και δημιουργώντας αναστάτωση στην ήδη ταλαιπωρημένη κοινωνία της περιοχής.
Η ανευθυνότητα του Υπουργού Υγείας οδηγεί σε αψιμαχίες μεταξύ Διοικητών και Γιατρών. Οφείλει να προβεί άμεσα στην αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας της Δυτικής Μακεδονίας και να μην θέσει σε εφαρμογή τους σχεδιασμούς της Τρόικα. Η περιοχή δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση, αφού και πρωτοβάθμια περίθαλψη δεν υπάρχει και το υπάρχον στελεχιακό δυναμικό δεν επαρκεί για την εξυπηρέτηση αναγκών χιλιάδων κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούμε τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, όπως απαντήσει δημοσίως για τους σχεδιασμούς του, όσον αφορά στα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής και ιδιαίτερα του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, ώστε να διαλευκάνει πλήρως την κατάσταση, αφού λόγω της υποκριτικής του στάσης έχει δημιουργηθεί αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.
Προειδοποιούμε σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε οποιοδήποτε κλείσιμο κλινικής ή Νοσοκομείου ή προσπαθήσει να υποβαθμίσει δομές Υγείας στην περιοχή η επόμενη κίνηση μας θα είναι άμεση κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς προς τους υπεύθυνους, ώστε να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι οποιασδήποτε ενέργειας κατά της τοπικής κοινωνίας.

Σχόλια