ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ;

Εντελώς ακατανόητη, ακόμη και από την άποψη της πολιτικής στρατηγικής, είναι η απόφαση της συγκυβέρνησης για την επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό. 
Δεν περίμεναν την αντίδραση και των άλλων σωματείων του κλάδου των ΜΜΜ ; 
Εάν όχι, σημαίνει ότι δεν είναι ικανοί να διοικούν.
Εάν ναι, τότε η απόφαση της επιστράτευσης μπορεί να εκληφθεί ως 
α) υποταγή στα κελεύσματα της τρόϊκας, ή 
β) προσπάθεια να δυναμιτίσει την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα, να θέσει σε άμεση εφαρμογή τους κοινωνικούς αυτοματισμούς και, τελικά, να στρέψει τα βλέμματα της κοινής γνώμης στην κοινωνική αναταραχή που δημιουργείται, με την ελπίδα ότι κάτι τέτοιο θα της δώσει την αφορμή να χρησιμοποιήσει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, για να επιβάλει, στη συνέχεια, την τάξη. 
Στο ενδιάμεσο διάστημα, εάν δεν υπάρξει κάτι εντελώς απρόοπτο στο επίπεδο της κοινωνικής εξέγερσης που θα δυναμιτίσει περισσότερο το κλίμα, το ΤΑΙΠΕΔ θα συνεχίσει το ξεπούλημα της χώρας, το τεράστιο θέμα της παραπομπής για κακούργημα του κ.Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, θα περνά στα μονόστηλα των εφημερίδων, τα νοσοκομεία θα συνεχίσουν να δουλεύουν με τεράστια ελλείμματα στις εφημερίες τους, οι διαβητικοί θα συνεχίσουν να αγοράζουν με μεγαλύτερη συμμετοχή τα απαραίτητα αναλώσιμα στην προσπάθειά τους να ζήσουν, τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες θα περιμένουν ακόμη στην ουρά, για να περάσουν κάποια στιγμή από την επιτροπή που θα κρίνει εάν ή όχι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το, άκρως απαραίτητο, προνοιακό τους επίδομα, και κανείς δεν πρόκειται να δίνει σημασία ...
Ο μόνος τρόπος για να μην συμβούν όλα τα ανωτέρω (και τόσα άλλα ακόμη), είναι να ενώσουμε όλοι τις δικές μας φωνές, σε έναν συνεχή, ειρηνικό, κοινό αγώνα, με σκοπό την εκ βάθρων αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, που παραδίδουν, άνευ όρων πλέον, τη χώρα στα χέρια των πιστωτών της.
Κι αν αυτοί οι οποίοι σήμερα μας κυβερνούν, έχουν τα κότσια να σταθούν απέναντι στην (κατ' ελπίδα) μαζικότητα τέτοιων κινητοποιήσεων, τότε θα αποκαλυφθεί πλήρως, ο πραγματικός τους ρόλος.

Εάν κάτι τέτοιο μπορεί να ξεκινήσει από τους απεργούς του Μετρό, γενικότερα των ΜΜΜ και τους αγρότες που ήδη βρίσκονται στους δρόμους, χωρίς να δοθεί η αφορμή για την δράση κατασταλτικών δυνάμεων, μένει να φανεί.

Σχόλια